Remontuje GTI 1.9 - 122 KM.
Strasznie dużo pali, nie trzyma równo obrotów, po puszczeniu gazu (na biegu) strzela z wydechu.
Bardziej prawdopodobna jest przepływka czy sonda?
Gdzie w tych silnikach była wtyczka diagnostyczna i jaki miała kolor? - znalazłem już - zielona - ponoć koło filterka paliwa - jutro poszukam.
Z góry dzieki
przepływka - sonda
- xtrack
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 1.9 GTI
- Kontakt:
Re: przepływka - sonda
ja bym stawiał na wiazke elektryczna,ale sprawdz sobie czujnik temp wody (steruje ssaniem,z tyłu głowicy),zepsuta sonda nie powoduje nierownych obrotów,natomiast jesli strzela z wydechu to znaczy ze albo masz walnieta przeplywke(ewentualnie jak jush pisalem wiazke elektryczną)albo jest cos z przepustnica(lewe powietrze powoduje ze przeplywka zle oblicza ilosc powietrza potzrebnego do mieszanki i dawkuje albo za malo albo za duzo paliwa).dla pewnosci czy to przeplywka odepnij wtyczke na chodzacym silniku i zobacz czy cos sie zmieni,powinien przy dodawaniu gazu dymic na czarno i strzelac ogniem. wtyczka diagnostyczna raczej nie bedzie potrzebna z prostego powodu nikt ci sie do niej nie podlaczy,jush nikt nie ma sprzetu do obsługi takich wynalazkow jak 205 gti.
powodzenia
powodzenia
- palpio
- Junior
- Posiadany PUG: PEUGEOT 309 Xs 1.6 105 KM juz go niema :( jest E36
- Numer Gadu-gadu: 587970
Ale zawsze można sprawdzić błędy samemu jesli kwiecien tak jak pisze ma motronicaxtrack pisze: wtyczka diagnostyczna raczej nie bedzie potrzebna z prostego powodu nikt ci sie do niej nie podlaczy,jush nikt nie ma sprzetu do obsługi takich wynalazkow jak 205 gti.
powodzenia
- perkonti
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: 205 GTI 1.6
- Numer Gadu-gadu: 4005904
dołączam się do tematu, mam takie same objawy jak Kwiecień. Tylko że u mnie dzieje się tak w 1.6 GTI