Turbodoładowanie Diesla
Turbodoładowanie Diesla
Mam 1.8 z 1991 r z silnikiem turbo w dieslu. Brakuje instalacji turbodoładowania i turbosprężarki. Zdjąłem głowicę - jest kolektor wydechowy od turbo, ale zaślepiony ( mam jego zdjęcie )
Potrzebuję pomocy w uruchomieniu turbodoładowania
Potrzebuję pomocy w uruchomieniu turbodoładowania
Ostatnio zmieniony 30 mar ndz, 2008 6:37 pm przez Garage 66, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Turbodoładowanie Diesla
Dawaj foty zobaczymy czego brakuje.
Może miałbym jakieś graty.
No i chyba bardziej do technicznego to pasuje
Może miałbym jakieś graty.
No i chyba bardziej do technicznego to pasuje
501512021 Sprzedam wszystkie części silnikowe 1,8 diesel i 1,9TD od 5pln, szyberdach prostokątny30pln, drążki gti 19mm, stabilizatory 19mm i 16mm, wnętrze od forevera, inne
- Sebek
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
- Kontakt:
masz racje Tomek, już przeniosłem
Audi A4 Avant
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
Uhahaha muszla gorąca została a reszta out
Ale ładnie ktoś zaślepił
Pokaz zdjęcia reszty pod maską, zobaczymy czego brakuje..
Kolektor ssący masz od wersji turbo?
Zrób zdjęcie obejmujące wszystkie graty pod maską
Ale ładnie ktoś zaślepił
Pokaz zdjęcia reszty pod maską, zobaczymy czego brakuje..
Kolektor ssący masz od wersji turbo?
Zrób zdjęcie obejmujące wszystkie graty pod maską
501512021 Sprzedam wszystkie części silnikowe 1,8 diesel i 1,9TD od 5pln, szyberdach prostokątny30pln, drążki gti 19mm, stabilizatory 19mm i 16mm, wnętrze od forevera, inne
Kolektor ssący jest od turbo, ale to już wszystkie części turbodoładowania.Mam zdjetą głowice,a więc robienie fotek mija się z celem silnik chodził bez turbiny i przewody powietrzne miał z papieru, a olejowych nie ma
Ostatnio zmieniony 31 mar pn, 2008 11:29 am przez Garage 66, łącznie zmieniany 1 raz.
Fotki mimo wszystko się przydają.
Już widzę, że silnik ma założoną pompę Boscha od zwykłego diesla, podczas gdy oryginalnie przy tych silnikach zawsze był Lucas z korektorem dawki...
Ciekawe jakie są wtryski bosch czy lucas, porób fotki!
Musisz zidentyfikować czy na pewno masz silnik XUD7T, bo może ktoś zmienił cały silnik/blok razem z pompą a zostały tylko kolektory po turbo...
Jak dobrze widzę filtr oleju jest charakterystycznie dla XUD7T "pionowo" na wymienniku więc ok
Od strony turbosprężarki musisz mieć w bloku:
- króciec do spływu oleju na zwykły gumowy wąż
- nagwintowany otwór ze stożkiem wewnątrz do podłączenia przewodu ciśnieniowego
Na pierwszy rzut oka potrzebujesz turbosprężarki i pompy wtryskowej i kilka przewodów gumowych, mam trochę tych gratów...
Na tej pompie też będzie chodził, ale będziesz musiał ustawić dawkę kompromisowo:
- albo pełna moc z wykorzystaniem turbo ale wtedy dym na niższych obrotach
- bez dymu ale i bez mocy jak zwykły zdrowy diesel
Już widzę, że silnik ma założoną pompę Boscha od zwykłego diesla, podczas gdy oryginalnie przy tych silnikach zawsze był Lucas z korektorem dawki...
Ciekawe jakie są wtryski bosch czy lucas, porób fotki!
Musisz zidentyfikować czy na pewno masz silnik XUD7T, bo może ktoś zmienił cały silnik/blok razem z pompą a zostały tylko kolektory po turbo...
Jak dobrze widzę filtr oleju jest charakterystycznie dla XUD7T "pionowo" na wymienniku więc ok
Od strony turbosprężarki musisz mieć w bloku:
- króciec do spływu oleju na zwykły gumowy wąż
- nagwintowany otwór ze stożkiem wewnątrz do podłączenia przewodu ciśnieniowego
Na pierwszy rzut oka potrzebujesz turbosprężarki i pompy wtryskowej i kilka przewodów gumowych, mam trochę tych gratów...
Na tej pompie też będzie chodził, ale będziesz musiał ustawić dawkę kompromisowo:
- albo pełna moc z wykorzystaniem turbo ale wtedy dym na niższych obrotach
- bez dymu ale i bez mocy jak zwykły zdrowy diesel
Witam. Otwory w bloku są, tłoki są profilowane jak w turbo. Ja jestem z Gdańska - Wrzeszcza tak więc nie masz daleko - zapraszam na kawę.
"Garage 66" ul. Do Studzienki 28 te. 503911136
"Garage 66" ul. Do Studzienki 28 te. 503911136
Świat mały
Latam tamtędy codziennie, odezwę się
Latam tamtędy codziennie, odezwę się