Hej daro900! Jesli te 1800 jest za podstawową (czyt. najtańszą instalację ) to rzeczywiście trochę za drogo. Powinieneś się zmieścić w granicy 1300-1500.
A co do podwyżek to masz rację że gaz zdrożeje. Planuje się podwyżkę o ok 40%. Jest to trochę dużo, ale trzeba pamiętać że docelowo benzyna będzie kosztować ok. 5zl Tak więc gaz dalej będzie 2 razy tańszy.
A co do samodzielnej instalacji to można zrobić to samemu, są specjalne zestawy, można np. kupić butlę bez homologacji o wiele taniej. Tylko Ci którzy takie butle kupują muszą je później chować w atrapach np. tuby basowej Poza tym rozumiem samodzielne założenie centralnego, elektr. szyb, ale instalacji gazowej Ja osobiście nie podjąłbym się czegoś takiego! Adrenalinka musi nieźle skakać podczas jazdy takim autkiem
Kto jeździ na gazie??
- Rychu
- Uzalezniony
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
Peugeot 205 1.4GT LPG
Jeśli bardzo chcesz zobaczyć moje autko to zapraszam na: http://www.Rychu.205.pl
Jeśli bardzo chcesz zobaczyć moje autko to zapraszam na: http://www.Rychu.205.pl
-
- Junior
- Numer Gadu-gadu: 0
hehehe zle mnie zrozumiales Rychu sam bym tego nigdy nie montowal az tak zdesperowany nie jestem hee chociaz fakt faktem na gazie sie znam bo mam firme(jednosobowa oczywiscie) ktora wykonuje instalacje gazowe tyle tylko ze w domkach i mieszkaniach a nie w samochodach
chociaz moze sam zdobede doswiadczenie na swoim a potem bede zakladal kolegom z klubu hehhehee
a ten koles co to o nim pisalem to montuje ponoc calkiem profesjonalnie i dowiedzialem sie ze ma jakis uklad z firma ktora instalauje takie LPG i oni wystawiaja wszystkie paiery i fakture tyle tylko ze mam obawy wlasnie co do tej ceny bo moze on czegos tam nie montuje co powinno byc ?? jakiegos drozszego elementu a potem moze byc buuuuummmm !!!!!
wiec moze ktos sie lepiej zna i moze wymienic wszystkie elementy jakie powinny byc zamontowane w takiej instalacji do mojego autka ?
pomijajac butle bo to oczywiscie wiem
no juz sam nie wiem zastanawiam sie nad tym gazem bo sie lato zbliza
a jak jes w koncu z tymi silnikami mocno dostaja w dupe czy tylko sciema ?? moja furka ma juz przejechane 160000 wiec moze nie warto bo sie zarznie szybko ?
chociaz moze sam zdobede doswiadczenie na swoim a potem bede zakladal kolegom z klubu hehhehee
a ten koles co to o nim pisalem to montuje ponoc calkiem profesjonalnie i dowiedzialem sie ze ma jakis uklad z firma ktora instalauje takie LPG i oni wystawiaja wszystkie paiery i fakture tyle tylko ze mam obawy wlasnie co do tej ceny bo moze on czegos tam nie montuje co powinno byc ?? jakiegos drozszego elementu a potem moze byc buuuuummmm !!!!!
wiec moze ktos sie lepiej zna i moze wymienic wszystkie elementy jakie powinny byc zamontowane w takiej instalacji do mojego autka ?
pomijajac butle bo to oczywiscie wiem
no juz sam nie wiem zastanawiam sie nad tym gazem bo sie lato zbliza
a jak jes w koncu z tymi silnikami mocno dostaja w dupe czy tylko sciema ?? moja furka ma juz przejechane 160000 wiec moze nie warto bo sie zarznie szybko ?