ZDERZAKI, ZDERZACZKI...

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
Roberto

ZDERZAKI, ZDERZACZKI...

Post autor: Roberto »

Panowie, w związku z tym że dochodzą do mnie sprzeczne informacje prosiłbym was o wyjaśnienie. Otóż według mojej wiedzy zderzaki w 205 składają się z dwóch części - tego co stanowi zderzak i z plastiku pod spodem. Jeśli mam rację to czy ktoś może mi powiedzieć jak zdjąć tę dolną część abym niczego nie połamał? I po drugie - czy do Juniora można z przodu założyć tę dolną, plastikową część od GTI. No i wreszcie jeśli można, to gdzie to kupić? A może ktoś ma do sprzedania? W sklepach podobno sprzedają tylko całe komplety, oczywiście pod warunkiem, że sklep cos takiego posiada.
Awatar użytkownika
TOMBIKE
Uzalezniony
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: TOMBIKE »

na allegro są przody
Awatar użytkownika
Ninja
Uzalezniony
Posiadany PUG: '90 1.8 XLD (był)

Post autor: Ninja »

Tak jak TOMBIKE mowil, na allegro takie rzeczy sprzedaja. Na szrotach tez mozna to czasem dostac.
Ta dolna czesc zdejmujesz odkrecajac sruby, ktorymi jest ona przymocowana do czesci gornej :wink:
Dokladka od GTI pasuje do juniorka, czego przykladem sa samochody niektorych klubowiczow.
Był - 1.8 D, 60 KM/4600 obr./min., 110 Nm/2600 obr./min. - masakrator :twisted:

Jest - VW ;)
Awatar użytkownika
cheatoss
Maniak

Post autor: cheatoss »

chyba tylko uzywane dokladki wchodza w gre.. widzialem na necie gdzies nowke, biala, nielakierowana za prawie 200zl =/
ObrazekObrazekObrazek

sprzedany :(
Awatar użytkownika
Ninja
Uzalezniony
Posiadany PUG: '90 1.8 XLD (był)

Post autor: Ninja »

Za prawie 200 zl to widziales podrobke... Oryginalna kosztuje duuuuzo wiecej. I mowie tu o samej dokladce :cry:
Był - 1.8 D, 60 KM/4600 obr./min., 110 Nm/2600 obr./min. - masakrator :twisted:

Jest - VW ;)
DAIVER

Post autor: DAIVER »

Nnja ma racje na allebro podrobka aledosyc tania!mi udalo sie kupic caly zderzak za 150zl!!!mialem szczescie!znalezc uzywana dokladke do GTI graniczy z cudem!
Roberto

Znalazłem dokładki na szrocie w Orońsku pod Radomiem - niestety chca sprzedać tylko ze zderzakiem za 300 zł. Nie wiem czy to dużo czy mało, ale i tak na razie nie mam kasy.
Roberto

SKORO MÓWIMY O PLASTIKACH - CZY KTOŚ MOŻE MNIE OŚWIECIĆ JAK ZDEJMUJE SIĘ PLASTIKI NA BOKACH, NO, TE OBOK KORKA OD PALIWA, TE, KTÓRE NASZYM AUTKOM DODAJĄ TYLE UROKU, A KTÓRYCH NIE MAJĄ NIESTETY POSIADACZE CZTERODRZWIÓWEK (oczywiście bardzo przepraszam czterodrzwiowych klubowiczów, ale to tylko wina producenta)... A MOŻE KTOŚ POSIADA TE PLASTIKI, CHODZI MI TYLKO O TEN MNIEJSZY, KTÓRY PRZEPADŁ W NIEWYJAŚNIONYCH OKOLICZNOŚCIACH. BĘDĘ MUSIAŁ DORABIAĆ, A MOŻE NIE BĘDĘ MUSIAŁ...? DLA MNIE PUG NAWET BEZ TEGO JEDNEGO ELEMENTU WYGLĄDA JAK KULAWA KOBITKA... NIESTETY CZĘSTO SPOTYKAM ZANIEDBANE 205, KTÓRE MAJĄ POURYWANE TO I OWO I SERCE MI PĘKA. MÓJ JUNIOREK JEST Z 1987 ROKU I NIKT NIE CHCE W TO UWIERZYĆ. OSTATNIO ZMIENIŁEM PRZEDNIE MIGACZE NA BIAŁE ORAZ LUSTERKA NA TE Z OSTATNICH MODELI I PROBLEM MAJĄ NAWET HANDLARZE. JEST TAK - JA O NIEGO DBAM, A ON MI SIĘ ODWDZIĘCZA. ZGADZACIE SIĘ ZE MNĄ???
Roberto

Acha - wracając do plastików - słyszałem, że trzeba zdjąć tapicerkę wewnątrz i wypchnąć to o czym mówie, ale to chyba bez sensu...
Awatar użytkownika
cheatoss
Maniak

Post autor: cheatoss »

w tych rocznikach zwykle te plastiki byly urywane juz milion razy i w moim pugu jak mi poodpadaly to widzialem slady kleju a bolce byly polamane =] niestety jednego brakuje... z lewej strony krotszego... choc przyznam sie bez bicia ze jak uzbieram kase na lakiernika to bede mial na sprzedaz pozostale trzy, bo nie sa one w moim guscie i chce zeby bylo tam gladko =] pozdrawiam
ObrazekObrazekObrazek

sprzedany :(
Roberto

To pewnie trochę potrwa... A bez urywania nie da się tego wyjąć?
ODPOWIEDZ