car audio (komplet głośników)
- KuKiTa
- Maniak
- Posiadany PUG: 205 GTi
- Numer Gadu-gadu: 360167
- Login tlen: kukita
- Kontakt:
car audio (komplet głośników)
zastanawiam się nad naglośnieniem auta ale nie ma pojęcia co wybrać, ile i gdzie założyć
Radio hmm koło 700-800 zł, może coś doradzicie?? (muszą być animacje)
Głośniki:
z przodu to wiem że 13cm tylko jakie (ok. 150-200zł)
dokładać jakieś syczki na słupki czy może wystarczą porządne w drzwiach?? zależy mi na sopranie i basie no i jakości
z tyłu planuje założyć tube:
http://www.blaupunkt.com/pl/7606450002_main.asp
no i jakoś zmachol do tego, na allegro są zestawy więc pewnie kupie chyba że doradzicie coś lepszego w podobnej cenie ze wzmacniaczem?? (ok. 400zł)
no i teraz mam dylemat czy dokładać głośniki do półki z tyłu
większe niż z przodu?? jak tak to jakie??
Radio hmm koło 700-800 zł, może coś doradzicie?? (muszą być animacje)
Głośniki:
z przodu to wiem że 13cm tylko jakie (ok. 150-200zł)
dokładać jakieś syczki na słupki czy może wystarczą porządne w drzwiach?? zależy mi na sopranie i basie no i jakości
z tyłu planuje założyć tube:
http://www.blaupunkt.com/pl/7606450002_main.asp
no i jakoś zmachol do tego, na allegro są zestawy więc pewnie kupie chyba że doradzicie coś lepszego w podobnej cenie ze wzmacniaczem?? (ok. 400zł)
no i teraz mam dylemat czy dokładać głośniki do półki z tyłu
większe niż z przodu?? jak tak to jakie??
- Heler
- Junior
- Posiadany PUG: Inny, Seat Cordoba
- Numer Gadu-gadu: 975861
Re: car audio (komplet głośników)
Ja powiem jak to u mnie wyglada:
przod to zestaw odseparowany MacAudio Super Audio 2.13- ok.250 zl
sub: SONY XS-L104P5B w zabudowie BR ktora sam sobie zrobilem- ok. 300 zl
wzmak: Blaupunkt GTA 4- ok 300 zl
kable: dietz komplet- ok. 150 zl
radio: sony Xplod CDX-MP40- ok 1200 zl(kupiony 4 lata temu) ale mysle ze teraz napewno znajdzie sie dobre radio do 500 zl
U mnie gra to nawet ladnie, moze nie jest to sprzet najwyzszej klasy ale daje rade.Ale i tak najwazniejsze jest to zeby dobrze wygluszyc drzwi i bagaznik jesli chcesz sie bawic w audio, no i pamietac o podstawowych sprawach typu rozmieszczenie kabli itd. No i oczywscie zadnych glosnikow polke. To tyle
Ale poemat mi wyszedl:P dziekuje wszystkim ktorzy to przeczytaja Pozdrawiam
Jak bedziesz mial jakies pytania to wal na PW, sluze pomoca
przod to zestaw odseparowany MacAudio Super Audio 2.13- ok.250 zl
sub: SONY XS-L104P5B w zabudowie BR ktora sam sobie zrobilem- ok. 300 zl
wzmak: Blaupunkt GTA 4- ok 300 zl
kable: dietz komplet- ok. 150 zl
radio: sony Xplod CDX-MP40- ok 1200 zl(kupiony 4 lata temu) ale mysle ze teraz napewno znajdzie sie dobre radio do 500 zl
U mnie gra to nawet ladnie, moze nie jest to sprzet najwyzszej klasy ale daje rade.Ale i tak najwazniejsze jest to zeby dobrze wygluszyc drzwi i bagaznik jesli chcesz sie bawic w audio, no i pamietac o podstawowych sprawach typu rozmieszczenie kabli itd. No i oczywscie zadnych glosnikow polke. To tyle
Ale poemat mi wyszedl:P dziekuje wszystkim ktorzy to przeczytaja Pozdrawiam
Jak bedziesz mial jakies pytania to wal na PW, sluze pomoca
Przesiadka do wiekszego i rodzinnego...ale juz sobie obiecalem powrot do 205, tym razem tylko w wersji GTI
- chaos
- Junior
- Posiadany PUG: sie mota zmota
- Numer Gadu-gadu: 3116894
kup co uważasz, opinii będezie tyle samo co użytkowników, dla mnie np blaupunkt nie robi dobrych wzmacniaczy i głośników, większość natomiast twierdzi dokłądnie odwrotnie
Tak jak twierdze, ze sony nie robi dobrych radyjek i mp3 to profanacja, jak chcesz mp3 słuchać to wystarczą najtańsze sprzęty i głośniki, bo jakość i tak mizerna.
Tak jak twierdze, ze sony nie robi dobrych radyjek i mp3 to profanacja, jak chcesz mp3 słuchać to wystarczą najtańsze sprzęty i głośniki, bo jakość i tak mizerna.
sygnatura usunięta ze względu na pokazywanie nagich pośladków i pięknych dorodnych piersi...
- deejay
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 1,6 GTI
- Numer Gadu-gadu: 3788033
- Kontakt:
Wiele opinii mówi że właśnie że seria GTA Blaupunkta to bardzo dobre wzmacniacze.
Miałem już kilka radyjek Sonego i moim skromnym zdaniem to Sony nie wypada wcale tak źle na tle innych firm ( ostatnio miałem na zmiane z Clarionem i brzmienie Sonego bardziej mi pasowało )
Głośniki - polecam HERTZ'a
Tuba - ja mam coś takiego i nie narzekam
http://www.allegro.pl/item243478261_skr ... cena_.html
Ale tak jak chaos pisał ilu urzytkowników tyle opinii, dużo zależy oczywiście od kasy bo widze że chcesz wydać koło 1500pln a oczywiście moc i jakość w dużym stopniu bedzie proporcjonalna do ceny.
Miałem już kilka radyjek Sonego i moim skromnym zdaniem to Sony nie wypada wcale tak źle na tle innych firm ( ostatnio miałem na zmiane z Clarionem i brzmienie Sonego bardziej mi pasowało )
Głośniki - polecam HERTZ'a
Tuba - ja mam coś takiego i nie narzekam
http://www.allegro.pl/item243478261_skr ... cena_.html
Ale tak jak chaos pisał ilu urzytkowników tyle opinii, dużo zależy oczywiście od kasy bo widze że chcesz wydać koło 1500pln a oczywiście moc i jakość w dużym stopniu bedzie proporcjonalna do ceny.
Ten hertz es 250 to jesden z najlepszych glosnikow basowych w tej cenie, natomiast serie dsk i esk to szajs.
- deejay
- Uzalezniony
- Kontakt:
nie wiem ja by wypadł w porównaniu z ww basem Hellera, ale chyba lepsza propozycja od ww blaupunkta
- KuKiTa
- Maniak
- Kontakt:
no dobra, co nieco teraz wiem
ale skoro będę miał tube to montować jakieś głośniki z tyłu??
ale skoro będę miał tube to montować jakieś głośniki z tyłu??
- Heler
- Junior
- Posiadany PUG: Inny, Seat Cordoba
- Numer Gadu-gadu: 975861
Ja bym nie montowal bo po co ? Czy jak idziesz na koncert to muzyka plynie do Ciebie zza plecow ? Zrob dobra scene z przodu + sub w bagzaniku, wszystko wygluszone i bedziesz sie cieszyl bardzo fajnym graniem w aucie, no chyba ze chcesz tylko umcyk,umcyk to wal w polke nie 2 tylko 4 glosniki.
Przesiadka do wiekszego i rodzinnego...ale juz sobie obiecalem powrot do 205, tym razem tylko w wersji GTI
- deejay
- Uzalezniony
- Kontakt:
generalnie jak pisał Kolega wyżej jak jeździsz SAM to dobra scena z przodu, tuba, wzmacniacz i jest ok.
Ale... jak często wozisz kogoś na tylnej kanapie to oni Ci tego nie wybaczą będą słyszeć głównie bas
Ale... jak często wozisz kogoś na tylnej kanapie to oni Ci tego nie wybaczą będą słyszeć głównie bas
-
- Junior
- Posiadany PUG: 406 TS6
- Numer Gadu-gadu: 0
Jak napisali poprzednicy. Przednie głośniki to podstawa bo przecież car audio montujesz albo dla siebie albo na "pokaz". W tym wypadku widać że dla siebie więc to co mógłbyś zainwestować w tylne głośniki dorzuć do przednich. Ja popełniłem błąd i kupiłem głośniki do tyłu i do tego jajeczka , więc ucz się na błędach takich buraków jak ja i nie kupuj głośników do tyłu, tuba wystarczy .
A jak się pasażerom nie będzie podobało to zawsze możesz polecić im podróż autobusem a tam decybeli zazwyczaj dostarcza dziurawy tłumik
A jak się pasażerom nie będzie podobało to zawsze możesz polecić im podróż autobusem a tam decybeli zazwyczaj dostarcza dziurawy tłumik
"The Greatest Thing You Will Ever Learn, Is Just to love, and Be Loved in Return."
- KuKiTa
- Maniak
- Kontakt:
no ale może chociaż jakieś syczki do tyłu?
Nie.
Oszczedz troche na radiu -za ok 500 mozna dostac prawdziwe cudenka, ale uzywane.
Za zaoszczedzone pieniazki kup jakis lepszy zestaw na przod. Ze swojej strony moge polecic PowerBass'a. Nazwa malo wysublimowana, ale glosniki z tej warstwy cenowej (300-500zl) robia swietne.
Oszczedz troche na radiu -za ok 500 mozna dostac prawdziwe cudenka, ale uzywane.
Za zaoszczedzone pieniazki kup jakis lepszy zestaw na przod. Ze swojej strony moge polecic PowerBass'a. Nazwa malo wysublimowana, ale glosniki z tej warstwy cenowej (300-500zl) robia swietne.
- skola
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 Roland 1,4 TUS3 84KM
- Numer Gadu-gadu: 0
to może juz Boss z USA ponoc dobre glosniczki
http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2619
PRZÓD: Wzmak Rockford P450.4, Hertz HSK 165, radio JVC KD-BT1 ,TYŁ: Wzmak SOUNDSTREAM TRX2.550, SUB: MB Quart RWE 302 , kable 35MM^, kondzior 1 F
PRZÓD: Wzmak Rockford P450.4, Hertz HSK 165, radio JVC KD-BT1 ,TYŁ: Wzmak SOUNDSTREAM TRX2.550, SUB: MB Quart RWE 302 , kable 35MM^, kondzior 1 F