Od czego ten przewód?
- wasia
 - Junior
 - Posiadany PUG: green
 - Numer Gadu-gadu: 0

Od czego ten przewód?
Przełożyłem gaźnik i nie wiem do czego mam teraz wsadzić ten przewód, bo wcześniej wchodził do tego plastiku na gaźniku, a teraz mam nowy plastik. Czy można to po prostu zatkać przy korku wlewu oleju?

- Załączniki
 - 

- 123.JPG (117.33 KiB) Przejrzano 6998 razy

- aule
 - Uzalezniony
 - Posiadany PUG: 205 1,4
 - Numer Gadu-gadu: 0
 - Kontakt:

W oryginale to jest odpowietrzenie komory silnika. Tam jest olej i jego opary oraz inne syfy. Oryginalnie wszystko leciało do układu dolotowego. Jak zatkasz to Ci wywali olej przez bagnet albo cos jeszcze się spartoli bo w silniku wytworzy się duuuże ciśnienie.
Zobacz sobie u mnie jak jest ładnie i estetycznie poprowadzona jest rura (odma) do niewidocznej butelki.

Zobacz sobie u mnie jak jest ładnie i estetycznie poprowadzona jest rura (odma) do niewidocznej butelki.
- PE-dB
 - Junior
 - Posiadany PUG: 205 1.4 xs (xy8)
 - Numer Gadu-gadu: 9913627
 - Kontakt:

Re: Od czego ten przewód?
podpinam sie pod temat  i ciekawi mnie ten mały/cienki przewód co z korka wlewu oleju idzie do gaźnika, od czego on jest, czy można tam  puścić/podpiąć się pod  powietrze  od głównego filtra powietrza(tak obecnie mam) bo jak bezpośrednio zatykam to obroty silnika spadają.... dodam ze auto wyposażone jest w instalacje LPG

Żyj Jakbyś Miał Umrzeć Jutro, Marz Jakbyś Miał Życ Wiecznie...
I'VE GOT THE POWER

I'VE GOT THE POWER
- Manwe
 - Peugeot 205 Master
 - Posiadany PUG: 205 lacoste'86, 205 gti ph1'87, 309 ph1 3d graffic'89, citroen ax ph1'86, citroen bx ph1'86
 - Numer Gadu-gadu: 7424729
 - Kontakt:

Re: Od czego ten przewód?
to jest chyba puszczone do kolektora ssącego i ma coś wspólnego z odma, tyle wiem

szukam zderzaków z green'a, lacoste'a, białego cj lub open'a
przygarne silnik ET3, gumowy spojler tylnej klapy Peugeot 309 gti, licznik z obrotomierzem z bx'a ph1