Dylemat GTI 1.9
-
- Nowicjusz
- Numer Gadu-gadu: 0
Dylemat GTI 1.9
Dylemat...
Nie mogę nigdzie znależć bloku silnika do GTI 1.9 128 KM... A stary nie nadaje sie do niczego pozostale mi jedynie glowica, kolektor wiazka skrzynia i wszystko inne procz bloku co znajduje sie w tej wersji pod maska itp...
I teraz pytanie czy to wszystko mozna oprzec na bloku z CTI badz wersji Export ?
Prosze o szybka odpowiedz...
Pozdro
Nie mogę nigdzie znależć bloku silnika do GTI 1.9 128 KM... A stary nie nadaje sie do niczego pozostale mi jedynie glowica, kolektor wiazka skrzynia i wszystko inne procz bloku co znajduje sie w tej wersji pod maska itp...
I teraz pytanie czy to wszystko mozna oprzec na bloku z CTI badz wersji Export ?
Pozdro
-
- Nowicjusz
Re: Dylemat GTI 1.9
Tak więc, którtkie pytanie czy uzyskam na takim bloku z tamtymi podzespolami 128 KM ?
- martinop
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Peugeot 107
PODOBNO , bo tego nie robiłem a dowiadywałem się od Kaktusa, przy dole z CTi i glowicy z 128 km wersji ( musi być nie ruszana, w stanie oryginał nie planowana) uzyskasz sprężanie na poziomie 1:10,6 więc dużo. Z powodu tego że Jetronic jest troche mniej zaawansowany od motronica musiałbyś lać tylko 98 oktanową benzynę.
martinop pisze:PODOBNO , bo tego nie robiłem a dowiadywałem się od Kaktusa, przy dole z CTi i glowicy z 128 km wersji ( musi być nie ruszana, w stanie oryginał nie planowana) uzyskasz sprężanie na poziomie 1:10,6 więc dużo. Z powodu tego że Jetronic jest troche mniej zaawansowany od motronica musiałbyś lać tylko 98 oktanową benzynę.
Z tym, ze ja twierdze, ze blok jest taki sam, a nie bebechy...
-
- Nowicjusz
Moge lac nawet 102 oktany paliwa lotniczego, auto ma sluzyc do KJS.
- martinop
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Peugeot 107
Banita, ja nie twierdze, że blok jest inny.
Na pewno wiesz lepiej, bo ja niedługo w tym wszystkim siedze.
Po prostu jakąś wiedzę posiadam na temat silnika z CTi i chciałem się nią podzielić
Po prostu jakąś wiedzę posiadam na temat silnika z CTi i chciałem się nią podzielić
Przeciez masz racjemartinop pisze:Banita, ja nie twierdze, że blok jest inny.
- Para
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: najlepszy
- Numer Gadu-gadu: 1559591
- Kontakt:
Szukasz bloku do GTI 128KM XU9JA , blok z XU9J1 (102KM) ,XU9JAZ (120KM) jest ten sam wiec nie powinno byc problemow z podpasowaniem gory. Te silniki roznily sie glownie wtryskiem i stopniem sprezania.kris_rally pisze:Dylemat...
Pozdro
-
- Nowicjusz
NO wlasnie ale czy zdolam osiagnac na takim bloku te przyslowiowe 128 KM ?
-
- Nowicjusz
Teraz podobne pytanie tyle, że co do bloku z 1.6 GTI ? Tłoki wiem, że są takie same, czy mozna to wszystko spasować z góra z 1.9 GTI ?
- Para
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: najlepszy
- Numer Gadu-gadu: 1559591
- Kontakt:
Przestudiuj ten temat, tam cos podobnego bylo. Ktos mial silnik poskladany z dwoch http://forum.peugeot205.pl/viewtopic.ph ... ni&start=0