Jakie felgi?

Miejsce na wszystkie rozmowy zwiazane z ukl.hamulcowym, zawieszeniem i ukl. sterowniczym.
Awatar użytkownika
Marshal
Nowicjusz
Numer Gadu-gadu: 0

Jakie felgi?

Post autor: Marshal »

Od jakich innych samochodzikow pasuja jeszcze felgi do naszych 205-tek. Szukam 13" na zime i tak sie wlasnie zaczalem zastanawiac.
205 XS 1.4 grafit metalik
miketd

Post autor: miketd »

roztaw 4x108 ma jeszcze citroen<niewszystkie>,ford,audi.tylko wez pod uwage ze wazny jest otwór centrujący.peugeoty mają65mm,ford chyba 61mm a audi coś kolo 57
BubuPN

Post autor: BubuPN »

jak nie chcesz mieć problemów to lepiej kup peugeotowskie albo od citroena - zaoszczędzisz nerwy, czas i kasę, a jak lubisz sobie poprzeklinać to ford i audi
Awatar użytkownika
Marshal
Nowicjusz

Post autor: Marshal »

OKi, dzieki za porady.Szukam poki co od puga, ale cos nie moge znalezc, a przydalyby sie bardzo. Zalozylbym zimowki sobie juz bo jezdzi sie fatalnie.
205 XS 1.4 grafit metalik
BubuPN

Post autor: BubuPN »

widziałem na allegro stalówki na rozstaw do puga, ale chyba 14", generalnie teraz dużo ludzi na stalowe felgi poluje więc może być problem, proponuję znaleźć jakiś skład używanych felg zajrzyj też tutaj:

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=35235085

jeszcze możesz się skontaktować z tym gościem: http://www.autofelgi.pl
wojba
Nowicjusz

Post autor: wojba »

zeby nie tworzyc nowego tematu pozwole sobie zadac pytanie tutaj:
czy na tyl do gti na felgi 15 mozna zalozyc opony 185/60 bo 185/55 trudniej znalezc
Awatar użytkownika
Piweł
Junior

Post autor: Piweł »

Osobiście nie polecam - ja miałem opony 175/70 R14 (ta sama średnica koła) i były na styk ze spojlerem, musiałem podciąć brzeg spojlera żeby ktoś mógł wsiąść do tyłu :D . Już lepiej kup 195/50 albo 185/60 R14, mogą być nawet tańsze niż te powyższe (no tylko do tych drugich potrzebowałbyś też felgi).

Pozdro
Piweł
Ex 205 GTi...
tukens
Nowicjusz

Re: Jakie felgi?

Post autor: tukens »

A jaki może być najniższy profil opony do felg 14 ? żeby licznik nie przekłamywał
Awatar użytkownika
KuKiTa
Maniak
Posiadany PUG: 205 GTi
Numer Gadu-gadu: 360167
Login tlen: kukita
Kontakt:

Re: Jakie felgi?

Post autor: KuKiTa »

jest na necie kalkulator a nawet na link na forum, poszukaj, poprzeliczaj i będziesz wiedział
ODPOWIEDZ