Ciekawostka
-
- Junior
- Posiadany PUG: 205 CTI 89r, 205 XSD 93r, Multi 94r
- Numer Gadu-gadu: 0
Ciekawostka
Gdybyście mieli kiedyś problem z przepływomierzem w GTI 1,9 kupujcie od Opla Omegi 2.0, to ta sama elektronika i będzie pasował no i na szrocie jest dużo tańszy.
- arekgr
- Junior
- Posiadany PUG: 1.9 GTI
- Numer Gadu-gadu: 1971427
Re: Ciekawostka
Robiłeś tak? A numerki się zgadzają?
Zakochałem się w 205Gti
http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2615
http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2615
-
- Junior
- Posiadany PUG: 205 CTI 89r, 205 XSD 93r, Multi 94r
- Numer Gadu-gadu: 0
numerki nie musza się zgadzać, patarz aby wyglądał tak samo, elektronika jest taka sama.
- palpio
- Junior
- Posiadany PUG: PEUGEOT 309 Xs 1.6 105 KM juz go niema :( jest E36
- Numer Gadu-gadu: 587970
Witam numerki tez są wazne bo bosch nie wypuszczał by ich tyle napewno na podobnym przepływomierzu będzie chodzić ale wskazania będą inne a co za tym idzie inne parametry do składu mieszanki i elektronika napewno nie jest taka sama (tylko z wyglądu)
Jak zakładałem przepływkę z końcówka 109 do mojego 1,6 gdzie powinna być 056 nie mogłem ni jak zejść z wysokich obrotów dopiero przestawienie suwaka coś dawało a i tak palił wiecej ale działał
Jak zakładałem przepływkę z końcówka 109 do mojego 1,6 gdzie powinna być 056 nie mogłem ni jak zejść z wysokich obrotów dopiero przestawienie suwaka coś dawało a i tak palił wiecej ale działał
z tymi numerkami to nie do końca muszą pasowaćpalpio pisze:Witam numerki tez są wazne bo bosch nie wypuszczał by ich tyle napewno na podobnym przepływomierzu będzie chodzić ale wskazania będą inne a co za tym idzie inne parametry do składu mieszanki i elektronika napewno nie jest taka sama (tylko z wyglądu)
np w Oplu Manta przepływomierz od Omegi 2.0 OHC działa a Manta ma silnik CIH numerki też mają inne
- palpio
- Junior
- Posiadany PUG: PEUGEOT 309 Xs 1.6 105 KM juz go niema :( jest E36
- Numer Gadu-gadu: 587970
MBR Nierozumiem co ma wspólnego umieszczenie wałka rozrządu do przepływomierza?
A jeśli chodzi o numerki to mają być takie jakie są bo ciężko bedzie go wysterować będzie działał i owszem tylko inne parametry popłyną na kompa co skutkuje innym spalaniem( jeśli bedzie za bogato cierpi silnik jesli bedzie za biednie też)
A jeśli chodzi o numerki to mają być takie jakie są bo ciężko bedzie go wysterować będzie działał i owszem tylko inne parametry popłyną na kompa co skutkuje innym spalaniem( jeśli bedzie za bogato cierpi silnik jesli bedzie za biednie też)