problem z ladowaniem pomocy
problem z ladowaniem pomocy
mam pezocika 1.4xrd i taki problem wczoraj pwoedzmy nagle stalo sie cos takiego ze jak zgasilem silnik nie moglem juz odpalic .jakby nie bylo ladowania.Jak popchne go to odpala ale wsyztskie rzeczy pobierajace prad sa oslabione bardzo.dodam ze przy przekreceniu kluczyka w stacyjce zadne kontrolki sie nie zapalaja.co to jest?kolega mi mowi ze albo alternator albo rozrusznik poradzcie z gory dzieki
- tatamarty
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: 205 1.9 XRD, 306 1.4i XR
- Numer Gadu-gadu: 0
Re: problem z ladowaniem pomocy
Sprawdź klemy w akumulatorze, ewentualnie styki na rozruszniku.
A tak na marginesie 1.4 XRD?
A tak na marginesie 1.4 XRD?
- Orfister
- Moderator
- Posiadany PUG: Peugeot 205 CTI
- Numer Gadu-gadu: 2690638
- Kontakt:
Jeśli nie świecą ci sie żadne kontrolki, i jeśli ta awaria nastąpiła nagle, to na 100% nie jest to winą alternatora..jeśli padł by alter, to nie świeciła by ci sie w ogóle kontrolka od ładowania, albo świeciła cały czas, zależy jakie uszkodzenie...
Jesli padło by samo ładowanie w alternatorze, to na bank nie rozładowałbyś sobie tak od razu akumulatora...ten proces nie przebiega w jednej chwili..tak jak to było u Ciebie..
Jesli padło by samo ładowanie w alternatorze, to na bank nie rozładowałbyś sobie tak od razu akumulatora...ten proces nie przebiega w jednej chwili..tak jak to było u Ciebie..
CTI , TSA ... i ja
http://www.Orfister.peugeot205.pl
http://www.Orfister.peugeot205.pl
- DJPreZes
- Moderator
- Posiadany PUG: Roland Garros/307
- Numer Gadu-gadu: 2516096
Bo w 205 nie bylo silnikow 1,4 diesel.
Peugeot 205 Roland Garros Cabrio
- tatamarty
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: 205 1.9 XRD, 306 1.4i XR
- Numer Gadu-gadu: 0
Dokładnie , nie było.DJPreZes pisze:Bo w 205 nie bylo silnikow 1,4 diesel.
Mówię ci, sprawdź klemy, połączenia akumulatora, przy moim dziś wystąpił identyczny defekt , wygasiłem silnik, a po minucie chciałem odpalić i zero, żadna kontrolka nie świeciła, rozrusznik nie reagował na przekręcenie kluczyka, grało tylko radio, więc co ? macha w góre, kluczyk 10 i dokręciłem kleme, zagadał od razu