SKRZYPIĄCA SZYBA. P O M O C Y
- _carlos-
- Junior
- Posiadany PUG: 205 junior 1.0ccm gaźnik
- Numer Gadu-gadu: 0
SKRZYPIĄCA SZYBA. P O M O C Y
Mam problem. Jakieś barany chcieli mi zakosić PUGA i wybili szybę od drzwi kierowcy i wykręcili kierę w ósemke, ale blokady nie zerwali. Kierownicę wymieniłem O.K. ale wstawiona szyba strasznie skrzypi przy podnoszeniu (nie mechanizm).O co tu chodzi???
JUNIOR
- Paweł
- Junior
- Posiadany PUG: 205 Diesel '92 - 1,9 SRD (XUD9)
- Numer Gadu-gadu: 46077
Re: SKRZYPIĄCA SZYBA. P O M O C Y
Może o uszczelkę. Moja straciła meszek i też skrzypi.
205 Diesel '92 - 1,9 SRD (XUD9Y)
- _carlos-
- Junior
Szkła starałem się wyczyścić jak najlepiej.
Klank jakby guma o szybę tarła, ale dziwne jest to że przy poprzedniej szybie takiego zjawiska nie było! Przecież jej nie nasmaruję!!!!! Teraz to pryszcz, ale co w lato, mam się ugotować???????
Klank jakby guma o szybę tarła, ale dziwne jest to że przy poprzedniej szybie takiego zjawiska nie było! Przecież jej nie nasmaruję!!!!! Teraz to pryszcz, ale co w lato, mam się ugotować???????
JUNIOR
- d_ARC
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Rallye16 - powoli, ale do przodu :)
- Numer Gadu-gadu: 2897169
- Kontakt:
Wymień uszczelkę z meszkiem, sprawdź czyszyba jest prawodiłowo zamocowana i nie ociera gdzieś o uszczelkę, prowadnicę (może została zdeformowana podczas włamania czy wymiany szyby).
-
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 1,8D 92r
A u mnie od strony pasażera (szyba rzadko otwierana) jest tak że szyba opuszcza się bardzo ciężko, trzeba włożyć dużo siły w kręcenie. Natomiast podnoszenie szyby jak jest opuszczona już idzie gładko.
Ktoś wie o co chodzi ?
Ktoś wie o co chodzi ?
-
- Junior
- Posiadany PUG: 406 '98 1.9TD Break, 309 '91 1.9d
- Numer Gadu-gadu: 1158532
mialem identyczna sytuacje z tym ze od strony kierowcy.domel pisze:A u mnie od strony pasażera (szyba rzadko otwierana) jest tak że szyba opuszcza się bardzo ciężko, trzeba włożyć dużo siły w kręcenie. Natomiast podnoszenie szyby jak jest opuszczona już idzie gładko.
Ktoś wie o co chodzi ?
przyczyną była zle ulozona uszczelka w prowadnicy szyby i nieco zle przykrecona prowadnica.
chodzi o to ze prowadnicy nie da sie zle przykrecic ale szyna ponizej krawedzi okna w drzwiach nie wchodzila w poczatek innej szyny ktorej byl kawalek sluzacy ustaleniu polozenia.
najlepiej wywal uszczelke, skontroluj prowadnice czy dobrze lezy i wtedy zaloz i powinno dzialac ok.
- palpio
- Junior
- Posiadany PUG: PEUGEOT 309 Xs 1.6 105 KM juz go niema :( jest E36
- Numer Gadu-gadu: 587970
wydaje mi się ze któraś prowadnica jest żle ustawiona popopuszczaj śruby nie tylko tych pionowych prowadic ale tej poziomej tez i spróbuj ustawiać metodą prób i błędów az bedzie najlepiej
-
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 1,8D 92r
Nie wiem co było, ale posmarowałem dobrze całą mechanikę w drzwiach podnoszącą, opuszczającą szybę i jest ok. Więc to chyba nie było nic z prowadnicami.
- _carlos-
- Junior
Nie wiem jak to się stało, ale od pewnego czasu szyba zachowuje się normalnie, tzn. nic nie skrzypi. Chyba jednak po wybitej szybie musiały zostać jakieś drobiny szkła.
JUNIOR