Potrzebuje informacji o bagażniku dachowym do 205 3D. czy jest on dedykowany tez do innych modeli, jak wygladaja mocowania, jakieś foty.
Chce w wakacje zrobić tripa z 2 rowerami po Polsce i pewnie bede musiał takie coś kupić.
Jeszcze jedno, używał ktos bagażnika na tylnią klape?? są one uniwersalne, wiec pewnie zostałby mi do następnej fury. troche mi szkoda kasy na coś dedykowanego do 205 bo czuje że nasze drogi mogą sie gwałtownie rozejść <stan auta, wiek, potrzeba czegoś większego> dlatego uniwersalny bagażnik rowerowy kusi mnie bardziej.
Doradzcie co zrobić i ile to może kosztować.
Pozdro!!
[info] o bagaznikach dachowych
- Fox
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205gti, 504 coupe, 406 kombi
- Numer Gadu-gadu: 6433729
- Kontakt:
Ja mam taki bagażnik - ze znaczkiem peugeot'a jest więc chyba dedykowany. kosztował mnie 120zł (allegro) za te dwie belki które się przykręca do samochodu. Ile kosztuje do tego nakładka na rowery to nie wiem. Za uchwyt na 5 part nart, zamykany na kluczyk zapłaciłem troche ponad 200zł w feu vert'cie .Takie dokładki są uniwersalne. Przy zmianie samochodu i ewentualnie bagażnika będziesz musiał kupić tylko nowe belki - przyczepy na rowery Ci zostaną. Co do uniwersalności samych belek to jest to sprawa dyskusyjna. Na szerokość jest dość duże pole manewru. Problem jest z wysokością tego elementu który od góry przylega do dachu a z boku a) wchodzi w drzwi b) wchodzi w szpare nad tylnim okienkiem. Tego się nie reguluje. Przód jest inny niż tył, więc musiałbyś to przekładać też do innego 3d i to takiego który ma okienko z tyłu w takiej samej odległości od dachu co 205. Zdjęcia żadnego nie mam, ale jak bardzo potrzebujesz to mogę w weekend przykręcić na chwile i pstryknąć fotkę. Montaż bagażnika to 2minuty (chyba że się zgubi kluczyk, co raz mi się przytrafiło:))
PS:mam bagażnik oczywiście dachowy, nie na tylnią klapę
PS:mam bagażnik oczywiście dachowy, nie na tylnią klapę