Czy to może być cewka?

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
wode1

Czy to może być cewka?

Post autor: wode1 »

Zaczne tak jak wiele nowych osób , kupiłem Peugeota 205 1990r,1100,z gażnikiem.Gosć który mi go sprzedał powiedział mi że jest mały problem a mianowicie chodzi o to że na niższych biegach troche szarpie w czasie jazdy myślał że jest to wina kabli wysokiego napięcia więc je wymienił ale to nie pomogło.Auto wziełem z tą usterką bo cena była ok . Zrobiłem nim około 1000 km. i więc jest tak jak mówił z tym że teraz zaczyna też szarpac na wyższych biegach i jak dodaje mu gazu to tak jakby miał jakiś opór który po chwili puszcza. Były właściciel mówi żeby wymienic cewke bo to na 90 % jej wina . Aha jutro chcę wlac uszlachetniacz do paliwa przeczyszczający układ paliwowy żeby to wyeliminować. No i jeszcze na wolnych obrotach silnik pracuje tak jakoś falowo tzn. sam dodaje gazu i ujmuje. Dzięki zaewentualne rady.
Awatar użytkownika
NMike
Uzalezniony
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: NMike »

Może wystarczy ustawić zapłon...
Peugeot 205 1,6 GTi :-)
BRZYDAK

Post autor: BRZYDAK »

W aparacie jest cos jak cewka , ja mialem tam przebicie albo sie kabelek urwał i mialem to samo co ty sprawdz to !!!
Awatar użytkownika
Kaktus
Maniak
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: Kaktus »

To sie nazywa czujnikiem Halla - czasem lubi sie przepalic :(
http://www.k-sport.eu - Budowa Samochodow Wyczynowych, Hamownia, Chip-Tuning.

DEAKTYWUJEMY PROGRAMOWO FILTRY FAP i DPF!!!

"Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
BRZYDAK

Post autor: BRZYDAK »

dokładnie tak to sie nazywa!!!
dzieki Kaktus
wode1

Dzięki wszystkim , pojutrze jade do serwisu na komputer więc wszystko się wyjaśni.
wode1

Okazało się że poszła pompka podciśnienia w zapłonie,jak narazie jest ok ale chyba będe musiał ustawić obroty bo jakoś tak szybko chodzi.
ODPOWIEDZ