Pilnie potrzeba przekaźnik do kompa (peugeot 205 1.9 gti) sterujący przepustnicą pompy paliwa. (czy jakośtak się to nazywa) Akurat w elektronice nie siedze za specjalnie sorki. Gdzie kupić.....może komuś gdzieś takie "cudeńko" zawadza HEEEELP
Poprostu w czasie jazdy urządzenie stwierdza, że "się najeździłem" i zaczyna co chwilę wyłączać dopływ paliwa.
Sorki za taki opis usterki ale w kwestii elektroniki samochodowej jestem typowym "lajkonikiem"
Przekaźnik pompy paliwa a dokładniej wtrysku
-
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: 205 gti 1.9
- Numer Gadu-gadu: 6330772
- Kontakt:
Przekaźnik pompy paliwa a dokładniej wtrysku
Ostatnio zmieniony 25 sty pt, 2008 6:13 pm przez Arashi, łącznie zmieniany 1 raz.
- daritex
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: look 1,1
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
Re: Przekaźnik pompy paliwa
miałem kiedyś podobne objawy jak ty że w czasie jazdy co chwila brakowało silnikowi paliwa i przerywał, a przyczynom była zacierająca się pompa paliwa w zbiorniku podawała paliwo przerywając aż się zatarła tylko że nie w gti a w 1,1 TU1M.
PEUGEOT 205 LOOK 1.1 TU1M Magneti Marelli 1993r.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Re: Przekaźnik pompy paliwa
Tu jest problem napewno natury elektronicznej.... niestety
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Re: Przekaźnik pompy paliwa a dokładniej wtrysku
W końcu mnie to określił chłop w warsztacie prostym słowem. Przekaźnik od wtrysku paliwa 7-mio pinowy spisałem z niego wsio co znalazłem: 5WK 2 203, w kolejnej linii 90 124 673, kraftstoffpumpenrelais, PA6 12v. ten u mnie jest akurat Siemensa. takie coś za rozsądny pieniądz uratuje mnię bardzo. Powiedzcie że ktoś z was ma takie cusik za rozsądny pieniądz uratuje mnię bardzo.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
http://forum.peugeot205.pl/viewtopic.ph ... 24#p137224
To w koncu o ktory przekaznik chodzi? Jesli ten kolo komputera( a ten wlasnie jest od pompy) to jest on 5 pinowy.
To w koncu o ktory przekaznik chodzi? Jesli ten kolo komputera( a ten wlasnie jest od pompy) to jest on 5 pinowy.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
7-pinowy wtrysku (tak mnie to określił 2 godziny temu) oznaczenia na nim są j.w.
W ktorym miejscu go masz?