Jak wyżej napisałem autko nie chodzi na benzynie. Jest to silnik 1.6 103km. Założyłem juz chyba 3 przepływomierz i na ostatnim jest jakaś różnica bo chodzi na wolnych obrotach i nawet chyba dawka jest odpowiednia bo nie dymi ani nie ma takiego potwornego smrodu jaki był na 2 poprzednich. W czym teki problem macie jakieś pomysły??
ps.czy ten silnik ma kostkę diagnostyczną(1989 rok produkcji)?
205 GTI nie chodzi na benzynie??
-
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: 205GTI
- Numer Gadu-gadu: 0
Re: 205 GTI nie chodzi na benzynie??
Nie ma.
Jakbys podal wiecej szczegolow, jakies objawy poza 'nie dziala' to moze by dalo sie cos zdiagnozowac...
Jakbys podal wiecej szczegolow, jakies objawy poza 'nie dziala' to moze by dalo sie cos zdiagnozowac...
- arekgr
- Junior
- Posiadany PUG: 1.9 GTI
- Numer Gadu-gadu: 1971427
Było x razy na forumie... Poczytaj co już kombinowali chłopaki i próbuj u siebie...
Zakochałem się w 205Gti
http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2615
http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2615
-
- Nowicjusz
Jak sie go odpali na gazie i trzyma na dużych obrotach to można przełączyć na benzynę i będzie chodził do czasu kiedy nie odpuszczę gazu. Jak odpuszczę gaz i jest ciepły to będzie chodził na niskich obrotach jeśli jest zimny to zgaśnie. A jeśli nawet chodzi na małych obrotach to nie chce sie wkręcać, dusi sie i słychać tylko "buczenie" .
Czujnik temp. silnika sprawdz. 2 pinowa zielona kostka za /pod aparatem zaplonowym.
-
- Nowicjusz
Kurde wyglada na to ze jakaś "choinke" mam w samochodzie bo zauwazyłem ze jak chodza kierunki to pompka paliwa sie załacza i przekaźnik słychać. Czy to może być brak jakiejś masy?