Przeróbka na Turbo
Przeróbka na Turbo
Niestety jeszcze przez dłuższy czas zostanę na garnuszku starszych (17 lat dopiero :/), dlatego pomyślałem o kupnie Puga 205 jako pierwszy samochód i ewentualne przerobienie go (przynajmniej z zewnątrz) na wersję turbo =>http://www.automobile-sportive.com/guid ... erture.jpg . Czy to też wiąże się z większymi kosztami? Czy można kupić np. nakładki na błotniki które wizualnie poszerzają auto, czy trzeba niestety wymieniać cały błotnik na wersję T? Chodzi tu głównie o koszty i dostępność bo "zwykły" 205 kosztuje mniej niż T a i łatwiej go dostać. Co myślicie o takim projekcie?
- Lord Devil
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205 CTi i 205 GTi Griffe
- Numer Gadu-gadu: 6446898
- Kontakt:
Re: Przeróbka na Turbo
Optyczny body kit do 205 a'la T16 robiła między innymi Dimma i jest nawet jedna taka 205 w klubie. Poza przerobieniem 4 błotników dochodzą jeszcze zderzaki i malowanie całego auta. Projekt bardzo fajny ale nie jest to tanie rozwiązanie, bo pewnie sama przeróbka pochłonie więcej niż zakup bazy czyli 205 i to najlepiej w wersji GTi.
Ostatnio zmieniony 17 mar pn, 2008 5:44 pm przez Lord Devil, łącznie zmieniany 1 raz.
Car Valeting, Car Detailing.
Ale samo przerobienie karoserii nie jest tanie? Czy mówisz o przerobieniu całego samochodu? W sensie wnętrze + silnik? Wiesz...ja nie chcę z niego robić "wieszaka" i montować do niego nie wiadomo jakich spojlerów, nakładek i innego plastikowego badziewia. Chcę żeby wyglądał jak seryjne T.
- baberek
- Junior
- Posiadany PUG: 205 GTi XU9JAZ
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
przeciez napisal Ci, ze body kit- wiec samo nadwozie.
Taki zestawik dimmy kosztuje £1750 (ok 7500zl) do tego dodaj koszty zalozenia go do auta (czyli blacharka + lakierowanie). Czyli masz juz okolo 10.000zl + koszt auta bazowego- zdrowego GTi nie kupisz chyba taniej niz 5000zl.
Jak masz kase to sie mozesz bawic, bo efekt koncowy moze byc fajny.
Taki zestawik dimmy kosztuje £1750 (ok 7500zl) do tego dodaj koszty zalozenia go do auta (czyli blacharka + lakierowanie). Czyli masz juz okolo 10.000zl + koszt auta bazowego- zdrowego GTi nie kupisz chyba taniej niz 5000zl.
Jak masz kase to sie mozesz bawic, bo efekt koncowy moze byc fajny.
- skola
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 Roland 1,4 TUS3 84KM
będzie fajnie jak będą oryginalne aluski od dimmy a te dostać graniczy z cudem no i cena
Jak dla mnie to na taka zabawe trzeba mieć ze 20 000 zł i można sie pobawić ![Smile :)](./images/smilies/smile1.gif)
![Smile :)](./images/smilies/smile1.gif)
http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2619
PRZÓD: Wzmak Rockford P450.4, Hertz HSK 165, radio JVC KD-BT1 ,TYŁ: Wzmak SOUNDSTREAM TRX2.550, SUB: MB Quart RWE 302 , kable 35MM^, kondzior 1 F
PRZÓD: Wzmak Rockford P450.4, Hertz HSK 165, radio JVC KD-BT1 ,TYŁ: Wzmak SOUNDSTREAM TRX2.550, SUB: MB Quart RWE 302 , kable 35MM^, kondzior 1 F
- Marin205
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205RG zamienione na Skodę
- Numer Gadu-gadu: 4777015
- Kontakt:
1750 funciaków to cena z VATem który można odzyskać - pozatym nie koniecznie musisz kupić w GB - np za południową granicą też są przedstawicielstwa dimmyFT91 pisze:Ale samo przerobienie karoserii nie jest tanie? Czy mówisz o przerobieniu całego samochodu? W sensie wnętrze + silnik? Wiesz...ja nie chcę z niego robić "wieszaka" i montować do niego nie wiadomo jakich spojlerów, nakładek i innego plastikowego badziewia. Chcę żeby wyglądał jak seryjne T.
http://www.katalogi.peugeot205.pl Kliknij tu i zobacz spis katalogów z galerii.
http://www.facebook.com/Peugeot205Brochures Kliknij tu ściągnij katalog w pdf z facebooka
http://www.facebook.com/Peugeot205Brochures Kliknij tu ściągnij katalog w pdf z facebooka
-
- Junior
- Posiadany PUG: :( ni mo :(
- Numer Gadu-gadu: 2667907
ja kupiłembaberek pisze: Czyli masz juz okolo 10.000zl + koszt auta bazowego- zdrowego GTi nie kupisz chyba taniej niz 5000zl.
![Respect _O_](./images/smilies/icon_worshippy.gif)
Dla mnie pomyśł bezsensowny - bedziesz autko wyglądające na potwora , a pod maską rozczarowanie.
W dodatku panowie ladnie wykazali że to sporo kosztuje, tyle co jakies fajne autko. Kiedys był 205 sturbiony na allegro za 20 tys:P
- Lord Devil
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205 CTi i 205 GTi Griffe
- Numer Gadu-gadu: 6446898
- Kontakt:
Chcesz mieć fajne autko kup zdrowe GTi 1,9 w oryginale i banan gwarantowany. Zawsze możesz poszukać GTi z silnikiem z Mi16 jest chyba teraz nawet na allegro srebrny taki.
Car Valeting, Car Detailing.
Haha no to trochę mój entuzjazm przygasł
Lepiej kupię sobie zwykłego puga i postaram się żeby wyglądał jak z fabryki
heh dzięki ![Smile :)](./images/smilies/smile1.gif)
![Razz :P](./images/smilies/tongue.gif)
- baberek
- Junior
- Posiadany PUG: 205 GTi XU9JAZ
- Kontakt:
no to gratuluje, bo ja szukalem na prawde dlugo i nic ciekawego ponizej 5tys nie bylo- same zajezdzone i zmeczone strychliny. Sorki za OT.ja kupiłem
FT91, jesli jestes swiezo upieczonym kierowca, to nie polecalbym Ci 1.9 GTi- bez urazy, ale daje 99,9% ze rozbijesz go szybciej niz zdazysz sie nim nacieszyc. Ja jezdze zawodowo, mam prawko na ciezarowki i przejechalem juz ponad 1mln km, a moje GTi potrafi mnie jeszcze czasami mocno zaskoczyc i "wystraszyc".
Kup sobie zdrowego XS'a albo RolandGarrosa, a na pewno nie pozalujesz.
Pozdrawiam
-
- Junior
- Posiadany PUG: :( ni mo :(
- Numer Gadu-gadu: 2667907
bo generalnei drogie te autka są. 16 letnie i chca za nie grubo ponad 5k ![Sad :(](./images/smilies/sad.gif)
Wlasnie gti ma opinie świetnie prowadzącego się bardzo szybkiego w zakrętach auta. Tyle że z doświadczeń mi wychodzi że trzeba być dobrym kierowcą:) Ja mam wrażenie ze jest za lekki - z jednej strony na lekkie autko działa mniejsza siła wyrzucająca , z drugiej ma mniejszy docisk do podłoża. Efekt - na śliskim nie ma co szaleć , ale na suchym jest przyjemnie nadsterowny. Jakby tak człowiek miał gdzie poćwiczyć to chyba można tym strasznie zasuwać![Smile :)](./images/smilies/smile1.gif)
Taka mała dygresja.
Dobry pomysł z tym seryjnym wyglądem. Zwłaszcza gti - tylko faktycznie pamiętaj żeby nie szarżować
Pozatym to co wybierzesz to chyba głównie zależy od ilości pieniędzy. 1.9 pali 7,5 w trasie , w mieście już niestety ok 10
W cenie gti można mieć fajną inna wersje. Przestudiuj na stronie jakie były modele i co w nich fajnego
Moze cabrio - użytkownicy , bardzo wam ciekną pugi ?
![Sad :(](./images/smilies/sad.gif)
Wlasnie gti ma opinie świetnie prowadzącego się bardzo szybkiego w zakrętach auta. Tyle że z doświadczeń mi wychodzi że trzeba być dobrym kierowcą:) Ja mam wrażenie ze jest za lekki - z jednej strony na lekkie autko działa mniejsza siła wyrzucająca , z drugiej ma mniejszy docisk do podłoża. Efekt - na śliskim nie ma co szaleć , ale na suchym jest przyjemnie nadsterowny. Jakby tak człowiek miał gdzie poćwiczyć to chyba można tym strasznie zasuwać
Taka mała dygresja.
Dobry pomysł z tym seryjnym wyglądem. Zwłaszcza gti - tylko faktycznie pamiętaj żeby nie szarżować
![Very Happy :D](./images/smilies/grin.gif)
Pozatym to co wybierzesz to chyba głównie zależy od ilości pieniędzy. 1.9 pali 7,5 w trasie , w mieście już niestety ok 10
![Sad :(](./images/smilies/sad.gif)
W cenie gti można mieć fajną inna wersje. Przestudiuj na stronie jakie były modele i co w nich fajnego
Moze cabrio - użytkownicy , bardzo wam ciekną pugi ?
- d_ARC
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Rallye16 - powoli, ale do przodu :)
- Numer Gadu-gadu: 2897169
- Kontakt:
Hehe no przód ma ciężki więc szczególnie na śliskim (ale też na suchym przy dużych prędkościach) trzebą umiejętnie operowac gazem, kierownicą i/lub ćwiczyć lewą nogę
Moim zdaniem nie wybacza też oszczędzania na oponach - na EcoConti była tragedia, ale już Toyo Proxes dają radę, nawet na deszczu - jeszcze nie jest idealnie ale może R888 rozwiążą problem.
Generalnie to rzeczywiście mały wariat i potrafi przetestować umiejętności kierowcy, ale jak wyczujesz bestię to potrafi bardzo dużo! No i miny dumnych użytkowników innych, często kilkukrotnie droższych aut obserwowane w lustrku wstecznym - bezcenne
Ale pamiętaj też, że jest mały, lekki i ma delikatną budę, więc w razie czego nie licz na kontrolowane strefy zgniotu. Dlatego na początek może rzeczywiście lepiej jakiegoś Garrosa czy piękne CTI jeśli preferujesz efekt wizualny ![Smile :)](./images/smilies/smile1.gif)
Generalnie to rzeczywiście mały wariat i potrafi przetestować umiejętności kierowcy, ale jak wyczujesz bestię to potrafi bardzo dużo! No i miny dumnych użytkowników innych, często kilkukrotnie droższych aut obserwowane w lustrku wstecznym - bezcenne
![Wink ;)](./images/smilies/wink.gif)
- marcinpug
- Junior
- Posiadany PUG: 205 GTI 167KM 305 GT 205 1.6 automatic 205 1.9 automatic
- Numer Gadu-gadu: 2052464
Na Toyo R888 pug śmiga bajecznie tylko trzeba mieć dobry zawias żeby wykorzystać możliwości autka. R888 mam w każdym rozmiarze ![Very Happy :D](./images/smilies/grin.gif)
- minta
- Maniak
- Posiadany PUG: 406 kombi 2,0 HDi 110 KM i znów 205 FOREVER 1,9 d.... siostry hihi
- Numer Gadu-gadu: 691088
gres pisze:Moze cabrio - użytkownicy , bardzo wam ciekną pugi ?
Jak masz dobry dach to karcherem możesz myć samochód i nic nie będzie ciekło.
Ja nie miałam dobrego dachu i też go myłam
Kupuj cabusia.
Ja teraz myślę nad 306 cabrio
green sprzedany, cabrio sprzedany - oba zostały w KLUBIE
http://www.minta.peugeot205.pl - moja nowa miłość
http://www.minta.peugeot205.pl - moja nowa miłość
- Orfister
- Moderator
- Posiadany PUG: Peugeot 205 CTI
- Numer Gadu-gadu: 2690638
- Kontakt:
nic nie cieknie...ostatnio ponad tydzień stoi pod chmurką z której non stop leje...suuchutko ..