Mam problem z odpalaniem mojego puga 205 1.8d. Chodzi o to, ze jak postawie go na górce przodem do góry to po jakiś 8 godzinach zapala na 5 sekund po czym gaśnie i potem trzeba kręcić akumulatorem przez co najmniej pół minuty. Gdzieś musi spływać paliwo. Nie mam pompki do odpowietrzania bo kiedyś super mechanik mi gwint na niej zerwał a kosztowała kupę kasy i została wywalona i wsadzony zwykły przepływowy filtr paliwa z forda - najtańszy jaki był. Czy to może być przyczyną, czy może mam jakiś wężyk nieszczelny, a może jakiś przeciek na pompie paliwowej. Dodam, że czasami na zakrętach mi sam gazuje - objaw standardowy jak nie ma paliwa w pompie czy też w zbiorniku. Maiłem podobne objawy że mi gazował gdy miałem nieszczelne połączenie wężyka od filtra do pompy. Teraz wszystko sprawdzone zero bąbli powietrza dochodzących do pompy bo mam przezroczysty wężyk i tak się boję zaparkować nosem do góry. Brak odpowietrzania na pewno nie jest to bo jeździ tak od ładnych 10 lat a dzieją się cuda od pół roku.
Muszę to napisać - kocham swojego puga, ojciec go kupił z salonu a ja nie mam zamiaru go sprzedać raz że mała kasa dwa że to jest super samochodzik. Koledzy nie sprzedawajcie swoich maszynek, to są super samochody.
problemy z dopływem paliwa
-
- Junior
- Posiadany PUG: 406 '98 1.9TD Break, 309 '91 1.9d
- Numer Gadu-gadu: 1158532
Re: problemy z dopływem paliwa
witaj Kolego,
elektrozawór przy pompie na 99%. Miałem tak samo.
Dokladnie nie pamietam ile kosztuje bo to bylo jakies 2 lata temu ale cos w granicach 30zl za jakis made in italy.
pozdro!
elektrozawór przy pompie na 99%. Miałem tak samo.
Dokladnie nie pamietam ile kosztuje bo to bylo jakies 2 lata temu ale cos w granicach 30zl za jakis made in italy.
pozdro!
Ok dzięki sprawdzę to. Ale to by miało wpływ na to że przez noc paliwo spłynie?
-
- Junior
przez noc? alez oczywiscie!
ja mialem takie objawy ze rano musialem go odpowietrzac na pompce koniecznie. a jak do szkoly pojechalem to po 6 godzinach musialem robic to samo. elektrozawor tak jak mowilem. sprawdz i daj znac.
ja mialem takie objawy ze rano musialem go odpowietrzac na pompce koniecznie. a jak do szkoly pojechalem to po 6 godzinach musialem robic to samo. elektrozawor tak jak mowilem. sprawdz i daj znac.
A możesz powiedzieć jeszcze gdzie tego zaworu szukać? Jest on gdzieś w "sam naprawiam" na obrazku?
-
- Junior
jest na wężu pomiedzy pompka do odpowietrzania a pompa wtryskową tuż przy niej.
nie da sie nie zauwazyc, nic innego na tym wezu juz nie ma
nie da sie nie zauwazyc, nic innego na tym wezu juz nie ma