sinenblok

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
DAIVER

sinenblok

Post autor: DAIVER »

Czy to normalne ze musze co miesiac wymieniac sinnenblok w wachaczu?i to ciagle ten sam!mam GTI 1,9 rozumiem ze ma przerostmocy nad wytrzymaloscia zawieszenia i zepolskie drogi nie sanajlepszeale raz w miesiacu to chyba przesada zeby sie rozwalal!?czy ktos jeszcze z was matakie problemy???
Awatar użytkownika
Michal
Junior
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: Michal »

? :shock:
Moj profil -> http://www.Michal.205.pl
Automobilklub Galicyjski -> http://www.agalicyjski.pl
Awatar użytkownika
Buko
Nowicjusz
Posiadany PUG: 1.9 GTI

Post autor: Buko »

Gratuluję jakości dróg w Pruszkowie!!!
Awatar użytkownika
adidj
Junior
Kontakt:

Post autor: adidj »

pierwsze slysze zeby tak szybko leciały :arrow: moze problem tkwi w zakladaniu :?: moze cosik zle robisz (zakladzsz) :arrow: nie wiem nie znam sie az tak bardzo ale skoro takie klopoty
peugeot 205 a zarazem audi B3
Awatar użytkownika
Piweł
Junior

Re: sinenblok

Post autor: Piweł »

DAIVER pisze:Czy to normalne ze musze co miesiac wymieniac sinnenblok w wachaczu?i to ciagle ten sam!mam GTI 1,9 rozumiem ze ma przerostmocy nad wytrzymaloscia zawieszenia i zepolskie drogi nie sanajlepszeale raz w miesiacu to chyba przesada zeby sie rozwalal!?czy ktos jeszcze z was matakie problemy???
1. Primo: "Silentblock" a nie cośtam :wink: od "silent" - cichy (to pewien eufemizm w odniesieniu do zawieszenia w starym Peugeocie :lol: )

2. Secundo: gdzie kupujesz te silentblocki? Ja niestety przekonałem się że kupowanie nieoryginalnych części zawieszenia prowadzi do problemów - po prostu wszystkie elementy gumowe "podróbki" nie wytrzymują konfiguracji zawiasu w GTi.

3. Tertio: Kto Ci zakłada te silentbloki i jak? Być może już w momencie ich montażu są uszkadzane i później wiele im już nie potrzeba do szczęścia :D ?

Poza tym możliwe że masz już zużyte gniazdo w wahaczu/mocowanie gniazda w ramie po silnikiem (nie muszę chyba dodawać, że lepiej żeby to było to pierwsze :wink: )

Pozdr
Piweł
Ex 205 GTi...
Mav309
Uzalezniony
Kontakt:

Post autor: Mav309 »

mocowanie tuleji stalowo gumowych czesto odbywa sie na prasie zastepowanej blotkiem...moze nieumiejetnie zakladane, albo kiepska podrobka?
P309 GTI 1.9 "Rallye"
F126 P 0.6 "Blue Thunder"
DAIVER

Post autor: DAIVER »

czesci kupyje w hurtowni tuleja firmy SASIC a co do mlotka to masz racje!ale to tylko ten jeden reszta jest w porzadku a zakladane bylytak samo!!!nie wiem czemu tak sie dzieje?!ale dzieki za rady!
Mav309
Uzalezniony
Kontakt:

Post autor: Mav309 »

jak sasic to jest ok...
P309 GTI 1.9 "Rallye"
F126 P 0.6 "Blue Thunder"
ODPOWIEDZ