napięcie na świecach żarowych...
napięcie na świecach żarowych...
Witam. mam mały problem. może dokładnie opisze oco chodzi. dziś zmierzyłem napięcie na świecach żarowych. Gdy stacyjka była wyłączona miernik pokazywał 0.00 V gdy przekręciłem kluczyk miernik pokazywał napięcie rzędu 12,35 V (czyli moim zdaniem wtedy idzie prąd na świece żarowe). Po chwili jakiś przekaźnik tak dziwnie pyknie i powinien odłączać prąd ze świec. a miernik wtedy pokazuje 1,4 V. (wszystko robiłem na wyłączonym silniku). No i tu jest moje pytanie czy świece powinny dostawać ciągle te 1,4 V ?? Jeśli nie to w czym tkwi problem ??
Peugeot 1.8 D '87
- mareckilublin
- Nowicjusz
- Numer Gadu-gadu: 0
nie powinienes sie tym przejmowac jezeli te napiecie byloby nawet na wylaczonej stacyjce to wtedy bylby problem
wydaje mi sie ze to normalne ze na automacie do podgrzewania swiec wystepuje jakies resztkowe napiecie ale nie jestem pewny poczekaj na jakies bardziej fachowe opinie jenakze sadze ze nie ma problemu pozdrawiam
wydaje mi sie ze to normalne ze na automacie do podgrzewania swiec wystepuje jakies resztkowe napiecie ale nie jestem pewny poczekaj na jakies bardziej fachowe opinie jenakze sadze ze nie ma problemu pozdrawiam