mam problem, przy skrecaniu kierownicy w prawo w pewnym momencie slychac trzask co to moze byc?
z gory dzieki za pomoc
trzask przy skrecie
-
- Uzalezniony
- Numer Gadu-gadu: 0
Re: trzask przy skrecie
Do wymiany łożyska w kolumnach Mc Pearsona.
Trzeba isc przez życie twardo, nie żałować wszystkich sił...
- MATUSIK-Z
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: Color Line
Równie dobrze i chyba bardziej prawdopodobne że to jest któryś z przegubów.Jest regułą, że przy uszkodzonym przegubie jeśli skręcisz koła usłyszysz trzaski.
- Pieraś
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: sprzedany
- Numer Gadu-gadu: 696324
moje byly kiepskie i nie bylo zadnych trzaskow, przeguby pierwsze bym obstawial.borek_wpr pisze:Do wymiany łożyska w kolumnach Mc Pearsona.
trzaski przy zwyklym skrecie czy przy przyspieszaniu itp. opisz dokladnie w jakichs sytuacjach ... wystarczy skret czy cos jeszcze.
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
zjezdzalem z wysokiego kraweznika i mialem kola na maksa skrecone i od tej pory przy skrecaniu slysze trzaski
zjezdzalem z wysokiego kraweznika i mialem kola na maksa skrecone i od tej pory przy skrecaniu slysze trzaski
- MATUSIK-Z
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: Color Line
Koniecznie sprawdź osłony przegubów. Można przypuszczać że przy maksymalnym skręcie zahaczyłeś o coś osłonką, zerwała się i nalazło piasku, który spowodował uszkodzenie przegubu.
Tak że czeka Cię wydatek, albo ze szrotu (o ile będzie w miarę dobry) albo, nowy przegub. Gdyby to było łożyska to słyszał byś je nawet przy jeździe na wprost.
Tak że czeka Cię wydatek, albo ze szrotu (o ile będzie w miarę dobry) albo, nowy przegub. Gdyby to było łożyska to słyszał byś je nawet przy jeździe na wprost.