Coś mi padło w silniku :( pomocy !

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
Awatar użytkownika
adidj
Junior
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: adidj »

sprawdz kopułke i palec rozdzielacza ...byla wilgoc i moze sie tam cosik zebralo jak jest ok to sprawdz czy jest iskra na swiecach ....to przedewszystkim
peugeot 205 a zarazem audi B3
Awatar użytkownika
Kaktus
Maniak
Kontakt:

Post autor: Kaktus »

Ehh panowie... po koleii :)

Zacznijmy od sprawdzenia bezpiecznikow!

Pierwszy bezpiecznik jaki bym sprawdzil to bezpiecznik plusa, czyli bezpiecznik ktory odpowiada za prad w aucie... powinien byc pod maska. Ale skoro rozrusznik ci kreci, to znaczy ze ten bezpiecznik bedzie ok.

Nastepny bezpiecznik jaki bym sprawdzil to bezpiecznik pompy paliwa - o ile masz pompe paliwa elektryczna.

Nastepnie wyjal bym z kopulki kabel ktory idzie od cewki zaplonowej i sprawdzil czy z cewki wychodzi iskra.

Jak jest iskra... to wtedy sprawdzil bym czy jest iskra przy samych swiecach... wiec podpial bym ten przewod spowrotem, i odlaczyl tym razem przewod od swiecy i sprawdzil.

Jak sa iskry, to znaczy ze cewka, modul, aparat zaplonowy, kopulka i palec sa OK, wtedy sprawdzil bym jak jest z doprowadzaniem paliwa, zwyczajnie w swiecie demontujac przewod paliwowy i sprawdzajac czy leci paliwo (tylko wloz ten przewod do jakiejs duzej butelki).

Jak jest paliwo i sa isktry, to autko MUSI ZAPALIC!, a jak nie chce, to moze to byc wina zlej mieszanki lub zlego zaplonu (zbyt pozniego)... trzeba by wtedy sprawdzic wlasnie ustawienie zaplonu, i sprawdzic ssanie i takie tam.

Mozliwosci jest bardzo duuuzo.
http://www.k-sport.eu - Budowa Samochodow Wyczynowych, Hamownia, Chip-Tuning.

DEAKTYWUJEMY PROGRAMOWO FILTRY FAP i DPF!!!

"Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
BubuPN

Post autor: BubuPN »

już jest zrobione, problemem była przeoczona przeze mnie kostka, która się odczepiła w trakcie wyjmowania akumulatora i wsadzania nowego - przez jedną, głupią kostkę całe zamieszanie :lol: na szczęście jest wszystko ok, przy okazji umyli mi silnik i wymienili jakąś uszczelkę przy pokrywie
Awatar użytkownika
adidj
Junior
Kontakt:

:lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
NMike
Uzalezniony

Post autor: NMike »

------------- :oops: -------------...........no to ładnie....... :mrgreen:
Peugeot 205 1,6 GTi :-)
Awatar użytkownika
Demo84
Junior
Numer Gadu-gadu: 3082188
Kontakt:

Post autor: Demo84 »

no to miałem racje ze pompa paliwa nie działała, bo to o tą kostke chodzi??
Wielbiciel: Peugeot 205
Właściciel: Lancia Delta HF Turbo "MARTINI"

--< http://www.ITC.yoyo.pl >--
--< http://www.Demo.Peugeot205.pl >--
Roberto

Post autor: Roberto »

Ja miałem kiedyś coś takiego z Oplem. Było dokładnie tak samo. Stał dwa tygodnie i potem, chociaz kręcił normalnie nie chciał zapalić. Wreszcie okazało się, że to już końcówka akumulatora. Kupiłem nowy (niestety w supermarkecie) i tez do dupy. Był niedoładowany. Dopiero kiedy pożyczyłem od kumpla Boscha - najnormalniej w świecie zapalił, a moje podejścia trwały od rana do wieczora. Trzeba mieć nadzieję, że u ciebie jest to samo. NIe ma takiej możliwości, że by sobie spokojnie stał i zdechł... NIe ma...
Awatar użytkownika
pawel
Maniak
Posiadany PUG: 1.9 GTI

Post autor: pawel »

sprawdz poprawnośc połączenia 2 przekaźników które masz pod maska ( w niekrórych modelach jeden jest pod maska a drugi kolo sterownika) PS. poruszaj nimi poprostu moze nie kontaktuja
P205
Awatar użytkownika
adidj
Junior
Kontakt:

juz ma to zrobione :arrow: pisal wczesniej
ODPOWIEDZ