Gładka klapa z tyłu...

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
BubuPN

Gładka klapa z tyłu...

Post autor: BubuPN »

Mam pytanko czy zdejmując plastik z klapy trzeba coś przycinać, szpachlować lub tym podobne? I co by było lepiej wybrać? Zdjęcie tego plastiku całkowite czy przemodelowanie go na gładko i pomalowanie pod kolor auta??
madafaka

Post autor: madafaka »

żależy co chcesz uzyskać?? Jak ściągniesz plastik i zeszlifujesz bolce po nim to będziesz miał dół klapy lekko cofnięty, u nadii mi sie to podoba, a jeżeli zostawisz plastik to troszke bedziesz musiał przy nim porobić bo to że wyprowadzisz na gładko to żaden problem ale jak to zaszpachlujsz na gładko z klapą to pewnie bedzie strasznie pękało na złączeniu.
tak czy inaczej polecałbym wywalenie plastiku.
BubuPN

hm... cofnięte powiadasz, to chyba jednak dam ten plastik żeby mi przemodelowali, bo jeszcze będę miał likwidacje kantów z lusterek i klamek :D no i wszystko będzie w kolorze nadwozia
madafaka

chyba możesz ten uskok zaspawać, i wtedy nie bedzie ci nic pekać itd... no i masz całkowicie gładką klape :D
BubuPN

nie no w spawanie nie będę się bawił, powiem żeby mi ten plastik ściągnęli i przemodelowali, żadnej szpachli do tego nie używają akurat
madafaka

to bedziesz mial wyraźne wgłębienie w miejscu łączenia plastiku z klapą. mnie bardzej podoa sie jak jego wogóle nie ma!!
BubuPN

no ten plastik bedzie tak zrobiony ze nie będzie tego aż tak widać, widziałem jak to zrobili w innym 205 tyle, że niebieskim i trzydrzwiowym
madafaka

to ja juz nie wiem jak ty chcesz to zrobić wiec czekam na efekt końcowy!!!
BubuPN

no to będzie modelowanie plastiku a nie szpachlowanie
Awatar użytkownika
Ninja
Uzalezniony
Posiadany PUG: '90 1.8 XLD (był)
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: Ninja »

Ale jakto modelowanie, bo ja tez nie wiem :roll: Znaczy jakos na cieplo cos z nim robione?
A nie lepiej byloby dorobic taki element?
Był - 1.8 D, 60 KM/4600 obr./min., 110 Nm/2600 obr./min. - masakrator :twisted:

Jest - VW ;)
BubuPN

no na ciepło, na ciepło, a jeśli chodzi o dorobienie to hmm.. niezły pomysł
Awatar użytkownika
_Ryba_
Junior
Kontakt:

Post autor: _Ryba_ »

bubu przeciez widziales jak to u mnie wygląda...jest zdjęty calkowicie..i zostal tylko zamek...nic nie szpachlowalem leko tylko miejsca zaczepow pomalowalem zeby sie w oczy nie rzucaly i jest SI a ty chcesz placic za modelowanie plastiku..zastanow sie...
<<<Moja Furka SPRZEDANA!!!!>>>
Piweł
Junior

Post autor: Piweł »

Skoro już o tym mowa, co trzeba odczepić/połamać :wink: w Pugu aby zdjąć ten plastik z tylnej klapy. Zauważyłem że trzyma się z boku do krawędzi klapy poprzez takie jakby rynienki, ale nie wiem czy w środku są jeszcze jakieś bolce lub coś podobnego?

Pozdr
Piweł
Ex 205 GTi...
Awatar użytkownika
_Ryba_
Junior
Kontakt:

Post autor: _Ryba_ »

chwyc od góry plastiku..i na hama ja tak zrobilem i potem tylko zostaly bolce ktore zeszlifowalem i lekko farbą i jest SI
<<<Moja Furka SPRZEDANA!!!!>>>

Post autor: ariel »

bez plastixu the best!!!!!!! zdejmuj to od razu... łatwiej ściągnąć i prysnąć lakierem klape niż modelować jakieś plastiki. zobacz u mnie w profilu jak wygląda bez plastiku... pozdro...
ODPOWIEDZ