Rezerwa

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
Marcin

Rezerwa

Post autor: Marcin »

Mam pytanie, kiedy zapala się rezerwa w pugu tzn. ile paliwa zostaje 5-6 litrów i się zapala ?
Ostatnio zmieniony 18 lut śr, 2004 12:16 am przez Marcin, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Ninja
Uzalezniony
Posiadany PUG: '90 1.8 XLD (był)
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: Ninja »

Stary to jest naprawde dobre pytanie :lol:

Mi sie zdaje ze to bedzie te 5 - 6 litrow. Ja mam diesla, ale jak mi zaczyna ta przekleta lampka :evil: migac to jeszcze 60 - 70 km po miescie przejade.
Pozniej to juz wole zatankowac zeby potem nie pchac... :lol:

Tak do konca to go jeszcze nigdy nie wysuszylem, ale jestem ciekaw ile tam moze byc tej rezerwy.

Ciekawe czy do 100 km bym dociagnal... :D
Marcin

Post autor: Marcin »

Hehe ja jużgo wysyszyłem, i dlatego się pytam :D
rotel1

Post autor: rotel1 »

Ja kiedyś wysuszyłem mojego 1,8 D z ropuchy w baku :)
Alw do rzeczy - kiedyś , a był to rok 1997 na rezerwie zrobiłem 150-170 km w trybie mieszanym: Ciechanów - Płońsk - Ciechanów - Płońsk i tak jeszcze kilka razy jeździłem, także po obu tych miastach. Ale zgadzam się z przedmówcami, że sygnalizator rezerwy to wielki znak zapytania, a nawet sam wskaźnik pojemności ropy w baku, bo mnie niekiedy "dziwnym" trafem paliwa w baku przybywa :), a innym razem niespodziewania spada jego poziom :)
Awatar użytkownika
Ninja
Uzalezniony

Jak staniesz jednym kolem na krawezniku i paliwo ci sie "zleje" w jedna strone to ci go przybywa, jak staniesz drugin kolem i ci wacha poleci w druga strone to wskaznik pokaze ze jej ubylo :)

Ja jak mam malo paliwa i dam mocniej gazu to mi sie rezerwa zapala, a jak dam po hamulcach to gasnie :)

Tam jest chyba jakis plywak czy cos takiego co wskazuje poziom i zalezy jak to paliwo w czasie jazdy "chlupnie" to tak pokaze. :wink:
Awatar użytkownika
ZoNNk
Junior

Post autor: ZoNNk »

z rezerwa to jest ostra ruletka miga dosyc długo a dopiero potem sie na stałe zapala i wale na stacje (jak mam za co zalac) .
Awatar użytkownika
Kaktus
Maniak
Kontakt:

Post autor: Kaktus »

Mi jak mrugnie to juz zeruje licznik.

Na rezerwie robie okolo 30km... a tematej zimy robilem max 22km ... po czym zalewalem 5 litrow benzyny i rezerwa gasla na 1 km i znowosz sie zaswiecala... zerowalem i po 22-24 km autko gaslo ...

Teraz gasnie gdzies po 35-40km... ale wole na rezerwie nie jezdzic.. zreszta jak jest rezerwa to czasem autko lubi sie "przydlawic" lub przerwac a bardzo tego nie lubie...
http://www.k-sport.eu - Budowa Samochodow Wyczynowych, Hamownia, Chip-Tuning.

DEAKTYWUJEMY PROGRAMOWO FILTRY FAP i DPF!!!

"Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
Awatar użytkownika
ZoNNk
Junior

jak troche powyzej rezerwy to na duzych wybojach sie zapala ale robilem od mrugania okolo 40 - 50 i nigdy nie stanołem
Mav309
Uzalezniony
Kontakt:

Post autor: Mav309 »

ZoNNk pisze:jak troche powyzej rezerwy to na duzych wybojach sie zapala ale robilem od mrugania okolo 40 - 50 i nigdy nie stanołem
Pompy paliwa to was ukochaja panowie...
P309 GTI 1.9 "Rallye"
F126 P 0.6 "Blue Thunder"
Awatar użytkownika
ZoNNk
Junior

nigdy nie było przerywania wiec pompa cały czas tłoczyła paliwo a ssie i tak z dna zbiornika wiec chodziła by na sucho jak by było bardzo bardzo duzo przejechane tak ze juz kompletna susza i moze 1cm benzynki na dnie
Awatar użytkownika
Ninja
Uzalezniony

Ja mojego tez nigdy nie wysuszylem do konca zeby mi przerywal czy nawet zgasl wiec moja pompa chyba mnie jeszcze kocha... :D
Mav309
Uzalezniony
Kontakt:

Post autor: Mav309 »

ZoNNk pisze:nigdy nie było przerywania wiec pompa cały czas tłoczyła paliwo a ssie i tak z dna zbiornika wiec chodziła by na sucho jak by było bardzo bardzo duzo przejechane tak ze juz kompletna susza i moze 1cm benzynki na dnie
No to malo wrazliwy jestes...
Mi slabnie juz wtedy gdy wskazowka schodzi na zero (przed zapaleniem rezerwy)...
Szczegolnie przy gwaltownym otwarciu przepustnicy i dlugiej jezdzie na WOTcie...
Na zawody zawsze dbalem zeby przynajmniej pol baku bylo...
P309 GTI 1.9 "Rallye"
F126 P 0.6 "Blue Thunder"
Awatar użytkownika
adidj
Junior
Kontakt:

Post autor: adidj »

no ja mam podobne objawy przydlawiania sie podczas szybkiego wdepniecia gazu ale nie sadzilem ze to z powodu niskiego stanu paliwa w zbiorniku ...bardziej mi to podchodzilo pod problem z gaznikiem (regulacja)
Awatar użytkownika
ZoNNk
Junior

to ja nigdy nie miałem przydławiania
na serio
Awatar użytkownika
cheatoss
Maniak

Post autor: cheatoss »

hmm.. ja od pierwszego migniecia rezerwy robie 100-110km =] tyle ze jak juz mignie to jezdze jak starzec w berecie... i schodze ponizej 5l/100km =]
ObrazekObrazekObrazek

sprzedany :(
ODPOWIEDZ