Wymiana progow...

Forum dla spraw zwiazanych z problemami/dyskusjami na temat nadwozia, wnetrza oraz modyfikacja wewnatrz samochodu
Awatar użytkownika
Pieraś
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: sprzedany
Numer Gadu-gadu: 696324

Wymiana progow...

Post autor: Pieraś »

hej, niedlugo, niestety, wymieniam progi w pugu. pojawily sie pecherze ja je usunal i zamalowal bitexem po oczyszczeniu i juz to nieciekawie sie zaczyna robic. znalazl sie na wioske warsztat co zrobi calosc za ok. 500zl. Wymienial ktos juz progi? Jak to sie ma potem z trwaloscia nawet zakladajac, ze robota jest dobrze wykonana.
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA

Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Awatar użytkownika
martinop
Uzalezniony
Posiadany PUG: Peugeot 107

Re: Wymiana progow...

Post autor: martinop »

Ja wymieniałem w poprzednim pugu. Kosztowało mnie to jakos 70 zł za próg + 150 zł robocizna. Bylo to dobrze zrobione.
Ja miałem auto jeszcze rok i nie było problemów, ale potem auto sprzedałem.

Poza tym pierwszy raz widziałem jak pug leży ,, na boku''.
Awatar użytkownika
Pieraś
Peugeot 205 Master

a nie miales problemow z zamykaniem? podobno jak wymieniaja progi to cos trzeba pod auto dac by sie nie skrzywilo. W sumie wymiana progow i jedyne co mi w nim zostanie to oczyszczenie zawartosci bebna by reczny furkal :) wtedy bedzie igla heh

Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Awatar użytkownika
martinop
Uzalezniony
Posiadany PUG: Peugeot 107

Post autor: martinop »

Jak pamiętam, a było to 2 lata temu nie było problemu.
Nawet nie robił tego żaden blacharz, który ma zakład, ale człowiek po szkole zawodowej ,,blacharz i lakiernik'' który sobie dorabia.
Awatar użytkownika
TO-MI
Maniak
Posiadany PUG: XU9J4
Numer Gadu-gadu: 604584106

Post autor: TO-MI »

Pieraś pisze:a nie miales problemow z zamykaniem? podobno jak wymieniaja progi to cos trzeba pod auto dac by sie nie skrzywilo. W sumie wymiana progow i jedyne co mi w nim zostanie to oczyszczenie zawartosci bebna by reczny furkal :) wtedy bedzie igla heh
no to ciekawe auto by to było 8)7 gdyby sie buda (czyt.nadwozie samonośne) na progach trzymała
pogratulować pomysłodawcy :P
Doba ma 24 godziny,zgrzewka 24 piwa...przypadek..? :)
http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2207
Awatar użytkownika
moralez
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
Numer Gadu-gadu: 2955602
Kontakt:

Post autor: moralez »

Pieraś pisze:hej, niedlugo, niestety, wymieniam progi w pugu. pojawily sie pecherze ja je usunal i zamalowal bitexem po oczyszczeniu i juz to nieciekawie sie zaczyna robic. znalazl sie na wioske warsztat co zrobi calosc za ok. 500zl. Wymienial ktos juz progi? Jak to sie ma potem z trwaloscia nawet zakladajac, ze robota jest dobrze wykonana.
rdze masz na wylot czy narazie tylko bable, bo jesli jest korozja powierzchowna to zedrzyj farbe, kup cortanin, pomaz tym progi, pomaluj podkladem, potem jakims bollem do podwozia, potem farba zeby kolor byl i powinno to troche wytrzymac.
Awatar użytkownika
Pieraś
Peugeot 205 Master

no byly bable a juz sa dziury, to co w srodku tez musi byc ruszone bo jak kiedys podlozylem z tylu lewarek to ten jak ja to zwe "miecz" sie ugial w bok i w gore troche.

prog od kierowcy ma kilka juz takich punktow a od pasazer 1 czy 2 ale jak ciac to oba.

progi juz nabyte po cenie hurtowej 55zl / sztuka :-) wkrotce jade na wymiane .... kwestia ustalenia terminu

Gucio90

Post autor: Gucio90 »

Koledzy gdzie mozna dostać progi do puga?? Bo ostatnio zabrałem sie za konserwacje autka i okazało sie pod bablami na progu od kierowcy znajdowała sie sama rdza a progu już prawie w ogóle nie było :(
Awatar użytkownika
Pieraś
Peugeot 205 Master

Zielona Góra - hurtownia części 68 453 35 00 - mozesz zapytac czy zgodza sie na wysylke, placilem ok. 70zl za sztuke, blacharz mowil ze dobre progi (marka)

Awatar użytkownika
kabzik
Junior
Posiadany PUG: 205 GL 1.1, 106 Quiksilver 1.4

Post autor: kabzik »

Pieraś ta firma ma jakąś stronę internetową? i ogólnie znacie jakieś sklepy int. w których da się kupić progi?
Awatar użytkownika
Pieraś
Peugeot 205 Master

www.drazen.pl ale strona jest z tego co wiem zaniedbana i tam tego artykulu raczej nie znajdziesz. najlepiej zadzwon i spytaj czy wysla poczta.

Awatar użytkownika
kabzik
Junior
Posiadany PUG: 205 GL 1.1, 106 Quiksilver 1.4

Post autor: kabzik »

dzięki
Awatar użytkownika
painmaker
Junior
Posiadany PUG: 1.1 kat 1993r New Look, 1.4 RG, 1.4 XR
Numer Gadu-gadu: 7796949
Kontakt:

Post autor: painmaker »

TO-MI pisze:
Pieraś pisze:a nie miales problemow z zamykaniem? podobno jak wymieniaja progi to cos trzeba pod auto dac by sie nie skrzywilo. W sumie wymiana progow i jedyne co mi w nim zostanie to oczyszczenie zawartosci bebna by reczny furkal :) wtedy bedzie igla heh
no to ciekawe auto by to było 8)7 gdyby sie buda (czyt.nadwozie samonośne) na progach trzymała
pogratulować pomysłodawcy :P
no to ci powiem mój drogi, że w moim bolidku były wymieniane progi tylnych drzwi i ktoś spaprał robotę przez co teraz prawe tylne drzwi się niespecjalnie chcą zamykać. w tej chwili w zasadzie ich nie używam więc pojechałem na konsultację do blacharza i powiedział, że jakiś partacz robił progi i teraz trzeba wyciąć i rozeprzeć żeby było jak kiedyś....
Awatar użytkownika
TO-MI
Maniak
Posiadany PUG: XU9J4
Numer Gadu-gadu: 604584106

Post autor: TO-MI »

tak jasne,jak sie jeździ bez progów to może tak sie podziać :)
Doba ma 24 godziny,zgrzewka 24 piwa...przypadek..? :)
http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2207
ODPOWIEDZ