uturbianie diesla??
- Florek2b
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205 GR 1,9 (jak ktoś jeszcze ma 1,9 w 5 drzwiach niech da znać :D)
- Numer Gadu-gadu: 1958447
- Kontakt:
uturbianie diesla??
czy ktoś sam montował turbinę do 1,8 diesla jakie to są koszty i ile roboty mniej więcej bo istnieje duże prawdopodobieństwo ze będę musiał zmienić samochód na diesla właśnie a te 60 kucy które ma 1,8 trochę mnie nie zadowala i o 1,8 td w ty samochodzie trudno a nie chciał bym zmieniać np. na golfa bo w tych turbo diesle już są popularniejsze
- moralez
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
- Numer Gadu-gadu: 2955602
- Kontakt:
Re: uturbianie diesla??
wstaw sobie TD z jakiegos wiekszego brata 306 albo 405
- Florek2b
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205 GR 1,9 (jak ktoś jeszcze ma 1,9 w 5 drzwiach niech da znać :D)
- Numer Gadu-gadu: 1958447
- Kontakt:
no niby tak tez by było można tylko ze wtedy musiał bym kopić jakiegoś diesla żeby mieć skrzynie, sanki, itp itd a dopiero potem dokupić silnik o to już sie robi trochę duży koszt i jeszcze więcej zamieszania
bo przecież td nie wsadze zamiast tu1m który mam teraz
bo przecież td nie wsadze zamiast tu1m który mam teraz
Td to nieco inny silnik, głównie mocniejsze korby, i natrysk oleju na denka tłoków.
Ale jak byś się uparł to mam trochę gratów od TD
Ale jak byś się uparł to mam trochę gratów od TD
501512021 Sprzedam wszystkie części silnikowe 1,8 diesel i 1,9TD od 5pln, szyberdach prostokątny30pln, drążki gti 19mm, stabilizatory 19mm i 16mm, wnętrze od forevera, inne
- -BARON-
- Junior
- Posiadany PUG: 205 GTI 16V
- Numer Gadu-gadu: 0
a ja przy tej okazji mam pytanko jak jest z głowicą w 1.9 dieslu a 1.9 td czym sie roznią ?????
Peugeot 205 1.9 gti,Isuzu trooper 2.8tdi.
http://www.BARON.peugeot205.pl
http://www.BARON.peugeot205.pl
Zwykłych głowic było kilka, małe różnice miedzy innymi dotyczyły sprężyn zaworów, gniazd, prowadnic, wałka...
Fizycznie wszystkie głowice są wymienne jeśli chodzi o blok, natomiast starsze głowice D miały kwadratowe kanały ssące i kolektory ssące nie są wtedy wymienne.
Głowice TD miały od zawsze owalne kanały, czyli tak jak nowsze D.
Wersje 1,8d i 1,8td różniły się też wałkami(krzywkami)
Wersje 1,9d i 1,9td miały takie same wałki, inne niż 1,8.
Pomijam jeszcze charakterystyczną pokrywkę z korkiem oleju w 1,8d, w 1,9 i każdym TD jest już płaska.
Dodatkowo w nowszych głowicach stosowano krótkie wałki napędzające rotacyjną pompę podciśnienia, zamiast kołem pasowym, choć bywały od tego odstępstwa.
Fizycznie wszystkie głowice są wymienne jeśli chodzi o blok, natomiast starsze głowice D miały kwadratowe kanały ssące i kolektory ssące nie są wtedy wymienne.
Głowice TD miały od zawsze owalne kanały, czyli tak jak nowsze D.
Wersje 1,8d i 1,8td różniły się też wałkami(krzywkami)
Wersje 1,9d i 1,9td miały takie same wałki, inne niż 1,8.
Pomijam jeszcze charakterystyczną pokrywkę z korkiem oleju w 1,8d, w 1,9 i każdym TD jest już płaska.
Dodatkowo w nowszych głowicach stosowano krótkie wałki napędzające rotacyjną pompę podciśnienia, zamiast kołem pasowym, choć bywały od tego odstępstwa.
501512021 Sprzedam wszystkie części silnikowe 1,8 diesel i 1,9TD od 5pln, szyberdach prostokątny30pln, drążki gti 19mm, stabilizatory 19mm i 16mm, wnętrze od forevera, inne