Alarm do puga :)

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
daro900
Junior
Numer Gadu-gadu: 0

Alarm do puga :)

Post autor: daro900 »

witam
wlasnie ostatnio zaczelem sie zastanawiac nad motazem alarmu w swoim samochodzie . Niebardzo mam pojecie jaki wybrac ale rzucil mi sie w oczy taki alarmik : http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=29956812 wiec moze ktos sie wypowie co o nim mysli ?

dla mnie ma on jedna wielka zalete otoz ma mozliwosc domykania szyb w samochodzie :) i dlatego zwrocilem na niego uwage

i jeszcze jedna sprawa : moze ktos bawil sie sam w montaz alarmu ?
-albo moze znacie linka do jakiejs stronki z opisami ?
-moze jakis schemacik w dobrej jakosci cobym wszystko dobrze widzial (mam puga 205 XS z elektr. szyb i centralnym zamkiem)

no i pewnie niekorzy sie bede zastanawiac po jaka cholere chce sie sam z tym bawic ? otoz odpowiedz jest prosta w warsztacie za montaz biedniejszego alarmu zaspiewali mi 300 albo 350 zeta :| wiec odpowiedz jest prosta :) wiec zamiast im placic ( i podlacza to napewno na odwal i pozawijaja kable tasmami bez lutowania ) wole sobie za roznice w cenie kupic cos innego do samochoda :P

troche sie rozpisalem :| no ale licze na Wasza pomoc :)

na forum wleze dopiero wieczorem bo jade do mojej milosci :P hyhyhy

pozdrawiam daro
daro900
Junior

aha ijeszcze jedno :) moze ktos poleci cos lepszego ?
Dan

Post autor: Dan »

Alarm może być tylko syrenka cieniutka , dołuż troche i kup se syrenkę z własnym zasilaniem , a montaz jest prosty w pudełku dostaniesz ładny schemat który ci pomoże w podłączeniu
Awatar użytkownika
kes19690
Junior
Kontakt:

Post autor: kes19690 »

A ja mam pytanie troche inne:

Mam auto alarm i centralny zamek, które nie diałają razem (tzn. najpierw musze otworzyc samochód z pilota a potem z kluczyka) moze ktos wie jak zrobic tak zeby wszystko otwierało sie i zamykało z pilota.

A i czy duzo przy tym roboty i ewentualnie jakie koszta!!!
Peugeot 205 XS - BeMoWo......!!!

http://www.kes19690.peugeot205.pl/
daro900
Junior

yhym to ja tez mam pytanko :) mowisz ze syrenke z wlasnym zasilaniem ? a co to daje ? bo niebardzo w temacie :) aha i tak sie zastanawiam czy mozna ten alarm uzupelnic o czujnik ruchu i wstrzasowy ?(ale o to trza sprzedawce zapytac)

no i jeszcze jedno doczytalem tam ze mozna wykorzystac wolny kanal do "odpalania samochodu " ? cos o tym slyszalem w sumie fajny bajer (nieco lamerski al fajny) ma moze ktos cos takiego zrobione ?

a i jeszcze jedno :) immobilajzer czy jak to sie zwie co to daje ? i jak dziala ? (ja mam w pugu instalacje LPG czy tez bedzie dzialac ? )

sorki za glupie pytania ale w tym temacie akurat jestem kompletna lama :| choc na elektryce sie znam no ale nigdy sie alarmami nie bawilem bo od zawsze maluchy u nasw chcie byly wiec alarmy nie byly potrzebne :)hehhee
Dan

Post autor: Dan »

sprawdz czy masz wyjście z alarmu na centralny zamek dwa kabelki na których pojawia się sygnał masy , jak masz to dokupujesz moduł podpinasz i sprawa załatwiona
Awatar użytkownika
kes19690
Junior
Kontakt:

Post autor: kes19690 »

To mam nadzieje było do mnie!!??
Peugeot 205 XS - BeMoWo......!!!

http://www.kes19690.peugeot205.pl/
Awatar użytkownika
Michal
Junior
Kontakt:

Post autor: Michal »

daro900 pisze:yhym to ja tez mam pytanko :) mowisz ze syrenke z wlasnym zasilaniem ? a co to daje ? bo niebardzo w temacie :)
Daje to mozliwosc dzialania syrenki pomimo odlaczenia akumulatora. Czyli: zlodziej slyszy alarm, odcina prad od akumulatora, a syrenka dziala dalej :)

Dla mnie alarmy sa watpliwej skutecznosci, teraz nikt nie zwraca uwagi na wyjace auto, a nawet jak juz to 80% ludzi boi sie cokolwiek zrobic... Dlatego wlasnie nie mam i nie zamierzam zakladac alarmu - szkoda kasy.
Awatar użytkownika
Ninja
Uzalezniony
Posiadany PUG: '90 1.8 XLD (był)

Post autor: Ninja »

Michal pisze: a nawet jak juz to 80% ludzi boi sie cokolwiek zrobic...
Rzeklbym ze 95% nawet jak zwroci uwage to nic nie zrobi bo sie boi, bo nie jego sprawa itd....
Był - 1.8 D, 60 KM/4600 obr./min., 110 Nm/2600 obr./min. - masakrator :twisted:

Jest - VW ;)
daro900
Junior

witam
no niestety racje panowie macie z ta reakcja (alez mi wyszedl tekst)
ale taki alarmik nie za drogi chociaz odstraszy jakiegos szczyla co to by chcial wyrwac radio czy glosniki -no mam nadziej bynajmniej

zawsze jeszcze mozna dozbroic alarm w nadajnik i io dbiornik o zasiagu okolo 500 metrow i jak cos sie dzieje z autem to to skubanstwo wyje w kieszeni i wiadomo ze cos nie tak --tylko czy sie zdazy doleciec?

yhhhh zobaczym jeszcze :) nic narazie nie zamawialem narazie zbieram opinie
Mav309
Uzalezniony
Kontakt:

Post autor: Mav309 »

obejrzyjcie te alarmy na allegro z powiadamianiem na komorke...
nie glupia rzecz
P309 GTI 1.9 "Rallye"
F126 P 0.6 "Blue Thunder"
daro900
Junior

nom popatrze na te alermy ale pewni majatek kosztuja :)
BubuPN

Post autor: BubuPN »

najlepsze alarmy są ponoć własnej roboty - takie do których nie ma instrukcji heh, mój znajomy zamontował w aucie syrenę (nie wiem jaką) i tak daje, że idzie w nim wysiedzieć maksymalnie kilkanaście sekund :mrgreen: ale prawda jest taka, że prędzej czy później znajdzie się złodziej który pokona alarm nawet jeśli jest on z firmy "zrób to sam w garażu i połknij schemat"
Awatar użytkownika
waldemarek_b
Junior

Post autor: waldemarek_b »

najleprzym zabezpieczeniem jest AC i nich kradną :? a polisa wypłaci :roll:
P205 1.8D 1984 XUD7
BubuPN

Post autor: BubuPN »

no w sumie masz rację, aczkolwiek nie zawsze zdarza się, że wypłacą zadowalającą sumę
ODPOWIEDZ