pomocy 1.8 diesel - 6 litrów ropy na 68 km. ~ 9l/100 km
pomocy 1.8 diesel - 6 litrów ropy na 68 km. ~ 9l/100 km
Ludzie czy ktoś może mi pomóc bo oszaleje mam puga 1.8 GRD i mi łyka 9 litrów na 100 kilometrów. a nic takiego przy nim nie robiłem. jedynie to uszczelke w pompie wtryskowej wymieniałem. no ale wszystko jest złożone tak jak być powinno.
Co robić ?? miał już ktoś kiedyś taki problem. do czego służą dźwigienki na pompie wtryskowej ?? bo wiem że jedna reguluje obroty silnika, druga to dodatkowa dawka (tzw. ssanie), a ta trzecia ?? nie mam pojęcia... A może wie ktoś jak regulować ilość dawki paliwa podawanego na wtryski
pomocy bo nie wiem co robić
Co robić ?? miał już ktoś kiedyś taki problem. do czego służą dźwigienki na pompie wtryskowej ?? bo wiem że jedna reguluje obroty silnika, druga to dodatkowa dawka (tzw. ssanie), a ta trzecia ?? nie mam pojęcia... A może wie ktoś jak regulować ilość dawki paliwa podawanego na wtryski
pomocy bo nie wiem co robić
Peugeot 1.8 D '87
- minta
- Maniak
- Posiadany PUG: 406 kombi 2,0 HDi 110 KM i znów 205 FOREVER 1,9 d.... siostry hihi
- Numer Gadu-gadu: 691088
Mój teraz też więcej pali. Może dlatego że nie zdąży się jeszcze nagrzać, bo mam około 7 km do pracy... ale wydaje mi się że pali około 8 litrów.
green sprzedany, cabrio sprzedany - oba zostały w KLUBIE
http://www.minta.peugeot205.pl - moja nowa miłość
http://www.minta.peugeot205.pl - moja nowa miłość
- -BARON-
- Junior
- Posiadany PUG: 205 GTI 16V
- Numer Gadu-gadu: 0
Dobrze obejrzyj filtr powietrza Miałem kiedyś citroena bx 1.9 d i zaczoł mi palic dużo potem jeszcze więcej aż doszedł do 15 litrów.Odpalał normalnie jezdził normalnie tylko paaaalił jak smok.Odstawiłem do mechaniora bo stwierdziłem że sobie z nim nieporadzę.Najadłem się wstydu jak poszedłem po odbiór.Filtra niewymieniałem tak długo że nawet niepamiętałem od kiedy.Był cały zalepiony olejem i syfem.Wymień może ci pomoże.
-
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: RG cabrio,GTI,Green
- Numer Gadu-gadu: 437816
pompa bosch czy lucas?nie proponuje kręcić wodzikami na pompie bo można sobie biedy narobić,sprawdz czy nie jeżdzisz na ssaniu"może podciągnołeś za dużo linke od czujnika ssania" jak by lały wtryski to by kopcił i nie miał byś takich dużych różnic w spalaniu.Przyglądnął bym się bardziej pompie.Skoro chodziła wcześniej to jakiś błąd popełniłeś. pozdro