Witajcie,
Od paru dni w moim 205 obseruje bardzo dziwna rzecz...
Jade na obrotach, wrzucam na luz, hamuje a tu nagle silnik schodzi na tak niskie obroty ze gasnie.
Czasem w trakcie rownej jazdy (nie ruszam pedalu gazu) czuje jak przerywa...
Problem jest tez z odpalaniem - ostatnio bardzo dlugo kreci zanim odpali...
Czym to moze byc spowodowane ?
Diesel 1,8 dziwna praca przy schodzeniu z obrotów
-
- Junior
- Posiadany PUG: 406 '98 1.9TD Break, 309 '91 1.9d
- Numer Gadu-gadu: 1158532
Re: Diesel 1,8 dziwna praca przy schodzeniu z obrotów
siema!
mnie to wyglada na zapowietrzanie. albo zawor zwrotny na przewodzie albo popekane przewody, albo pompka przy filtrze. w pierwszej kolejnosci sprawdz te wlasnie rzeczy ;]
mnie to wyglada na zapowietrzanie. albo zawor zwrotny na przewodzie albo popekane przewody, albo pompka przy filtrze. w pierwszej kolejnosci sprawdz te wlasnie rzeczy ;]
-
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 1,8D 92r
- Numer Gadu-gadu: 0
Mi też wygląda na łapanie lewego powietrza ewentualnie jakieś paliwo nie teges.
Może gdzieś na złączach czy przy filtrze jest nieszczelnie.
Możesz sprawdzić sobie tak że wlej ładnej, czystej i pewnej ropy do butelki i na kawałkach przewodów paliwowych podpinasz się do pompy wtryskowej (powrót też możesz włożyć do butelki).
Jak przy pracy "na butelce" nie ma takich efektów to na 100% nieszczelny jakiś przewód itd. Jak na butelce to samo to wygląda bardziej na pompę wtryskową
Może gdzieś na złączach czy przy filtrze jest nieszczelnie.
Możesz sprawdzić sobie tak że wlej ładnej, czystej i pewnej ropy do butelki i na kawałkach przewodów paliwowych podpinasz się do pompy wtryskowej (powrót też możesz włożyć do butelki).
Jak przy pracy "na butelce" nie ma takich efektów to na 100% nieszczelny jakiś przewód itd. Jak na butelce to samo to wygląda bardziej na pompę wtryskową
- koval
- Junior
- Posiadany PUG: PUG 205 Forever, 1,9 D
Witam:)
Podepnę się pod temat, mam takie same objawy jak Manszek tylko, że u mnie to występuje tylko na zimnym silniku i tylko przy niskich temperaturach (po paru minutach jazdy te objawy ustają) wymieniłem filtr paliwa i dalej to samo![Sad :(](./images/smilies/sad.gif)
Podepnę się pod temat, mam takie same objawy jak Manszek tylko, że u mnie to występuje tylko na zimnym silniku i tylko przy niskich temperaturach (po paru minutach jazdy te objawy ustają) wymieniłem filtr paliwa i dalej to samo
![Sad :(](./images/smilies/sad.gif)
- zmac
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 309 gti, 206 gti, 205 cj
sprawdź luzy zaworowe