Czy belka od peugeota 309 pasuje do 205?

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
webmaster

Czy belka od peugeota 309 pasuje do 205?

Post autor: webmaster »

Witam wszystkich
Mam pytanko, posiadam bliźniaczego peugeota do 205 czyli 309 i muszę wymienić tylna belkę, mam okazję kupić od 205 ale nie wiem czy będzie pasować, niektórzy mechanicy mówię że będzie inny że nie.
to ja już nie wiem, czy może ktoś z was wymienial odwrotnie od 309 do 205 lub ma jakieś pojęcie w tym temacie to proszę o pomoc.
Grzegorz.
Awatar użytkownika
TOMBIKE
Uzalezniony
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: TOMBIKE »

zapytaj Tomka z forum, on na pewno wie!!
1.9 rally

Post autor: 1.9 rally »

belka od 309 jest o jakieś 4cm szersza od belki 205 mocowania pasują ale ja osobiście poszukał bym belki od 309. mątując belkę od 309 w 205 ma to jakiś sęs auto lepiej się trzyma drogi na zakrętach itd... ale odwrotnie :?:
Awatar użytkownika
Ninja
Uzalezniony
Posiadany PUG: '90 1.8 XLD (był)

Post autor: Ninja »

Otoz to, bela od 205 moze byc za wazka dla 309.
Był - 1.8 D, 60 KM/4600 obr./min., 110 Nm/2600 obr./min. - masakrator :twisted:

Jest - VW ;)
webmaster

Dzięki za rady, spytam Tomka
To trochę szkoda że nie bardzo pasuje bo mam gościa co za 250zł ma na sprzedanie :)
Awatar użytkownika
samer
Uzalezniony
Kontakt:

Post autor: samer »

Niech napisze ci jak szeroka jest, zmierz swoja. Moze akurat beda podobne ...
Awatar użytkownika
TOMBIKE
Uzalezniony

tomek chce sprzedac swoja od 309, sam sie przymierzam ale nie wiem.....boje sie ze z moimi felami bedzie cos nie tak, juz wystarczajaco sie nameczylem zeby je dopasowac
webmaster

Super to poczekam na Tomka, może od niego kupię jak za w miarę przyzwoitą cenę, czy nie wiecie czy jest ona ze stabilizatorami?
A swoją drogą samer to rzeczywiście tak zrobię napiszę by zmierzył i na przyszłość będę wiedział jak to jest z tymi belkami w 205 i 309.
dzięki
Awatar użytkownika
TOMBIKE
Uzalezniony

belka nie ma stabilizatora
webmaster

Rzeczywiście belki nie pasują mimo, iz sa to bliźniaczek autka.:(
Poczekam na Tomka bo na szrocie gosć powiedział mi najpierw 400zł a jak się zdecydowałem to zaczął kręcić że to jest ta sama belka co w 405 i ona to kosztuje 600zł. A na innym szrocie to chyba gość myśli że jest właścicielem sklepu z nowymi częścimi :)
Cena za lusterko to powiedział 70zł
Zegarek elektroniczny 50zl.
Te szroty są coraz droższe, chyba że takie ceny są w Łodzi na szrotach.
Awatar użytkownika
tomek
Uzalezniony

Post autor: tomek »

witam, napisałem już maila ale jak teraz tu czytam to chyba nic nowego nie powiedziałem... chociaz te bębny mogą Cię ratować!! tak coś mi się przypomina że chyba słyszałem kiedyś że ktoś jeździł na takiej belce w 309 tyle że koła miał wąziutko :D :D :D nie mierzyłem tych belek ale myśle że sama belka jest szersza 4cm może troszke więcej a do tego te bębny po 1cm napewno!!!
masz może w swojej starej belce stabilizator?
501512021 Sprzedam wszystkie części silnikowe 1,8 diesel i 1,9TD od 5pln, szyberdach prostokątny30pln, drążki gti 19mm, stabilizatory 19mm i 16mm, wnętrze od forevera, inne
webmaster

Hi
Niestety nie wiem, już mi znajomy na forum peugeot'a 309 pisał jak sprawdzić czy mam czy nie, ponoć widać bez zdejmowania kół, nic przypominającego stabilizatorn nie wiedziałem to chyba nie mam. A po co pytasz?
Awatar użytkownika
tomek
Uzalezniony

Niewykluczone, że odkupiłbym jakbyś zmieniał belke- zainteresowani kupnem mojej zawsze o to pytają. Ewentualnie jakbyś się zdecydował na moją :D to automatycznie miałbyś stabilizator :!: bo przełożyć to moment :D :D :D
501512021 Sprzedam wszystkie części silnikowe 1,8 diesel i 1,9TD od 5pln, szyberdach prostokątny30pln, drążki gti 19mm, stabilizatory 19mm i 16mm, wnętrze od forevera, inne
webmaster

Znaczy że odkupiłbyś moją starą belkę?
Jakbym zmieniał na twoją?
Awatar użytkownika
tomek
Uzalezniony

nie belke a stabilizator ewentualnie, ale chyba niemasz więc nieistotne :D
ODPOWIEDZ