Shiber dach jak ściągnąć??????????????????

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
madafaka

Post autor: madafaka »

TOMBIKE pisze:więcej widać problemów z tym ustrojstwem niż to warte :) hehe wole zwykły :P
bo zakładasz nowy, jekbys miał to nawet tak byś tak nie pomyślał.
Awatar użytkownika
adidj
Junior
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: adidj »

dokladnie tombike dokladnie :arrow: chyba tez zaloze taki zwykly uchylny :D :D
peugeot 205 a zarazem audi B3
madafaka

frajda jest prawie taka sama ja przy takim panoramicznym a o ile mniej zachodu
marecki

Post autor: marecki »

EJ NO ODPOWIEDZCIE COŚ HUMVE'OWI BO TAK NIEŚMIALO O COS PYTA A WY TU O SWOICH SPRAWACH, hehe:) torche szacunku dla młodszych...
MATEO

Post autor: MATEO »

Pewnie że zwykły sziber jest ok. Można taki kupić za 40zł niektóre można szybko zdjąć i wtedy masz wielką dziurę w dachu A montaż jest naprawdę prosty potrzebna wyżynarka, silikon i miarka aha i trzeżwy operator wyżynarki :P
MATEO

Post autor: MATEO »

no faktycznie... :|
Awatar użytkownika
Kaktus
Maniak
Kontakt:

Post autor: Kaktus »

Humve, ja zdejmowalem dach.

W czym masz problem??

Szybe wycuwa sie z tych szyn bez problemu. Musisz odkrecic najpierw raczke od szyby, pozniej o ile sie nie myle szybe wysuwalo sie do tylu. Ale z tylu chyba w plastiku sa jakies zaslepki, ktore trzeba zdjac.

My z Samerem zdjelismy caly dach w 25min, bez niszczenia zadnej czesci. Wystarczy pomysles, popatrzec i zdejmowac :)
http://www.k-sport.eu - Budowa Samochodow Wyczynowych, Hamownia, Chip-Tuning.

DEAKTYWUJEMY PROGRAMOWO FILTRY FAP i DPF!!!

"Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
Awatar użytkownika
Rychu
Uzalezniony
Kontakt:

Post autor: Rychu »

Sorki Humve że się podepnę, ale interesuje mnie czym smarujecie uszczelki żeby się gładko otwierało? Mnie zaproponowano wazelinę bezkwasową, ale po miesiącu nie zostało po niej śladu, po prostu suchutko. Hero odradza też silikon, a więc co :?: Podzielcie się doświadczeniami :lol:
Peugeot 205 1.4GT LPG
Jeśli bardzo chcesz zobaczyć moje autko to zapraszam na: http://www.Rychu.205.pl
madafaka

no właśnie , ja też chce wiedzieć czym to smarować?
Awatar użytkownika
adidj
Junior
Kontakt:

Post autor: adidj »

heheheh kto smaruje ten jedzie :D kola sie kręcą i jest ok :mrgreen:
peugeot 205 a zarazem audi B3
ariel

Post autor: ariel »

Rychu pisze:Sorki Humve że się podepnę, ale interesuje mnie czym smarujecie uszczelki żeby się gładko otwierało? Mnie zaproponowano wazelinę bezkwasową, ale po miesiącu nie zostało po niej śladu, po prostu suchutko. Hero odradza też silikon, a więc co :?: Podzielcie się doświadczeniami :lol:
no można też poślinić wtedy też jest jazda :lol: :lol: ... a tak poważnie to w sklepie z częściami są środki do uszczelek....
Awatar użytkownika
Kaktus
Maniak
Kontakt:

Post autor: Kaktus »

a ja niczym nie smarowalem, i bylo ok

dach sie otwieral super, zamykal sie super, nic nie przeciekal, nic nie kapalo, uszczelka bez wzgledu czy to lato czy to zima sie dobrze pompowala itp.

Dach byl SUUUUUUUUUUUUUUUUUUUPERRRRRRR!! Ale musialem wywalic :( Bo w rajdowce taki dach jest nie porzadany.

Ale mile go wspominam!
http://www.k-sport.eu - Budowa Samochodow Wyczynowych, Hamownia, Chip-Tuning.

DEAKTYWUJEMY PROGRAMOWO FILTRY FAP i DPF!!!

"Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
Awatar użytkownika
HERO
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: HERO »

Rychu w swoim poscie napisałem własnie że należy smarowac ("jak nie nasmarujecie uszczelki silikonem to macie przesrane") , ja swoje uszczelki w samochodzie konserwuję płynem silikonowym do tego przeznaczonym kupionym w Norauto, ale bardzej skuteczny jest olej do rowerów Finsch Line z Teflonem i silikonem, bo poprostu jak nim posmarujecie gume to wrecz nie da sie tego potem bez duzej ilosci rozpuszczalnika zetrzeć. Olej taki można kupic w dobrych sklepach rowerowych, a przyda sie do wielu innych elementów kture tra o siebie.
Peugot 205 Lacoste
Awatar użytkownika
Rychu
Uzalezniony
Kontakt:

Post autor: Rychu »

jak nie nasmarujecie uszczelki silikonem to macie przesrane
Aaaaa! Rzeczywiście! Za szybko przeczytałem i to "nie" mi gdzieś umknęło :oops:
Dzięki za informacje!
Peugeot 205 1.4GT LPG
Jeśli bardzo chcesz zobaczyć moje autko to zapraszam na: http://www.Rychu.205.pl
Humve
Junior
Kontakt:

Post autor: Humve »

wiesz co rychu ja niczym jeszcze nie smarowałem uszczelki tylko jak była zima to raz w tygodniu otwierałem shiber i nigdy mi nie przymarzł do uszczelki.To nie wiem jak ci poradzić ale jak co to spytam sie taty, on powinien wiedzieć.Odezwij siędomnie na gg.

A teraz do kaktusa, wiesz co kaktus masz rację ale są takie osłonki i nie umie ich ściągnąć co zrobić one są jakoś przyczepione czy co bo nie wiem czy jak mocno uderze w to co coś może sie połamać. To wiesz odpisz.
PRAWKO odebrane 7 luty 2007 i autko juz moje 205 1,4 60KM + GAZ
ODPOWIEDZ