Stukanie z przodu
Stukanie z przodu
Witam !
To kolejny mój post na tym forum ... i niestety kolejny z problem mojego puga. Otóż coś mi puka z przodu samochodu na zakrętach, ale pukanie ustaje w momenice gdy wciskam sprzęgło. Jak jadę na sprzęgle to nic nie puka, wszystko ładnie działa jak należy. Nie wiecie co to może być, słyszałem że to mogą być półosie, to prawda
Z góry dziękuję za pomoc.
P.S. Jeżeli to się przyda to mam Puga z 91r. wersję Green z silnikiem 1.1.
To kolejny mój post na tym forum ... i niestety kolejny z problem mojego puga. Otóż coś mi puka z przodu samochodu na zakrętach, ale pukanie ustaje w momenice gdy wciskam sprzęgło. Jak jadę na sprzęgle to nic nie puka, wszystko ładnie działa jak należy. Nie wiecie co to może być, słyszałem że to mogą być półosie, to prawda
Z góry dziękuję za pomoc.
P.S. Jeżeli to się przyda to mam Puga z 91r. wersję Green z silnikiem 1.1.
- daritex
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: look 1,1
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
Re: Stukanie z przodu
Witam.według mnie to wybity przegub zewnętrzny, najprościej wymienić całą półośkę.
PEUGEOT 205 LOOK 1.1 TU1M Magneti Marelli 1993r.
Heh też sądziłem, że półosie do wymiany będą, jakieś jeszcze propozycję ?
- Pieraś
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: sprzedany
- Numer Gadu-gadu: 696324
mialem taki sam efekt ... urwana poduszka silnika, u mnie na zakretach stukalo i jak dodalem mocno gazu to jeszcze bardziej, byla urwana poducha i stad te stuki, wtedy sa jeszcze wieksze przeciazenia
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
- kabzik
- Junior
- Posiadany PUG: 205 GL 1.1, 106 Quiksilver 1.4
duzo roboty z ta poduszka??? mam identyczne objawy.. chyba ta poducha!!! ile kosztuje poduszka????Pieraś pisze:mialem taki sam efekt ... urwana poduszka silnika, u mnie na zakretach stukalo i jak dodalem mocno gazu to jeszcze bardziej, byla urwana poducha i stad te stuki, wtedy sa jeszcze wieksze przeciazenia
-
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: brak :(
A jak u mnie tłucze tak samo, ale tylko jak przyspieszam na zakrętach w prawo to też poduszka jest?
Dodam że jak koleś na stacji diagnostycznej zaczął szarpać elementami zawieszenia, to luzów nie było widać...
Dodam że jak koleś na stacji diagnostycznej zaczął szarpać elementami zawieszenia, to luzów nie było widać...
"Od sztuki gotowania lepszy jest tylko dobry jazz i długi sex..."
- Pieraś
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: sprzedany
- Numer Gadu-gadu: 696324
Poduszka jakos 35-45zl. Ile roboty nie wiem. Przyznam, ze wole dac auto do mechanika niz sie babrac, tym bardziej ze do pewnych rzeczy trzeba miec narzedzia i przede wszystkim czas.
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA
-
- Uzalezniony
Mogą też być wybite silentblocki stabilizatora. Sprawdzenie-
skręcić koła prawie na maxa . Jedna osoba szarpie kołem ,tak jakby chciała je wyprostować a następnie skręcić jeszcze bardziej.
W tym czasie druga osoba obserwuje stabilizator. Jeżeli stabilizator
rusza się w wahaczu to należy wymienić silentblocki. Koszt ok. 50zł
Można to wymienić samodzielnie. Do wprasowania nowych silentblocków wystarczy imadło warsztatowe.
skręcić koła prawie na maxa . Jedna osoba szarpie kołem ,tak jakby chciała je wyprostować a następnie skręcić jeszcze bardziej.
W tym czasie druga osoba obserwuje stabilizator. Jeżeli stabilizator
rusza się w wahaczu to należy wymienić silentblocki. Koszt ok. 50zł
Można to wymienić samodzielnie. Do wprasowania nowych silentblocków wystarczy imadło warsztatowe.
Trzeba isc przez życie twardo, nie żałować wszystkich sił...
- kabzik
- Junior
- Posiadany PUG: 205 GL 1.1, 106 Quiksilver 1.4
chciałem sie zabrac za wymiane tej poduszki ale nie wiem ktora jest odpowiedzialna za takie stukanie??? ta pod akumulatorem?????
- KuKiTa
- Maniak
- Posiadany PUG: 205 GTi
- Numer Gadu-gadu: 360167
- Login tlen: kukita
- Kontakt:
ta pod to poduszka od skrzyni, lepiej też ją wymień. natomiast poduszka silnika jest z lewej strony pod łapą