Nowy na forum i pytania dotyczące (a jakże ;) ) tylnej belki

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
Mike_THE_GR8
Nowicjusz
Numer Gadu-gadu: 0

Nowy na forum i pytania dotyczące (a jakże ;) ) tylnej belki

Post autor: Mike_THE_GR8 »

Witam wszystkich użytkowników forum.
Posiadaczem 205'ki jestem od niedawna, jest to trzydrzwiówka z 1985 roku, silnik 1,8, wersja XRD, kolor czarny. Autko jest dość sfatygowane (jakby nie było ma prawie 20 lat i kilku właścicieli), jednak jeździ się nim miło i przyjemnie, oprócz jednego faktu, który poruszyłem w temacie: mam problem z tylną belką.
Koła (a zwłaszcza lewe) "mają się ku sobie" ;) swymi górnymi częściami, więc zapewne czeka mnie w najbliższym czasie trochę miłego dłubania przy samochodzie. I tu moje pytanie: czy jest ktoś z Krakowa, z kim mógłbym się spotkać i kto mógłby swoim fachowym okiem powiedzieć mi, czy jest już totalna klapa i trzeba szukać innej belki czy jest jeszcze sens coś wymieniać i naprawiać ? Oczywiście chętnie wysłucham wszelkich dobrych rad dotyczących powyższego zagadnienia i wszelkich innych związanych z tym samochodem.
Pozdrawiam,
Michał z Krakowa

Peugeot 205 1.8 XRD 1985 "Black lion"

Czarna chmura
DIESEL POWER
:)
Jackpa

Post autor: Jackpa »

witam !
znam trochę ten problem, musisz sprawdzić po zdjęciu wachaczy na ile rozbite jest gniazdo w którym osadzone jest łożysko, może wystarczy tylko je wymienić, u nas jest ślusarz który regeneruje ( wstawia jakieś tuleje w miejsce rozbitych gniazd ), poszukaj takiego warsztaciku u siebie, zawsze to taniej niż wymiana belki
Mike_THE_GR8
Nowicjusz

W takim razie jeszcze inne pytanie: czy ktoś posiada może książkę typu "Sam naprawiam" lub jakąś pokrewną do tego samochodu w formie elektronicznej i może mi ją udostępnić??
Pozdrawiam,
Michał z Krakowa

Czarna chmura
DIESEL POWER
Awatar użytkownika
Kubski
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Kubski »

Hej!
Jest na forum do ściągnięcia zeskanowana do .pdf książka serwisowa Peugeot 205. Temat postu był jakoś "Ksiażeczka już jest" czy jakoś tak. Dość dawno się pojawiła. Prosiłem już administratora, żeby ją jakoś "wyeksponował" na stronie. Jakbyś nie mógł znaleźć to daj znać.
kiedyś: 205 1.9GTI
teraz: rajdówka na bazie Fiesty 2.0
Mike_THE_GR8
Nowicjusz

Faktycznie, jest link. Wielkie dzięki, nie znalazłem go wcześniej. Książka świetna, jak i wszystkie z tej serii (wcześniej korzystałem z instrukcji dotyczących Mercedesa W123 i W124) i dzięki temu naprawa będzie dużo łatwiejsza.
Ponawiam pytanie: czy jest tu ktoś z Krakowa, kto chciałby się spotkać i pogadać o "lewkach" i nie tylko ?? 8) :)
Pozdrawiam,
Michał z Krakowa

Czarna chmura
DIESEL POWER
Awatar użytkownika
Sebek
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
Kontakt:

Post autor: Sebek »

Czy ktoś mógłby umieścić link strony z tą książką serwisową? Z góry dziękuje!
Audi A4 Avant
Honda CBF

Dostęp do części do wszystkich marek!!!

mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
ODPOWIEDZ