tylne koło krzywo stoi ???

Miejsce na wszystkie rozmowy zwiazane z ukl.hamulcowym, zawieszeniem i ukl. sterowniczym.
CLEO

tylne koło krzywo stoi ???

Post autor: CLEO »

Witam,moi rodzice chcą kupić peugota 106 1991 r w którym tylne koło za pasażerem stoi przekrzywione.Osobiście sam nie wiem jaka jest tego przyczyna, czy jest to coś powaznego ?
Dodatkowo brak hamulca ręcznego, przy czym rączki wcale nic nie da się nawet o jeden ząbek podnieśc jakby coś blokowało ?
Co tym sądzicie ?
Pozdr. :-)
Awatar użytkownika
drabinho
Junior
Posiadany PUG: XS
Numer Gadu-gadu: 9389827

Re: tylne koło krzywo stoi ???

Post autor: drabinho »

rozebrać i zobaczyć co się stało...
http://www.drabinho.peugeot205.pl
Lubisz dziwnych ludzi, to clowna se namaluj...
Br0k3R

Post autor: Br0k3R »

tylne koło krzywe = wahacz krzywy, albo nie wiem :P musiało być stuknięte raczej, bo samo by się nie przekrzywiło... a ten ręczny - może ktoś sobie linkę tak naciągnął... :P nie no żart, ale sprawdź, czy samochód się normalnie toczy na luzie, bo może ten ręczny blokuje koła... no i generalnie trzeba to rozebrać bo inaczej nie sprawdzisz 8)
CLEO

Post autor: CLEO »

dzięki tyle z tym ręcznym to rozumiem,wiem o tym ,że trzeba rozebrać koło aby zobaczyć co się stało ,że stoi krzywo, ale auto dopiero zamierzamy kupić lub nie kupic.Tak na pierwszy rzut oka nie wiadomo,czy warto się z tym kołem pakować ? jak mogą wygladać koszty naprawy ?
Pozdr. :-)
Br0k3R

Post autor: Br0k3R »

kosztów naprawy ręcznego raczej się nie określi skoro nei wiadomo co to 8) a z tym kołem tak samo... z tym, że jeśli to wahacz no to niezbyt drogie będzie, dokładnie się nie orientuję ale sama część nie będzie raczej droga, tylko ile Ci zawołają za naprawę - tego nikt nie wie :P najlepiej to idź obejrzeć to auto z jakimś znawcą, on je obejrzy z każdej strony i na pewno bedzie wiedział od razu co będzie trzeba zrobic i czy się opłaca
Awatar użytkownika
MistrzuGT
Junior
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: MistrzuGT »

Qrde, chlopaki!!!!
gdybyscie uzyli opcji szukaj i odrobine pocztyali to byscie takich bzur nie pisali na temat tylnego zawieszenia.
Przekrzywione kolo z tylu to wahacz po dzwonie?? 8)7
Przeczytaj o remoncie belki, jest w faq'u
Jak kolo krzywo stoi to jest belka do remontu- koszt regeneracji ok 1tys zl
Pozdro!!!
Awatar użytkownika
Pieraś
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: sprzedany
Numer Gadu-gadu: 696324

Post autor: Pieraś »

do autora postu .... odpusc sobie ten samochod, napalenie = duze wyadtki jak go kupisz
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA

Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Awatar użytkownika
deejay
Uzalezniony
Posiadany PUG: 1,6 GTI
Numer Gadu-gadu: 3788033
Kontakt:

Post autor: deejay »

MistrzuGT sie odezwał i po zabawie.
A tak na poważnie to jak sie czyta niektóre posty a raczej odpowiedzi to naprawde ręce opadają.

Pozdrawiam.
PEUGEOT 205 1.6 GTI
Obrazek
Awatar użytkownika
moralez
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
Numer Gadu-gadu: 2955602
Kontakt:

Post autor: moralez »

mi to sie nawet odzywac niechce 8)
Awatar użytkownika
MistrzuGT
Junior

Post autor: MistrzuGT »

deejay pisze:MistrzuGT sie odezwał i po zabawie.
...sorki, to sie juz wiecej nie powtorzy.... :lol:
domel
Uzalezniony
Posiadany PUG: 1,8D 92r

Post autor: domel »

Jeśli patrząc zupełnie z tyłu auta koło stoi tak jakby rozkraczone to belka wyjechana. Czyli widzisz jakby coś takiego | \
Jak kupowałem swojego puga prawe koło lekko stało krzywo. Trzeba było zrobić remont beleczki i teraz jest cacy. Ile pug ma przebiegu ? Jak grubo ponad 100tyś i belka nie dotykana to napewno jest w kiepskim stanie. To raczej niezbyt tania sprawa :(
A ręczny to może być stara linka, zapieczona w pancerzu, zardzewiała i nieużywana o ile nożny hamuje normalnie.
ODPOWIEDZ