Ciekawostka

Dyskusje na temat napraw silnikow XU 8v,16v.
Marioo
Junior
Posiadany PUG: 205 CTI 89r, 205 XSD 93r, Multi 94r
Numer Gadu-gadu: 0

Ciekawostka

Post autor: Marioo »

Gdybyście mieli kiedyś problem z przepływomierzem w GTI 1,9 kupujcie od Opla Omegi 2.0, to ta sama elektronika i będzie pasował no i na szrocie jest dużo tańszy.
Awatar użytkownika
arekgr
Junior
Posiadany PUG: 1.9 GTI
Numer Gadu-gadu: 1971427

Re: Ciekawostka

Post autor: arekgr »

Robiłeś tak? A numerki się zgadzają?
Marioo
Junior
Posiadany PUG: 205 CTI 89r, 205 XSD 93r, Multi 94r
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: Marioo »

numerki nie musza się zgadzać, patarz aby wyglądał tak samo, elektronika jest taka sama.
Awatar użytkownika
palpio
Junior
Posiadany PUG: PEUGEOT 309 Xs 1.6 105 KM juz go niema :( jest E36
Numer Gadu-gadu: 587970

Post autor: palpio »

Witam numerki tez są wazne bo bosch nie wypuszczał by ich tyle napewno na podobnym przepływomierzu będzie chodzić ale wskazania będą inne a co za tym idzie inne parametry do składu mieszanki i elektronika napewno nie jest taka sama (tylko z wyglądu) :roll:

Jak zakładałem przepływkę z końcówka 109 do mojego 1,6 gdzie powinna być 056 nie mogłem ni jak zejść z wysokich obrotów dopiero przestawienie suwaka coś dawało a i tak palił wiecej :D ale działał
MBR

Post autor: MBR »

palpio pisze:Witam numerki tez są wazne bo bosch nie wypuszczał by ich tyle napewno na podobnym przepływomierzu będzie chodzić ale wskazania będą inne a co za tym idzie inne parametry do składu mieszanki i elektronika napewno nie jest taka sama (tylko z wyglądu) :roll:

Jak zakładałem przepływkę z końcówka 109 do mojego 1,6 gdzie powinna być 056 nie mogłem ni jak zejść z wysokich obrotów dopiero przestawienie suwaka coś dawało a i tak palił wiecej :D ale działał
z tymi numerkami to nie do końca muszą pasować
np w Oplu Manta przepływomierz od Omegi 2.0 OHC działa a Manta ma silnik CIH numerki też mają inne
Awatar użytkownika
palpio
Junior
Posiadany PUG: PEUGEOT 309 Xs 1.6 105 KM juz go niema :( jest E36
Numer Gadu-gadu: 587970

Post autor: palpio »

MBR Nierozumiem co ma wspólnego umieszczenie wałka rozrządu do przepływomierza?
A jeśli chodzi o numerki to mają być takie jakie są bo ciężko bedzie go wysterować będzie działał i owszem tylko inne parametry popłyną na kompa co skutkuje innym spalaniem( jeśli bedzie za bogato cierpi silnik jesli bedzie za biednie też)
ODPOWIEDZ