RODZAJ SILNIKA 1.1 CZY 1.4

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
DAWID205

RODZAJ SILNIKA 1.1 CZY 1.4

Post autor: DAWID205 »

mam mały problemik. wymieniałem ostatnio uszczelkę pod głowice kupiłem od 1.4 monowtrysk(tu3m) kupiłem też pasek rozrządu do tego samego silnika ale okazało sie że jest za długi. wymienili na krótszy ale co się okazało od wersji 1.1 na wtrysku. uszczelki podobno są identyczne 1.1 czy 1.4. tabliczki na silniku nie mam więc teraz zgłupiałem i nie wiem czy mam 1.4 czy 1.1. po czym innym można to sprawdzić? jak go kupowałem sprzedający mówił że to wersja 1.4. ale teraz mam małe wątpliwości? pomóżcie mi.
rotel1

Post autor: rotel1 »

A jak masz w dowodzie ? :)
A jeśli w dowodzie jest źle, to można to odczytać z numerów auta.
DAWID205

W DOWODZIE 1.4. NUMERÓW SILNIKA WOGÓLE NIE MA. SILNIK NAPEWNO BYŁ WYMIENIANY PRZEZ POPRZEDNIEGO WŁAŚCICIELA JAK GO KUPOWAŁ TO MIAŁ BYĆ 1.4 MOŻNA ODCZYTAĆ POJEMNOŚĆ Z NUMERÓW NADWOZIA? ALE JEZELI BYŁ WYMIENIANY SILNIK TO JUŻ NIE DA RADY? JAK TO MOŻNA SPRAWDZIĆ INACZEJ?
Mav309
Uzalezniony
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: Mav309 »

a porownywal ktos te silniki? moze one sie roznia jak gti 1.6 i 1.9 - skokiem walu?
Wtedy uszczelka mogla by byc ta sama (takie same srednice cylindrow)
P309 GTI 1.9 "Rallye"
F126 P 0.6 "Blue Thunder"
Dan

Post autor: Dan »

zmierz wielkośc cylindra a w książce masz podane rozmiary tłoków
DAWID205

TŁOKI MAJĄ TAKĄ SAMĄ ŚREDNICE CZY TO JEST 1.1 CZY 1.4 WŁAŚNIE RÓŻNIĄ SIE SKOKIEM TŁOKA ALE JAK JA TO TERAZ ZMIERZE. MOŻE RÓŻNIĄ SIE SYMBOLAMI KOMPUTERA?
DAWID205

A JAK BYM CHCIAŁ ZMIENIĆ SILNIK NA 1.4 (JEŻELI MAM 1.1) MUSIAŁBYM WYMIENIĆ KOMPUTER? JAKIEŚ INNE PRZERÓBKI MUSIAŁBYM DOKONAĆ CZY TYLKO PRZEKŁADKA SILNIKA? SKRZYNIE BIEGÓW SĄ TAKIE SAME?
Awatar użytkownika
pawel
Maniak
Posiadany PUG: 1.9 GTI

Post autor: pawel »

silniki sa takie same skrzynie sa takie same polosie sa takie same komputery (sterowniki silnika) sa takie same wszystko jest takie same.... pozdrawiam
P205
DAWID205

WIEC PRZEKŁADKA SILNIKA JEST MOŻLIWA BEZ WIĘKSZYCH PRZERÓBEK. TYLKO SAM SILNIK I JAZDA.A ROBIŁ KTOŚ JUŻ TAK? ODCZUWALNA JEST RÓŻNICA NA MOCY? DZIEKI BARDZO ZA POMOC. JA RÓWIEŻ POZDRAWIAM.
Mav309
Uzalezniony
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: Mav309 »

ciszej...blagam...nie krzycz tak
P309 GTI 1.9 "Rallye"
F126 P 0.6 "Blue Thunder"
ODPOWIEDZ