Zepsuty głośnik

Tutaj możecie rozmawiać o wszystkim co jest związane z różnego rodzaju przeróbkami auta.
Awatar użytkownika
Para
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: najlepszy
Numer Gadu-gadu: 1559591
Kontakt:

Zepsuty głośnik

Post autor: Para »

Trafiły mi sie 2 głosniki fajne dosyć. średnica 30 cm :lol: tylko jeden jest przecięty od membrany do początku zawieszenia :( a drugi jest tak porwany ze membrane można sobie wyjąć i pooglądać co jest w śroku :( Moje pytanie... czy da sie coś z nimi zrobić??? ten pierwszy to może skleić sie da? można tak robić? bo z tym drugim to sie raczej nic nie ździała :(
Peugeot 205 GTI S16 - Galeria
Peugeot 205 GTI GTI6 2.0 - Galeria
Megane Coupe 1.4
Obrazek
NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
BubuPN

Post autor: BubuPN »

można sklejać ale nie wiadomo ile taka prowizorka wytrzyma i jak to będzie grało, ja na Twoim miejscu w takim stopniu uszkodzonych głośników bym nie kupował chyba, że na części jak lubisz majsterkować
Awatar użytkownika
Para
Peugeot 205 Master
Kontakt:

mam je za darmo
Megane Coupe 1.4
Obrazek
BubuPN

za darmo powiadasz....to można się jeszcze pobawić :mrgreen:
ariel

Post autor: ariel »

i tak dźwięk będzie koszmarnie zniekształcony więc po co się katować??!! Nawet jak za darmo dają... Powinni tego zabronić :lol:
Awatar użytkownika
Para
Peugeot 205 Master
Kontakt:

to jest do kolumny, kolumna ma 3 głosniki i 2 zwrotnice. naprawde na wypasie. ten największy głosnior to jakiś basowy a te 2 małe to soprany. słyszałem jak wczesniej grały i było naprawde głosno... moze te 2 soprany jakoś zagłusza ten duzy basowy,

da sie wogole to pokleic?? jest jakis specjalny klej albo cos??
Megane Coupe 1.4
Obrazek
BubuPN

to wywal albo odetnij dojście dla subwoofera i zostaw sam midwoofer z tweeterem jeśli to jest taka składnia o jakiej myślę
Awatar użytkownika
_Ryba_
Junior
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: _Ryba_ »

u nas....jest koles ktory wymienia cale membranki na nowki sztuki...i to by bylo chyba najlepsze wyjscie...
<<<Moja Furka SPRZEDANA!!!!>>>

Post autor: Archenar »

moim zdaniem powinienieś je poprostu ... wywalić .. nawet gdybyś był zegarmistrzem to i tak nie uda Ci się posklejać tych membran i zawieszeń w taki sposób, aby je idealnie wycentrować..cewka głośnika pracuje w bardzo wąskiej szparce i odchyła rzędu 1mm powoduje iż cewka zaczyna obcierać i zamiast muzyki mamy zgrzyty i trzaski..co do wymiany całych membran to tylko w przypadku gdy dostajesz orginalną, a nie jakią celuozową podróbę..membrana odpowiada za generowanie fali dzwiękowej i jest projektowana do konkretnego głośnika, więc każda zmiana materiał z którego jest wykonana automatycznie przekłada się na dźwięk ( z regułu na gorszy)..
Awatar użytkownika
Para
Peugeot 205 Master
Kontakt:

no w sumie to mnie przekonałes. chyba dokupie te 2 głosniki i bedzie git. ile mogą kosztowac?>
Megane Coupe 1.4
Obrazek
Awatar użytkownika
tomek
Uzalezniony

Post autor: tomek »

oczywiście że da się naprawić!!!!! ja naprawiam takie rzeczy; zmieniam cewki, membrany, wszystko co się da, nikt jeszcze nie narzekał a cena zdecydowanie niższa niż nowego głosnika :D :D :D co do parametrów napewno nie uda sie zachowac identycznych ale jaką masz szanse dokupić identyczne nówki???? często głośniki identyczne z wyglądu mają zupełnie inne parametry wiążące je z obudową i kupujemy jakieś tanie głośniki na wygląd i na wielkość a sprzęt potem gra jak 'puszka'
501512021 Sprzedam wszystkie części silnikowe 1,8 diesel i 1,9TD od 5pln, szyberdach prostokątny30pln, drążki gti 19mm, stabilizatory 19mm i 16mm, wnętrze od forevera, inne
maJkeL

Post autor: maJkeL »

bez problemu mozna wymienic membrany, wiele osob sie tym specjalizuje i to za nie duzy pieniądz ci wymienią,dobrze popytaj!
ODPOWIEDZ