Czy te kola maja tak dziwnie stac??
-
- Junior
- Numer Gadu-gadu: 0
Czy te kola maja tak dziwnie stac??
witam
kolejne pytanko mam :
tylne kolka w moim autku jakos tak smiesznie stoja tzn. sa takie zdeka rozkraczone wyglada to tak jakby w srodku na tylnej kanapie auta siedzialy dwie ciezkie osoby
kola sa tak ulozone ze na dole jest szerszy rozstaw niz u gory i to moco ,auto wyglada jakby sie rozkraczylo to tak ma byc?? (moze jakies foto zapodac??)
ale mimo tego ze tak jest nie zauwazylem zeby cos sie dzialo autko sie trzyma w zakretach jak przyklejone , nigdzie nic o nic nie obciera, oponek tez nie zdziera wiec hmm nie wiem prosze o opinie
pzdr. daro
kolejne pytanko mam :
tylne kolka w moim autku jakos tak smiesznie stoja tzn. sa takie zdeka rozkraczone wyglada to tak jakby w srodku na tylnej kanapie auta siedzialy dwie ciezkie osoby
kola sa tak ulozone ze na dole jest szerszy rozstaw niz u gory i to moco ,auto wyglada jakby sie rozkraczylo to tak ma byc?? (moze jakies foto zapodac??)
ale mimo tego ze tak jest nie zauwazylem zeby cos sie dzialo autko sie trzyma w zakretach jak przyklejone , nigdzie nic o nic nie obciera, oponek tez nie zdziera wiec hmm nie wiem prosze o opinie
pzdr. daro
- Kaktus
- Maniak
- Kontakt:
Tylna belka do regeneracji, lub do wymiany (jezeli sie czopy zuzyly)
http://www.k-sport.eu - Budowa Samochodow Wyczynowych, Hamownia, Chip-Tuning.
DEAKTYWUJEMY PROGRAMOWO FILTRY FAP i DPF!!!
"Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
"Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
- Kaktus
- Maniak
- Kontakt:
Zalezy jak bardzo masz te kola w "negatywie"
Ogolnie w Pugu kola powiny stac prostopadle do nawierzchni.
Regeneracja polega na wymianie lozysk, i jest to koszt okolo 200zl za same lozyska. Ale jezeli masz juz wytarte czopy (bierznie lozysk igielkowych) to niestety masz cala belke do wymiany. Koszt regenerowanej belki to cos okolo 800zl
(Nmike - kola moga byc pochylone i sa pochylone w kazdym samochodzie, ale to w samochodzie ktory z tylu ma sprezyny srubowe, i wahacz, ale nie w samochodzie z zawieszeniem wleczonym, u nas kat pochylenia sie nie zmienia gdy zawias pracuje.. ale za to kolo cofa sie lekko do tylu gdy zawias pracuje)
Ogolnie w Pugu kola powiny stac prostopadle do nawierzchni.
Regeneracja polega na wymianie lozysk, i jest to koszt okolo 200zl za same lozyska. Ale jezeli masz juz wytarte czopy (bierznie lozysk igielkowych) to niestety masz cala belke do wymiany. Koszt regenerowanej belki to cos okolo 800zl
(Nmike - kola moga byc pochylone i sa pochylone w kazdym samochodzie, ale to w samochodzie ktory z tylu ma sprezyny srubowe, i wahacz, ale nie w samochodzie z zawieszeniem wleczonym, u nas kat pochylenia sie nie zmienia gdy zawias pracuje.. ale za to kolo cofa sie lekko do tylu gdy zawias pracuje)
http://www.k-sport.eu - Budowa Samochodow Wyczynowych, Hamownia, Chip-Tuning.
-
- Junior
no to pieknie zalamany juz jestem ja pierdziele tyle siana ;( kur.............
heh trzabedzie na jakies szroty pojechac chyba
a durzo roboty zeby to wszystko z tylu wyjac?
i o co chodziz tymi czopami ? czy na tych czopach zaistalowane lozyska?
a jak sa wytarte te czopy to regeneracja we wlasnym zakresie odpada??
(mam dostep do tokarek szlifierek i innych badziewiow wiec pytam)
heh trzabedzie na jakies szroty pojechac chyba
a durzo roboty zeby to wszystko z tylu wyjac?
i o co chodziz tymi czopami ? czy na tych czopach zaistalowane lozyska?
a jak sa wytarte te czopy to regeneracja we wlasnym zakresie odpada??
(mam dostep do tokarek szlifierek i innych badziewiow wiec pytam)
-
- Junior
bylem dzisiaj na szrocie i maja tylne belki w zaleznosci od szrota to sa po 300 , 350, a za jedna chca 450 (ponoc nowka ) oplaca sie ? pytalem tez o komplecik lozysk to mi w sklepie powiedzieli 200 zeta za komplet na obie strony
i mam jeszcze pytanko kupujac belke na szrocie jak sprawdzic czy nie jest wybita ?? na co zwrucic uwage?
i mam jeszcze pytanko kupujac belke na szrocie jak sprawdzic czy nie jest wybita ?? na co zwrucic uwage?
- TOMBIKE
- Uzalezniony
http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=26075103
a jamam pytanie czy opłaca się kupić te czopy z aukcji? Czy ta cena jest atrakcyjna? Poradźcie
a jamam pytanie czy opłaca się kupić te czopy z aukcji? Czy ta cena jest atrakcyjna? Poradźcie