chaos i jego mina, tym razem skrzynia biegów :(
- chaos
- Junior
- Posiadany PUG: sie mota zmota
- Numer Gadu-gadu: 3116894
chaos i jego mina, tym razem skrzynia biegów :(
Wypluło mi 106 koni przy 6030 rpm oraz 144 momentu przy 3100 rpm.
powinno 122 kuce zapodać, przy założeniu że silnik nowy, ok troche mniej może być 17 lat ma ale orazu 16 koni :/
od czego zacząć reanimacje, wykluczam tylko dół silnika bo jest w bdb stanie, co pierwsze sprawdzać ????
bede na bierząco w miare możliwości finansowych reanimował oraz zapodawał wykresy z hamowni.
powinno 122 kuce zapodać, przy założeniu że silnik nowy, ok troche mniej może być 17 lat ma ale orazu 16 koni :/
od czego zacząć reanimacje, wykluczam tylko dół silnika bo jest w bdb stanie, co pierwsze sprawdzać ????
bede na bierząco w miare możliwości finansowych reanimował oraz zapodawał wykresy z hamowni.
Ostatnio zmieniony 10 sie pt, 2007 10:01 pm przez chaos, łącznie zmieniany 3 razy.
fakt - musi się dotrzeć dziad zwyklewoocash pisze:ponoć dopiero po pewnym przebiegu silnik ma moc taką jak powinien.. a potem powoli słabnieBylem na hamowni 150 konną vectrą dieslem, nowa, 2 miesieczną. Hamowania pokazala 146 koni
obawiam się, że to jednak moc na silniku - w polsce taki standard (bo większa i ładniej wygląda )Banita pisze:A wiesz o tym, ze peugeot podaje moc na kole zamachowym, a Ty pewnie podales moc na kolach. (Moc na kole =~moc na kolach +15%)
- TO-MI
- Maniak
- Posiadany PUG: XU9J4
- Numer Gadu-gadu: 604584106
dobre to
silnik 17 lat jeszcze drobne problemy z nim i chciałby na hamowni fabryczne kuce
silnik 17 lat jeszcze drobne problemy z nim i chciałby na hamowni fabryczne kuce
Doba ma 24 godziny,zgrzewka 24 piwa...przypadek..?
http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2207
http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2207
- XenonSG
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: Citroen Berlingo 1,4i 1998r
- Numer Gadu-gadu: 4411812
- Kontakt:
a ile tak wogule kosztuje wjazd autem na hamownie ?
Marzenie: 205 GTi + Speedline 15' - SUKCES 50%
Obecnie: Citroen Berlingo 1,4i + Speedline 15' -
<< http://www.XenonSG.205.pl >>
Obecnie: Citroen Berlingo 1,4i + Speedline 15' -
<< http://www.XenonSG.205.pl >>
- Sebek
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
- Kontakt:
koło 100-150zł bo to zależy od samej hamowni i miasta w którym sie znajduje
Audi A4 Avant
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
- chaos
- Junior
ja mam gratis hamowanie
moc jest podawana na silniku, wiarygodność hamowi spora bo badam tam już 10-15 mój samochód
jak narazie pug miał najgorszy wynik patrząc na stosunek mocy realnej do fabrycznej.
toyotka moja na ten przykład powinna mieć 90 kucy ma 86
skodzina powinna mieć 110 koni a ma 114 druga skodzina powinna mieć 170 koników ma 152 więc poszła na gwarancje i już ją męczą 2 tygodnie, jag xj40 powinien 212 mieć i trzyma
na dniach zdejmuje głowice i zobacze jak wygląda.
moc jest podawana na silniku, wiarygodność hamowi spora bo badam tam już 10-15 mój samochód
jak narazie pug miał najgorszy wynik patrząc na stosunek mocy realnej do fabrycznej.
toyotka moja na ten przykład powinna mieć 90 kucy ma 86
skodzina powinna mieć 110 koni a ma 114 druga skodzina powinna mieć 170 koników ma 152 więc poszła na gwarancje i już ją męczą 2 tygodnie, jag xj40 powinien 212 mieć i trzyma
na dniach zdejmuje głowice i zobacze jak wygląda.
sygnatura usunięta ze względu na pokazywanie nagich pośladków i pięknych dorodnych piersi...
- chaos
- Junior
mam zamiar zwalić głowice, sprawdzić szcelność zaworów, gniazda, zobacze przy okazji stan gładzi cylindrów, i zadecyduje czy kupuje inny silnik i jego będe modował czy jednak na tym będe się pastwił, wałek też mam zamiar zmienić.
co jeszcze można zrobić przy okazji, najlepiej niedrogo ?
co jeszcze można zrobić przy okazji, najlepiej niedrogo ?
sygnatura usunięta ze względu na pokazywanie nagich pośladków i pięknych dorodnych piersi...