Inna prośba o fotke silnika
Inna prośba o fotke silnika
Witam Szanownych kolegów - mam prośbę.
Czy Któryś z Was jest w stanie wykonać cyfrówką kilka dokładnych fotek silnika - a dokładnie takiej małej skrzyneczki elektrycznej i sposobu jej przymocowania pod maską ? Zależy mi na informacji jak ta skrzyneczka trzyma się w komorze silnika, a kilka fotek może mi w tym dopomóc. Ciekaw też jestem co w niej jest - przekaźniki ? Jak się w niej trzymają - leżą luzem czy są jakoś przymocowane do jakiejs ramki, szkieletu, uchwytu ? Drążę ten temat, bo u mnie burdel pod tym względem, a chciałbym dokałdnie odrestaurować autko i doprowadzić niemalże do stanu, w jakim opuściło fabrykę. Poprzedni właściciel olewał ten problem, a ja po ośmiu latach jazdy w końcu się chcę za to wziąć.
Będę wdzięczny za kilka zdjęć i jakiś krótki opis.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Czy Któryś z Was jest w stanie wykonać cyfrówką kilka dokładnych fotek silnika - a dokładnie takiej małej skrzyneczki elektrycznej i sposobu jej przymocowania pod maską ? Zależy mi na informacji jak ta skrzyneczka trzyma się w komorze silnika, a kilka fotek może mi w tym dopomóc. Ciekaw też jestem co w niej jest - przekaźniki ? Jak się w niej trzymają - leżą luzem czy są jakoś przymocowane do jakiejs ramki, szkieletu, uchwytu ? Drążę ten temat, bo u mnie burdel pod tym względem, a chciałbym dokałdnie odrestaurować autko i doprowadzić niemalże do stanu, w jakim opuściło fabrykę. Poprzedni właściciel olewał ten problem, a ja po ośmiu latach jazdy w końcu się chcę za to wziąć.
Będę wdzięczny za kilka zdjęć i jakiś krótki opis.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Chodzi mi o tą przy pasie przednim, w okolicach reflektora i akumulatora (chyba pomiędzy). U mnie wszystkie przekaźniki (jeśli to one mają tam być) są na wierzchu, luzem. Kupując auto, owej skrzyneczki nie miałem. Teraz ją zdobyłem, ale nie mam pojęcia jak ją zamontować - nie wiem do czego. Moja skrzyneczka jest w środku pusta, nie wiem, jak umieścić w niej owe przekaźniki.
OK skoro mamy już jasność o którą "skrzyneczkę" chodzi to możemy pomyśleć nad zdjęciami. Ta skrzyneczka zawiera źródło "plusa" dla całej instalacji samochodu (bo przechodzi przez nią bezpośrednio kabel od plusowej klemy) oraz bezpieczniki ważniejszych odbiorników prądu (na pewno powinien to byc wentylator chłodnicy, u mnie są też bezpieczniki komputera i ogrzewania lambdy). Poza tym jest też jeden wolny "slot"
jeśli ktoś np. musi mieć mocne audio
.
Niestety zdjęcia które mogę zrobić nie uwiecznią tego elementu w samochodzie (bo u mnie już trochę zmienił się rozkład gratów pod maską
), ale samo mocowanie tej skrzyneczki mogę pstryknąć jak skombinuję tylko cyfrówkę. U mnie to mocowanie było połączone z wieszakiem dla zbiorniczka płynu wspomagania, a sama skrzyneczka trzymała się do niego przy pomocy dwóch długich śrub.
Pozdr
Piweł
![Smile :)](./images/smilies/smile1.gif)
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Niestety zdjęcia które mogę zrobić nie uwiecznią tego elementu w samochodzie (bo u mnie już trochę zmienił się rozkład gratów pod maską
![Wink :wink:](./images/smilies/wink.gif)
Pozdr
Piweł
Ex 205 GTi...
Piweł, Tobie również dzięki za zainteresowanie moim małym problemem. Chodzi mi o czarną skrzyneczkę przypominającą prostokątną walizeczkę o wymiarach ok. 20cmX10cmX4cm (wymiary wziąłem z głowy). Widziałem ją w innych autach w okolicy lewego reflektora, ale wtedy się nią nie interesowałem.
Ty z kolei chyba opisałeś taką malutką z kilkoma bezpiecznikami, ale bez przekaźników. Ale OK, ta malutka też mnie interesuje.
Czekam zatem na wszelkie możliwe fotki wraz z ich opisem i krótką instrukcją montażu.
Jeszcze raz WIELKIE DZIĘKI,
POZDRAWIAM SZANOWNYCH KOLEGÓW !
Ty z kolei chyba opisałeś taką malutką z kilkoma bezpiecznikami, ale bez przekaźników. Ale OK, ta malutka też mnie interesuje.
Czekam zatem na wszelkie możliwe fotki wraz z ich opisem i krótką instrukcją montażu.
Jeszcze raz WIELKIE DZIĘKI,
POZDRAWIAM SZANOWNYCH KOLEGÓW !