ciezko kreci rozrusznik silnikiem
Re: ciezko kreci rozrusznik silnikiem
aha ok juz wiem dzieki i przepraszam ze zawracam wam dupe za przeroszeniem, w dolnym kole zalozylem kolek tak jak mowiles zas w gornym kole teraz nie wloze kolka bo otwor znajduje sie po drugiej stronie niz powinien
- moralez
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
- Numer Gadu-gadu: 2955602
- Kontakt:
mam nadzieje ze zartujesz
jesli nie to albo masz zle przykrecone ktores kolo: pasowe lub rozrzadu chociaz nie wiem jak to uczyniles
albo masz przestawiony rozrzad,
Jesli kolo pasowe napewno masz dobrze zamontowane to sprobuj ustawic gorne kolo tak zeby kolek wszedl. zakrec silnikiem za srube trzymajaca kolo pasowe i jak zrobisz pare obrotow i nie bedzie oporu to probuj odpalic
jesli nie to albo masz zle przykrecone ktores kolo: pasowe lub rozrzadu chociaz nie wiem jak to uczyniles
albo masz przestawiony rozrzad,
Jesli kolo pasowe napewno masz dobrze zamontowane to sprobuj ustawic gorne kolo tak zeby kolek wszedl. zakrec silnikiem za srube trzymajaca kolo pasowe i jak zrobisz pare obrotow i nie bedzie oporu to probuj odpalic
-
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: 1.6 GTI
- Numer Gadu-gadu: 5665789
mi też zda żyło się spotkać książkę gdzie nie było ogóle silników z gti
ja mam książkę z wydawnictwa WŁK wydanie1 Warszawa 1998
w tej książce ten temat jest omówiony na 27 stronie
co do problemu z odpalaniem to też miałem, w moim przypadku okazało sie ze miałem pękniętą głowice rozrusznika i wypadła z niej tuleja ale zanim będziesz wyjmował rozrusznik sprawdź sobie kable jak wspominali moi przedmówcy, być może ze dobrą masz masę ale uszkodzony masz + (w ostateczności podłącz go kablami rozruchowymi na krótko i zobacz jak będzie gęgał:)
ja mam książkę z wydawnictwa WŁK wydanie1 Warszawa 1998
w tej książce ten temat jest omówiony na 27 stronie
co do problemu z odpalaniem to też miałem, w moim przypadku okazało sie ze miałem pękniętą głowice rozrusznika i wypadła z niej tuleja ale zanim będziesz wyjmował rozrusznik sprawdź sobie kable jak wspominali moi przedmówcy, być może ze dobrą masz masę ale uszkodzony masz + (w ostateczności podłącz go kablami rozruchowymi na krótko i zobacz jak będzie gęgał:)
dobra dzieki za porady temat zamkniety autko zrobione
- moralez
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
- Numer Gadu-gadu: 2955602
- Kontakt:
za kare mow co bylopapej19 pisze:dobra dzieki za porady temat zamkniety autko zrobione
rozrzad byl przestawiony