HAMULCE
Re: HAMULCE
he he he No ladnie :d
"Nie prowadź dyskusji z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, potem pokona doświadczeniem"
Reasumując pedal hamulca powinien byc twardy tak?
"Nie prowadź dyskusji z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, potem pokona doświadczeniem"
i czy mozliwe jest, ze np klocki sie dotra i peadl zrobic sie spowrotem twardy czy to nie mozliwe?
- moralez
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
- Numer Gadu-gadu: 2955602
- Kontakt:
watpie
ja zalozylem klocki do zupelnie innych tarcz i gdyby nie jeb...ta pompa hamulcowa od darka 12345 milon trzysta to mozna byloby powiedziec ze hamulce byly brzytwa
ja zalozylem klocki do zupelnie innych tarcz i gdyby nie jeb...ta pompa hamulcowa od darka 12345 milon trzysta to mozna byloby powiedziec ze hamulce byly brzytwa
- palpio
- Junior
- Posiadany PUG: PEUGEOT 309 Xs 1.6 105 KM juz go niema :( jest E36
- Numer Gadu-gadu: 587970
Myśle że gąbczasty hamulec to wina mechanika. Podczas wymiany klocków cofał cylinderek zbyt energicznie co mogło uszkodzić oring w pompie hamulcowej a co do zacisku to zrób tak jak napisał "d ARC". Napewno jak się klocki dotrą to pedał się nie zrobi twardy a tak wogóle to jak masz zapieczony zacisk to juz ci sie klocki dotarły
Dlaczego hamulec jest miękki to nie wiem, ale po zahamowaniu nie odbijał mi hamulec od strony pasażera walczyłem z pół roku aż tu na forum ktoś doradził wymienić wężyki gumowe jak ręką odjął pomogło?