a niektorzy pokupowywali
wg wikipedii bylo 30 tys 1,3
i tysiac 1,9
Moj chwilowo stoi, ale to stan przejściowy więc nadal mam - próbowałem zakrecić rozrusznikiem to z kompa jakieś dziwne dzwięki mnie doszły, ale to może byc przez to że połowa kabli wypięta ze świecami na czele , po tym jak luzy w zaworkach sie zmieniały
wojti pisze:Brawo brawo Ari ja tez tak uwazam modele 1.3 103 KM na 2 WEBERACH powinny nosic miano Rallye , to 1.9 to imitacja GTI w budzie z rallye troche PADAKA jak dla mnie ale wiadomo kazdy ma swoje zdanie ")_
Rally to tylko 1.3 na 2 gaźnikach - w sumie tylko na gaźnikach - bo gaźnik to gaźnik - obroty się przepięknie wkręcają - pierwsze co bym zrobił mając rally 1.9 poszukałbym gaźników
b182 pisze:1.no a czy da rade wsadzic bez wiekszych problemow do rallye silnik np 1.4 i założyc do niego gazniki ??
2. czy w 205 1.3 jest ten sam silnik co w 106 rallye 1.3??
Kurde po tych waszych info to sie mocno zastanawiam czy kupowac rallye skoro takie problemy z czesciami
niestety - inny jest rozstaw otworów pod kolektory (pod gaźniki) w silniku 1.3 i 1.4 widziałem obydwie głowice na własne oczy
wojti pisze:Brawo brawo Ari ja tez tak uwazam modele 1.3 103 KM na 2 WEBERACH powinny nosic miano Rallye , to 1.9 to imitacja GTI w budzie z rallye troche PADAKA jak dla mnie ale wiadomo kazdy ma swoje zdanie ")_
Rally to tylko 1.3 na 2 gaźnikach - w sumie tylko na gaźnikach - bo gaźnik to gaźnik - obroty się przepięknie wkręcają - pierwsze co bym zrobił mając rally 1.9 poszukałbym gaźników
uuu ale by mi spalanie skoczyło ...
kto mi wmontuje gaziniki zamaist cumpa?:D
uuu ale by mi spalanie skoczyło ...
kto mi wmontuje gaziniki zamaist cumpa?:D
prawda pali strasznie wersja gaźnikowa - ale jest bezkompromisowa - odwiedź kogoś kto ma mocną wersję gaźnikową rally - przejedź się i zobaczysz o co chodzi - jest to różnica nie do opisania - a nawet jeśli ktoś to opiszę - to opis nie jest w stanie oddać odczuć
ja mam 1,9 i jestem zadowolony wsadzilem pare zloty no i przydalo by sie malowanie ale wszystko w swoim czasie, auto jest uzywane w sytuacjach gdy adrenalina spada w moim krwiobiegu.wiec jest niezniszczalne i posluzy mi jeszcze bardzo dlugo tymbardziej ze kupilem drugiego na czesci
prawda pali strasznie wersja gaźnikowa - ale jest bezkompromisowa - odwiedź kogoś kto ma mocną wersję gaźnikową rally - przejedź się i zobaczysz o co chodzi - jest to różnica nie do opisania - a nawet jeśli ktoś to opiszę - to opis nie jest w stanie oddać odczuć[/quote]