car audio (komplet głośników)
- skola
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 Roland 1,4 TUS3 84KM
- Numer Gadu-gadu: 0
Re: car audio (komplet głośników)
słyszałem słuchawki tej firmy i porownywalem z innymi i jednoznacznie stwierdzam ze nr 1 na swiecie >> ceny sluchawek zaczynały sie od 300$ wiec chyba jednak coś znaczy ale mniejsza tak jak pisza dobry przod i wygluszenie i zwrotnice i sub na tyl i masz ladne granie zaden tyl bo to ble i jeszcze w poke jajka to juz w ogole tragedia
http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2619
PRZÓD: Wzmak Rockford P450.4, Hertz HSK 165, radio JVC KD-BT1 ,TYŁ: Wzmak SOUNDSTREAM TRX2.550, SUB: MB Quart RWE 302 , kable 35MM^, kondzior 1 F
PRZÓD: Wzmak Rockford P450.4, Hertz HSK 165, radio JVC KD-BT1 ,TYŁ: Wzmak SOUNDSTREAM TRX2.550, SUB: MB Quart RWE 302 , kable 35MM^, kondzior 1 F
- KuKiTa
- Maniak
- Posiadany PUG: 205 GTi
- Numer Gadu-gadu: 360167
- Login tlen: kukita
- Kontakt:
nie mówie o jajach, po prostu nie chce mieć z tyłu samego basu...
Jezeli dobrze to wystroisz (a nie bass na full), to nie bedzie z tym problemu. Napewno nie bedzie tak, ze dzwiek w tonach srednich i wysokich bedziesz slyszal z przodu, a z tylu dudnienie.
- KuKiTa
- Maniak
- Kontakt:
no więc tak:
Zdecydowałem się na tą skrzynie basową:
http://www.allegro.pl/item247615400__jb ... html#photo
teraz pytanie: jaki kupić wzmacniacz do tego?? może by sie coś znalazło koło 200-300 zł??
np.: http://www.allegro.pl/item245957686_naj ... gwar_.html
będzie pasował??
nie mam pojęcia jak dobrać moc
Zdecydowałem się na tą skrzynie basową:
http://www.allegro.pl/item247615400__jb ... html#photo
teraz pytanie: jaki kupić wzmacniacz do tego?? może by sie coś znalazło koło 200-300 zł??
np.: http://www.allegro.pl/item245957686_naj ... gwar_.html
będzie pasował??
nie mam pojęcia jak dobrać moc
Co do tego JBL... W tej polce cenowej -glosniki sa kiepskie.
Glosnik jest za duzy (10" to max)
Obudowa na bank nie jest robiona pod ten glosnik -jest po prostu za mala (moze jako closed by jakos zagrala, ale nie z BR)
http://allegro.pl/item246240391_rto_ter ... analy.html
nawet 7004 starczy spokojnie. Jak na ta cene, to ciezko o cos llepszego.
Glosnik jest za duzy (10" to max)
Obudowa na bank nie jest robiona pod ten glosnik -jest po prostu za mala (moze jako closed by jakos zagrala, ale nie z BR)
http://allegro.pl/item246240391_rto_ter ... analy.html
nawet 7004 starczy spokojnie. Jak na ta cene, to ciezko o cos llepszego.
- KuKiTa
- Maniak
- Kontakt:
co do skrzyni to dowiedziałem się że pewien gość ją ma, pojechałem do niego, usłyszałem i stwierdzilem że musze ją mieć
dla mnie gra bomba, ale najgorsze jest to że nie popatrzylem na wzmacniacz
a możecie mi wytłumaczyć za jakimi mocami wzmacniacza patrzyć do tej skrzyni??
dla mnie gra bomba, ale najgorsze jest to że nie popatrzylem na wzmacniacz
a możecie mi wytłumaczyć za jakimi mocami wzmacniacza patrzyć do tej skrzyni??
- chaos
- Junior
- Posiadany PUG: sie mota zmota
- Numer Gadu-gadu: 3116894
sygnatura usunięta ze względu na pokazywanie nagich pośladków i pięknych dorodnych piersi...
WIdac nie slyszales innych ta bedzie po prostu glosno dudnic, a nei grac. Oczywiscie Twoja wola.
CO do Xetec'a -nie wiem jak ten model, ale ogolnie rzecz biorac na tej marce mozna polegac.
Na moc nie patrz
CO do Xetec'a -nie wiem jak ten model, ale ogolnie rzecz biorac na tej marce mozna polegac.
Na moc nie patrz
- skola
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 Roland 1,4 TUS3 84KM
tego banita nie rozumiem na moc nie w zracac uwagi? jak kupie sub jk ten co ma 250 rms i mam nie patrzec na moc? jak go napędzę wzmakiem co ma ledwo 150 rms to nie dosc ze musi on chodzic na maksa co oznacza jego grzanie oraz to ze ten głośnik może grac bardzo słabo bo nie ma co go napedzic i nie moze rozwinac skrzydel ...
co do samej skrzyni hmmm może lepiej jak kupisz jakiś dobry głośnik 10 ewentualnie 12 i zrob czy komuś zlec zbudowanie skrzyni do tego glosnika wyjdzie moze trszoke taniej ale chyba zdecydowanie lepiej ... dobrze mowie?
no i zalezy jakiej muzy sluchasz jak szybkiej to raczej closed no chyba ze hp to tylko BR dobrze mowie?
co do samej skrzyni hmmm może lepiej jak kupisz jakiś dobry głośnik 10 ewentualnie 12 i zrob czy komuś zlec zbudowanie skrzyni do tego glosnika wyjdzie moze trszoke taniej ale chyba zdecydowanie lepiej ... dobrze mowie?
no i zalezy jakiej muzy sluchasz jak szybkiej to raczej closed no chyba ze hp to tylko BR dobrze mowie?
Ostatnio zmieniony 23 wrz ndz, 2007 10:39 pm przez skola, łącznie zmieniany 1 raz.
http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2619
- Heler
- Junior
- Posiadany PUG: Inny, Seat Cordoba
- Numer Gadu-gadu: 975861
Banita pewnie chcial powiedziec zeby raczej nie patrzec na moc ktora podaje producent bo ona nigdy nie bedzie sie zgadzac z moca ktora dany wzmak generuje, zawsze sa mniejsze lub wieksze rozbieznosci. ja swojego wzmaka wybralem dopiero za 3 podejsciem ale cos czuje ze niedlugo bedzie nastepne
Przesiadka do wiekszego i rodzinnego...ale juz sobie obiecalem powrot do 205, tym razem tylko w wersji GTI
Tez, ale nie zupelnie. Np na porzadnym U-dimension 4x50 bedzie mocniejszy i lepszy dzwiek niz na np. przy jakims nizszej klasy wzmaku o wyzszej mocy (faktycznej). Nie pytajcie mnie czemu, bo na elektronice sie nie znam, ale tak jest.
- cheatoss
- Maniak
taki u-dimension 4x50 ktorego de facto mam na sprzedaz =] przy pomiarach przeprowadzanych na losowych egzemplarzach mogl pochwalic sie srednio 4x57-59w o ile sie nie myle =]
ale nie o moc tu chodzi. liczy sie tez jakosc. renomowane firmy podaja moc generowana przez urzadzenie przy okreslonym wspolczynniku znieksztalcen.
bo co ci po wzmacniaczu ktory sypie w mostku 400w rms przy takich znieksztalceniach ze nie idzie uslyszec zadnego dzwieku tylko membrana pierdzi remizowo/wyskokowo? =]
polecam swojego wzmaka, ale bedac uczciwym, na poczatek wystarczy jakas fajna uzywka, moze audison lub alpine z serii v12? ten vector xeteca tez dobry, choc to najnizsza seria tego producenta.
co do tego jbl'a, jak dla mnie w tej cenie mozna znalezc cos duzo lepszego. a swoja droga 250w rms to dosc mocno wymagajacy glosnik, ja bym bral cos w granicach 125-180w, tak zeby spokojnie ogarnal ci go jakis piecyk 4 kanalowy (2 kanaly na przod, mostek na suba)
ale nie o moc tu chodzi. liczy sie tez jakosc. renomowane firmy podaja moc generowana przez urzadzenie przy okreslonym wspolczynniku znieksztalcen.
bo co ci po wzmacniaczu ktory sypie w mostku 400w rms przy takich znieksztalceniach ze nie idzie uslyszec zadnego dzwieku tylko membrana pierdzi remizowo/wyskokowo? =]
polecam swojego wzmaka, ale bedac uczciwym, na poczatek wystarczy jakas fajna uzywka, moze audison lub alpine z serii v12? ten vector xeteca tez dobry, choc to najnizsza seria tego producenta.
co do tego jbl'a, jak dla mnie w tej cenie mozna znalezc cos duzo lepszego. a swoja droga 250w rms to dosc mocno wymagajacy glosnik, ja bym bral cos w granicach 125-180w, tak zeby spokojnie ogarnal ci go jakis piecyk 4 kanalowy (2 kanaly na przod, mostek na suba)
sprzedany
- chaos
- Junior
- Posiadany PUG: sie mota zmota
- Numer Gadu-gadu: 3116894
moc nie zawsze równa się moc, większość doskonałych producentów jak boshman czy alpiard podaje moce wyssane z palca i ichne 300W rms spokojnie gasisz np audisonem co ma 170 rms taka prawda.
Jak chcesz dresiarsiego brzmienia umcy umcy i dużo niekoniecznie czystego basu to rozejrzyj się za blaupunktem/magnatem
A jak by cię zainteresowała firma sherwood to możesz się do mnie odezwać, mam wzmaka, ma coprawda tylko 2x250 rms przy 4 ohm, ale potrafił sfajczyć głośnik 350 rms
wzmak ma kilka lat może nawet z dyche już ma ale nie ma ch**a we wsi na niego
cena jaka by mnie interesowała oscyluje niestety poza wartością którą podałeś wcześniej o jakieś 2x ale za to dożucam kondensator 1fa.
Jak chcesz dresiarsiego brzmienia umcy umcy i dużo niekoniecznie czystego basu to rozejrzyj się za blaupunktem/magnatem
A jak by cię zainteresowała firma sherwood to możesz się do mnie odezwać, mam wzmaka, ma coprawda tylko 2x250 rms przy 4 ohm, ale potrafił sfajczyć głośnik 350 rms
wzmak ma kilka lat może nawet z dyche już ma ale nie ma ch**a we wsi na niego
cena jaka by mnie interesowała oscyluje niestety poza wartością którą podałeś wcześniej o jakieś 2x ale za to dożucam kondensator 1fa.
sygnatura usunięta ze względu na pokazywanie nagich pośladków i pięknych dorodnych piersi...
http://essa.com.pl/oferta/index.php?id= ... 9&pid=1146
i do tego pudlo -gwarantuje, ze ten jbl sie schowa.
- cheatoss
- Maniak
tylko wzmak stabilny w mostku do 2ohm musi byc. no chyba ze ma ok. 200w na kanal przy 2ohm =]Banita pisze:http://essa.com.pl/oferta/index.php?id= ... 9&pid=1146
sprzedany