ZEGAREK
- Pagi
- Maniak
- Posiadany PUG: był 205 1.9D '92
- Numer Gadu-gadu: 35314
- Kontakt:
hehe,
Ja tez nie mialem wtyczki, ale pasowaly swietnie takie standardowe wsuwki, a kabelki wez sobie jakies w miare cieniutkie i powinno wszystko ladnie pasowac.
Najlepiej to odkrec caly ten plastik co masz pod pokretlami od nawiewow, co trzyma zapalniczke i wlasnie zegarek... Tylko najpierw bedziemusial przynajmniej troche podniesc do gory caly daszek od licznika bo 2 srubki sa pod nim.
W razie co zawsze mozesz wpasc do Wroclawia, chetnie pomoge
Ja tez nie mialem wtyczki, ale pasowaly swietnie takie standardowe wsuwki, a kabelki wez sobie jakies w miare cieniutkie i powinno wszystko ladnie pasowac.
Najlepiej to odkrec caly ten plastik co masz pod pokretlami od nawiewow, co trzyma zapalniczke i wlasnie zegarek... Tylko najpierw bedziemusial przynajmniej troche podniesc do gory caly daszek od licznika bo 2 srubki sa pod nim.
W razie co zawsze mozesz wpasc do Wroclawia, chetnie pomoge
Peugeot 205 1,9D '92 - pierwsza miłość...
- cheatoss
- Maniak
- Numer Gadu-gadu: 0
ooo, a ja juz zalozylem, wlasnie takich wsuwek uzylem, w miedzyczasie zepsulem zegarek i go naprawilem ;D
unioslem konsole tak jak mowisz, i trzeba bylo podnosic daszek... przynajmniej wiem ze gdybym nie dal rady to na forum czekalaby na mnie rada
chyba zrezygnuje z czwartego kabla, bo ja mam sklonnosc do jazdy na swiatlach w dzien, a przy mocnym sloncu nie widac tego podswietlenia przy zapalonych swiatlach... poza tym od 1 paz, do 1 marca i tak trzeba smigac na swiatlach...
swoja droga, nie podoba mi sie uklad wyswietlania AM i PM... to takie nieeuropejskie =/
unioslem konsole tak jak mowisz, i trzeba bylo podnosic daszek... przynajmniej wiem ze gdybym nie dal rady to na forum czekalaby na mnie rada
chyba zrezygnuje z czwartego kabla, bo ja mam sklonnosc do jazdy na swiatlach w dzien, a przy mocnym sloncu nie widac tego podswietlenia przy zapalonych swiatlach... poza tym od 1 paz, do 1 marca i tak trzeba smigac na swiatlach...
swoja droga, nie podoba mi sie uklad wyswietlania AM i PM... to takie nieeuropejskie =/
sprzedany
- wasia
- Junior
- Posiadany PUG: green
Re:
Właśnie dziś przyszedł "nowy" zegarek ale po podłączeniu (nie mam kostki więc kombinuję) na wyświetlaczu prawie nie widać godziny (cyfry są ciemne). Podświetlenia na razie nie mam bo żaróweczka jest przepalona więc piny 3 i 4 (dolne) zostawiłem wolne. Kable poprowadziłem z zapalniczki do pierwszych 2 pinów od góry, jak sprawdziłem miernikiem to było chyba coś koło 3V (dokładnie już nie pamiętam). Może problem leży w tym że ma być 12V. Cholera mnie bierze i spaliłem już 3 bezpieczniki .Skąd poprowadzić takie napięcie (najlepiej w okolicach zegarka)?TOMBIKE pisze:kostke sobie pociągnij od 12v gdzies z instalacji (moze od radia bo najblizej)
- _carlos-
- Junior
- Posiadany PUG: 205 junior 1.0ccm gaźnik
Re: ZEGAREK
Jak ma świecić, jak to ta spalona żaróweczka jest od Podświetlenia cyfer???
Na chłopski rozum, co innego miała by podświetlać???
Na chłopski rozum, co innego miała by podświetlać???
JUNIOR
- wasia
- Junior
Chodzi o to, że przy kluczykach wyjętych ze stacyjki godzinę na zegarku można odczytać dopiero z odległości 0,5 metra (z większej odległości nie widać). Czy to tak powinno być ?
- _carlos-
- Junior
Działa to jak najbardziej prawidłowo. Gdyby świeciło przy wyciągniętych kluczykach, to by świeciło ciągle, nawet gdy nie ma Cię w aucie, co jest bez celowe, powoduje wyładowywanie akumulatora i zachęca wieczorem złodziejaszków do wybicia szybki z powodu jakiejś fajnej błyskotki.
Przy okazji, jak podłączysz oryginalnie to bez świateł ma świecić mocniej, a przy załączonych światłach słabiej, żeby wieczorem nie razić podczas jazdy. Ja podłączyłem u siebie tak, żeby świeci cały czas mocno, ale regulując potencjometrem podświetlenie deski przyciemniam, bądź rozjaśniam zegarek.
Przy okazji, jak podłączysz oryginalnie to bez świateł ma świecić mocniej, a przy załączonych światłach słabiej, żeby wieczorem nie razić podczas jazdy. Ja podłączyłem u siebie tak, żeby świeci cały czas mocno, ale regulując potencjometrem podświetlenie deski przyciemniam, bądź rozjaśniam zegarek.
JUNIOR
- wasia
- Junior
Carlos do czego podłączyłeś wtyki. Też chcę żeby przy zapalonych światłach zegarek nie przygasał.
- _carlos-
- Junior
Teraz nie pamiętam... Spróbuję to sprawdzić w najbliższych dniach.
Jak chcesz, żeby zegarek pokazywał Ci godzinę bez wkładania kluczyka to możesz zainstalować sobie przycisk taki co odbija i jak go przyciśniesz to zaświeci się zegarek.
Jak chcesz, żeby zegarek pokazywał Ci godzinę bez wkładania kluczyka to możesz zainstalować sobie przycisk taki co odbija i jak go przyciśniesz to zaświeci się zegarek.
JUNIOR
- wasia
- Junior
Wczoraj podłączyłem - wyświetlacz pod zapalniczkę a podświetlenie pod podświetlenie zapalniczki. Nawet nie musiałem przedłużać kabli. Nie mam już co prawda zapalniczki ani jej podświetlenia ale nie chciało mi się bawić w podpinanie no i nie palę (nawet gdybym palił to na pewno nie w pugu ).
Niestety zegarek czasem przestaje pokazywać godzinę (ale czas nalicza dobrze). Podejrzewam problem ze stykami wyświetlacza (jak zniknie godzina to wystarczy docisnąć wyświetlacz i znowu działa). psikałem te styki jakimś mazidłem do elektryki ale niewiele to dało. Czy ktoś ma jakiś patent na to?
Niestety zegarek czasem przestaje pokazywać godzinę (ale czas nalicza dobrze). Podejrzewam problem ze stykami wyświetlacza (jak zniknie godzina to wystarczy docisnąć wyświetlacz i znowu działa). psikałem te styki jakimś mazidłem do elektryki ale niewiele to dało. Czy ktoś ma jakiś patent na to?
- moralez
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
- Numer Gadu-gadu: 2955602
- Kontakt:
krawedz na zewnetrznej czesci obudowy dociskajaca wyswietlacz trzeba czyms zdeformowac( ja uzylem lutownicy) zeby wyswietlacz byl lepiej dociskany.