Inna prośba o fotke silnika

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
rotel1

Post autor: rotel1 »

Witam !
"Dzięki Ci Panie za te dary", fotki, pomimo tego, że przedstawiają inny element, niż ten, o który mi chodziło są O.K. Dzięki !
A tak całkiem poważnie: Tą skrzyneczke (z Twojego zdjęcia) mam umieszczoną pomiędzy filtrem powietrza i akumulatorem - na wysokości dolnej części akumulatora, a nawet nieco niżej niż spód baterii. W miejscu, gdzie u Ciebie jest owa skrzyneczka z fotografii powinna być jeszcze jedna, nieco większa - ja ją mam, ale nie zainstalowaną. W miejscu, gdzie powinna ona być, u mnie są różne przekaźniki na kablach, więc mniemam, że owe elementy powinny w niej być. Nie wiem natomiast jak powinny być tam zamocowane, a nie chcę ich wsadzać "jak przysłowiowe kartofle do worka".

Może masz inny silnik, i stąd wynika owa różnica ?

Ale i tak jeszcze raz dzięki za pomocną dłoń !
ariel

Post autor: ariel »

no ja mam motorek 1124 na monowtrysku, a Twój to klekocik więc to może jakaś dodatkowa elektronika do dieselka...
Awatar użytkownika
cheatoss
Maniak
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: cheatoss »

skombinuje od kumpla cyfrowke to postaram sie cyknac pare fotek, bo chyba wiem o ktora skrzyneczke chodzi... sa tam w srodku bezpieczniki? jak sie otworzy? bo u mnie znajduje sie cos takiego przy reflektorze.. ladnie umucowana, w sumie bardzo ciasno, zwykle jak nawala mi silniczek od spryskiwaczy to musze ja wyciagac, zeby do niego dojsc.. u mnie pracuje 1.9 diesel, wiec nie wykluczam ze ulozenie tych skrzynek jest identyczne... ciezko tylko u mnie z tym aparatem, moge zrobic telefonem, ale jakosc makabryczna =/
ObrazekObrazekObrazek

sprzedany :(
rotel1

Witam !
Widzę, że kolega Cheatoss wie o co chodzi,a w dodatku jest koleżeński. Dokładnie o tą skrzyneczkę mi chodzi. Jak kupowałem mojego Diesla, to tej skrzyneczki tam nie było, ale mniej więcej w tym miejscu są idące skądś dokądś kable, na których umieszczone zostały przekaźniki. Skrzyneczkę nabyłem oddzielnie, ale jej nia zamocowałem, bo chcę to zrobić "oryginalnie". Dlatego czekam na każdą pomoc z Waszej strony. Skrzyneczka, która kupiłem jest całkowicie pusta, nie ma w niej nic - zadnych "pułeczek" czy czegoś podobnego na te przekaźniki, a nie chce ich tam wciskać luzem na siłę. Chciałbym dokładnie się dowiedzieć jak zamocować (do czego i czym) tą skrzyneczkę (ona ma dwoje uszu), no i jak umiescić (w jakiej kolejnosci i w jaki sposób) te przekaźniki - czy każdy z nich ma swoje miejsce, itp.
dziękując zatem za częściową pomoc, proszę o więcej !

Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam
Dan

skrzyneczka

Post autor: Dan »

ta mała skrzyneczka o której mówisz jest przykręcona do podłużnicy troszeczkę pod akumulatorem są w niej 3-y przekaźniki od wentylatorów

czerwony 1.8 D
rotel1

Ale jak te przekaźniki są tam umocowane, chyba nie luzem ?
Awatar użytkownika
cheatoss
Maniak

Post autor: cheatoss »

zalatwiam ten aparat, byloby latwiej jakby kumpel byl z tego samego miasta, w kazdym razie, jak doprowadzisz balagan pod maska to stanu idealnego, pochwal sie koniecznie fotkami, jako taka rekompensate =] zartuje oczywiscie, ale mysle ze kazdy z checia obejrzy cos, w co ktos wklada duzo pracy i serca =] -> nasze pugi =]]]
ObrazekObrazekObrazek

sprzedany :(
Awatar użytkownika
NMike
Uzalezniony

Post autor: NMike »

Seryjnie było mocowane z prawej strony, przed mocowaniem skrzyni biegów. Zresztą nie martw się o tą skrzynkę, u mnie wcale jej nie ma. Możesz te przekaźniki owinąć w grubą folię z dziurkami od góry i jedną\2 od dołu, żeby ew. woda się nie gromadziła.
Peugeot 205 1,6 GTi :-)
rotel1

"Dziękujemy Ci wujku Dobra Rada" :) - to oczywiście żart, czyli dowcip :)
Ale do rzeczy. Teraz właśnie jestem na etapie czegoś w rodzaju dziurkowanej folii, a chciałbym mieć stan fabryczny. Nabyłem drogą kupna tą małą czarną pieprzoną skrzyneczkę, ale ona w środku jest zupełnie pusta, nie mam pojęcia jak powinny być w niej zamocowane te przekaźniki. Nie wiem też, jak dokładnie ją przymocować. Kiedyś (dawno), gdzy jeszcze nie interesowałem się tym tematem, w kilku P205 widziałem tą skrzyneczkę, ale jakoś mnie nie zaciekawiała. A teraz tego żałuję. Mogłem wtedy przyjrzeć jej się bliżej. Więc poczekam spokojnie na jakieś zdjęcia o Was, albo na jakiegoś przejeżdżającego PUGA :)
Gdy uda mi się odtworzyć "ten badziew", to na pewno pochwalę się fotkami, no doubt.

Gorące pozdrowienia !
Awatar użytkownika
NMike
Uzalezniony

Post autor: NMike »

Spokojnie, wszystkie przekaźniki, które są w zasięgu skrzynki, wkłądasz do niej przez odwór. Miejsca jest mało, więc nie baw się w układanie ich ' w gęsiego'. Masz wieczko :?:
Peugeot 205 1,6 GTi :-)
rotel1

Cześć !
Jakie wieczko ? Mam tylko tą czarną skrzynkę, na jest otwierana i zamykana na taki zatrzask. Jest w niej otwór, nie wiem tylko czy powinien być na górze, czy też może na dole. Skrzynka ma też dwoje uszu z otworami do przymocowania jej do czegoś.
Dan

Post autor: Dan »

przekaźniki w tym pudełeczku są mocowane na takiej metalowej listwie ale daruj se ją bo z upchaniem kabli będziesz miał problem a na podłużnicy tak jak mówiłem trochę pod akumulatorem są dwie sruby na nakretkę m6 tak roztawione ze uszka z pudełka beda pasować
rotel1

pod akumulatorem ?
Wydaje mi się, że ta puszka o którą pytam jest umieszczona przed akumukatorem, na wysokości m.in. reflektora i akumulatora i jest w jaqkiś sposob przypocowana do przedniego pasa ?
rotel1

Cheatoss, wielkie dzięki za te fotki. Właśnie o tą skrzynkę mi chodziło i o takie właśnie zdjęcia, które pokazują to, co istotne. Teraz jeszcze tylko muszę nabyć drogą kupna te uchwyty do przekaźników wewnątrz skrzyneczki i będzie cool.
Jeszcze raz pozdrowienia połączone z podziękowaniami dla Cheatoss'a.

(dla innych formułowiczów też !)
ODPOWIEDZ