Co sie dzieje?? - Pomocy!!! 1,6 GTi
-
- Nowicjusz
Co sie dzieje?? - Pomocy!!! 1,6 GTi
Mam problem z moim Pugiem 1,6 Gti. Sprawa wyglada następująco: Odpala elegancko, pracuje równo i wkreca sie na obroty, ale gdy wrzuce mu bieg i chce ruszyć to czuć szarpanie i silnik chodzi przerywając. Jak napędzę sie np na trójce i wysprzęglę auto to bardzo powoli schodzi z obrótów...jak tak trzyma obroty to muszę mu na luzie dać ostro w gaz i po tym obroty spadają do normalnego poziomu:/ Czym może być spowodowane te szarpanie (brak mocy) i to że nie chce mi zejsc z obrotów jak jadę z większą szybkością?? Bardzo proszę o rady MEGA PILNE
-
- Nowicjusz
Nie mam gazu. Nie jestem pewien czy linka od gazu mi sie zacina bo jak stoje na luzie i wciskam gaz nic takiego nie wystepuje - wchodzi na obroty i szybko z nich schodzi. Najbardziej mnie martwi ten brak mocy i szarpanie:/ A jesli to pompa paliwa, to od jakich wersji silnikowych bedzie pasować do 1,6 GTi?? Banita napisałeś że to "zapłon" - co mam sprawdzić aby to naprawić jesli to faktycznie to.
-
- Nowicjusz
- Michal gti
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 rallye, 205 GTi, 205 CTi, 205 RG Cabrio, 205 MultiVan, 306 GTi6, 505 GTi, 304 cabrio, 304 coupe
- Kontakt:
-
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: NJE MAM JUSZ PEŻOTA
- Numer Gadu-gadu: 6262732
- Kontakt:
zwłaszcza sprawdz świece i przewody wysokiego napięcia. Jak juz sa stare to kup nówki. Potem tak jak chłopaki piszą sprawdz kabelki idące od aparatu do modułu. Kopułke i palec tez mozesz sprawdzic. ew przeczyścić styki. lub wymienić. Sprawdz czy masz odbrze wyregulowaną przepustnice czy przypadkiem nie ciągnie lewego powietrza z wężą zaworu powietrza dodatkoweg. Jest dużo mozliwości. Leć pokolei. Ja mam tez 1.6 GTI i nieraz borykałem sie z takimi problemami i powiem tyle- Jak sam nie sprawdzisz wszystkiego lub mechanik to na forum nikt cie lepiej nie pomoze nie mając przed sobą autka. Mozemy tylko naprowadzać
Pug sprzedany