ciezko kreci rozrusznik silnikiem
ciezko kreci rozrusznik silnikiem
witam mam problem ktory polega na tym ze moj p205 gti ciezko kreci i nie da sie go odpalic myslalem ze to akumulator wlozylem inny i to samo a zmienialem uszczelke pod glowica mozliwe ze na rozrzadzie sie przestawil????? tak kreci jaby byl slaby akumulator , moze ktos zna stroke gdzie mozna zobaczyc jak ustawic rozrzad na znakach a moze ktos wie co to moze byc innego
Re: ciezko kreci rozrusznik
Moze przewody naruszyles?
Walek moze za mocno dokrecony na mostkach?
Dolu silnika nie ruszales?
Rozrzad nawet przestawiony nie bedzie tego powodowal -jezeli jest mocno przestawiony, to uslyszysz metaliczny dzwiek walenia zaworow o tloki.
Znaki sa tylko dla ulatwienia, a sprawdzic mozesz kolkami 10mm -jeden o gory i jeden na dole.
Ew Jezeli mocno Ci zalezy, to wieczorem podesle rysunek ze znakami, bo chyba gdzies mam.
Walek moze za mocno dokrecony na mostkach?
Dolu silnika nie ruszales?
Rozrzad nawet przestawiony nie bedzie tego powodowal -jezeli jest mocno przestawiony, to uslyszysz metaliczny dzwiek walenia zaworow o tloki.
Znaki sa tylko dla ulatwienia, a sprawdzic mozesz kolkami 10mm -jeden o gory i jeden na dole.
Ew Jezeli mocno Ci zalezy, to wieczorem podesle rysunek ze znakami, bo chyba gdzies mam.
-
- Junior
- Posiadany PUG: JUNIOR 1,1l i Gentry i 1,9 GTI
- Numer Gadu-gadu: 1301373
Re: ciezko kreci rozrusznik silnikiem
A moze masz po prostu mocno zuzyte tulejki w rozruszniku?
Najczesciej tak jest.
Najczesciej tak jest.
- TO-MI
- Maniak
- Posiadany PUG: XU9J4
- Numer Gadu-gadu: 604584106
jeżeli przed wymianą uszczelki też ciężko kręcił to rozrusznik sie kończy szczotki,tulejki
Doba ma 24 godziny,zgrzewka 24 piwa...przypadek..?
http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2207
przed wymiana uszczelki tak krecil po nagrzaniu a jak ostygl to palil prawie normalnie a jak dodaje gazu to slychac cos jakby udezalo o cos lecz nie wiem co dolu silnika nie roszalem a jakie przewody moglem naruszyc? a walek dokrecilem az do oporu ale mi sie wydaje ze to nie przez to bo jak dokrecasz mostki to one spieraja sie na glowicy i nie dociskaja walka mocno
to podeslij mi na emaila jak ustawic na znakach pawel2348@wp.pl
- TO-MI
- Maniak
- Posiadany PUG: XU9J4
- Numer Gadu-gadu: 604584106
kiedyś miałem coś takiego że po rozgrzaniu silnika rozrusznik ledwo kręcił i w moim przypadku było to brak masy na silniku
nie było to w pugu ale to bez znaczenia tylko u mnie w pugu jest masa kręcona do skrzyni
a u ciebie gdzie
wygląda na brak masy chyba że coś faktycznie źle poskładane
nie było to w pugu ale to bez znaczenia tylko u mnie w pugu jest masa kręcona do skrzyni
a u ciebie gdzie
wygląda na brak masy chyba że coś faktycznie źle poskładane
Doba ma 24 godziny,zgrzewka 24 piwa...przypadek..?
jak ustawiam rozrzad to te kropki maja sie pokrywac czy jak a sluchajcie jeszcze jak wykrece swiece to kreci normalnie bez zadnych oporow moze ktos z was opisze mi dokladnie jak ustawic rozrzad prosze pomocy
Sprawdz po prostu czy kolki pasuja. Tak ciezko?
Skoro bez swiec lekko kreci, to znaczy, ze ma albo za malo pradu, albo przpalone uzwojenie, albo zatarty na tulejkach.
Skoro bez swiec lekko kreci, to znaczy, ze ma albo za malo pradu, albo przpalone uzwojenie, albo zatarty na tulejkach.
sorki ze jestem taki natretny , kolki nie pasuja , moze opiszesz mi krok po kroku jak ustawic ten zasrany rozrzad zeby bylo dobrze
- moralez
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
- Numer Gadu-gadu: 2955602
- Kontakt:
a nie laska spojrzec do ksiazki, jak nie masz to sobie sciagnij i czytaj. najlepiej bylby gdyby ci ktos przyjechal i to zrobil bo samemu niechce sie poszukac co i jak
no fajnie mam ksiazke juz od dawna i nie ma tam jak ustawic bo szukalem i czytalem
- moralez
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
- Numer Gadu-gadu: 2955602
- Kontakt:
to ciekawe bo ja zakladalem 3 paski i zawsze spogladalem do ksiazki
do silnika XU opisane sa 2 metody na znaki i na kolki,
do silnika XU opisane sa 2 metody na znaki i na kolki,
a jaka masz ksiazke ? a w jakim rozdziale to jest opisane albo na ktorej stronie