Schemat klatki - porady
- Thunder_pit
- Nowicjusz
- Numer Gadu-gadu: 0
Schemat klatki - porady
Witam, chciałbym sie dowiedziec w jakich miejscach podłogi najlepiej zamocować klatkę bezpieczeństwa?? Czy ma ktos może jaki sdchemat takiej klatki, ew. zdjecia juz gotowej założonej w autku i ze zbilizeniami na mocoawnia do podłogi. Znalazłem stronkę z "załącznikiem J" alle chodzi mi o typowe przykłady do 205-tek. Pozdrawiam serdecznie.
- d_ARC
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Rallye16 - powoli, ale do przodu :)
- Numer Gadu-gadu: 2897169
- Kontakt:
To dawaj link do strony, ja przymierzam się do montażu i chętnie poczytam Ze swojej strony moge służyć zdjęciami klatki i samych muf.
Generalnie z tyłu auta mocujesz do śrub trzymających belkę, dalej do podłogi przy środkowych słupkach (nie dokładnie po środku, ale bliżej przednich drzwi) i wyżej do górnego mocowania przednich pasów, no i przód do podłogi ok 5 cm od krawędzi drzwi do tyłu auta (patrząc od góry rura idzie praktycznie dotykając deski po środku osłon na głośniki). Tak przynajmniej o ile pamiętam idzie to w mojej klatce (2 części, "skręcana") podobno Peugeot Sport Ja bym jeszcze dodał mocowanie klatki do budy na wysokości słupków przedniej szyby. Zastanawiam się nad zastrzałami do kielichów, ale to chyba już lekka przesada
Generalnie z tyłu auta mocujesz do śrub trzymających belkę, dalej do podłogi przy środkowych słupkach (nie dokładnie po środku, ale bliżej przednich drzwi) i wyżej do górnego mocowania przednich pasów, no i przód do podłogi ok 5 cm od krawędzi drzwi do tyłu auta (patrząc od góry rura idzie praktycznie dotykając deski po środku osłon na głośniki). Tak przynajmniej o ile pamiętam idzie to w mojej klatce (2 części, "skręcana") podobno Peugeot Sport Ja bym jeszcze dodał mocowanie klatki do budy na wysokości słupków przedniej szyby. Zastanawiam się nad zastrzałami do kielichów, ale to chyba już lekka przesada
- Thunder_pit
- Nowicjusz
Na tej stronce jest dokładny opis co i jak robić oraz rysunki klatek zgodnych z załącznikiem J. http://www.126fan.pl/www/klatka.htm
Prosiłbym o zamieszczenie na forum zdjeć miejsc w których klatka styka sie z podłogą w aucie. Ze wzgledu na to ze klatka powinna być jak najblizej poszycia auta to trzeba by było pewnie jakies specjalne mocowanie do niej zrobić bo przynajmniej z przodu podłoga jest nierówna. Proszę o porady
Prosiłbym o zamieszczenie na forum zdjeć miejsc w których klatka styka sie z podłogą w aucie. Ze wzgledu na to ze klatka powinna być jak najblizej poszycia auta to trzeba by było pewnie jakies specjalne mocowanie do niej zrobić bo przynajmniej z przodu podłoga jest nierówna. Proszę o porady
- Furc
- Junior
- Posiadany PUG: 306 3d 2.0
- Kontakt:
http://www.ireco.com.pl ----> galeria ----> peugeot 205
- Thunder_pit
- Nowicjusz
- Furc
- Junior
- Posiadany PUG: 306 3d 2.0
- Kontakt:
http://www.Mateusz.205.pl zobacz foty w profilu może coś pomoże. Albo zaatakuj Mateusza mejlem. Zawsze można tez zadzwonic lub wysłac mejla z zapytaniem do Ireco
- Thunder_pit
- Nowicjusz
- d_ARC
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Rallye16 - powoli, ale do przodu :)
- Numer Gadu-gadu: 2897169
- Kontakt:
Re: Schemat klatki - porady
Jak będzie w aucie prześlę, ale to jeszcze kwestia kilku tygodni. Na razie przygotowuję budę i wrzucam Mi16, później klatka, obowiązkowa po jeździe testowej dawcą narządów
Zajrzyj na http://www.205gtidrivers.com/ w dziale 'articles' jest o montażu klatki OMP, tam znajdziesz dokładne zdjęcia i opis sposobu mocowania. Dla mojej różnica jest taka, że mufy są dopasowane do budy więc roboty sporo mniej.
Zajrzyj na http://www.205gtidrivers.com/ w dziale 'articles' jest o montażu klatki OMP, tam znajdziesz dokładne zdjęcia i opis sposobu mocowania. Dla mojej różnica jest taka, że mufy są dopasowane do budy więc roboty sporo mniej.
- Thunder_pit
- Nowicjusz
Nio to zakupiłem rury i giętarkę hydrauliczną, spawarke już mam i jutro zaczynam moje rękodzieło Przysle fotki z tego jak mi wyszła moja pierwsza w życiu klatka bezpieczeństwa
- Thunder_pit
- Nowicjusz
Nio to klateczka skończona:) Nawet nieźle wyszła jak na moją pierwszą klatkę bezpieczeństwa:)
- Thunder_pit
- Nowicjusz
Całkowity koszt to około 100zł razem z malowaniem...nie liczę kosztu zakupu giętarki, spawania i robocizny bo wszystko wykonywałem sam. Z materiałami wyszło mnie około 500zł. Pozdrawiam serdecznie