Fotoradar,Zdjęcie i mandacik
- trekpio88
- Junior
- Posiadany PUG: Peugeot 205 GLD
- Numer Gadu-gadu: 4204075
Fotoradar,Zdjęcie i mandacik
Koledzy ile trzeba czekac na zdjęcie z fotoradaru??? Panowie strażacy zrobili mi ładne zdjęcie mojego puga(był troche brudny:P) ale jest juz ponad 30 dni i dalej nic nie przychodzi.
PEUGEOT 205 GLD 1.8 D
Seks jest jak Peugeot, zaprojektowany by cieszyc:)
Peugeot jest jak Media Markt-nie dla idiotów:)
FOTKi http://www.polskajazda.pl/Samochody/Peugeot/205/48654
VW GOLF
VW GOLF
- arti
- Junior
- Numer Gadu-gadu: 8196186
- Login tlen: kapela_avanti
Re: Fotoradar,Zdjęcie i mandacik
jako 4 krotny laureat ( w tym roku) konkursu "Ty w obiektywie fotoradaru" ...uważam się za osobę kompetentną do udzielenia w tym temacie
Czas generalnie nie powinien przekroczyć 30 dni...ale bardzo zależy od mocy przerobowych urzędników przy organach "fotografujących"...fotki które otrzymywałem wraz załącznikiem w postaci druku przelewu z moich rodzinnych stron były poniżej miesiąca...ale dwa razy ścignęli mnie "obcy" i tu czas był w jednym przypadku 50 dni a w drugim ponad dwa miechy...a słyszałem również o takich zatorach w obrabianiu fotek przez właściwe organy, że co pomniejsze przekroczenia prędkości lądują w koszu żeby zmniejszyć liczbę spraw do załatwienia...
...aha, no i chyba sprawność Policji a Strażników Miejskich lub Gminnych też się różni
Czas generalnie nie powinien przekroczyć 30 dni...ale bardzo zależy od mocy przerobowych urzędników przy organach "fotografujących"...fotki które otrzymywałem wraz załącznikiem w postaci druku przelewu z moich rodzinnych stron były poniżej miesiąca...ale dwa razy ścignęli mnie "obcy" i tu czas był w jednym przypadku 50 dni a w drugim ponad dwa miechy...a słyszałem również o takich zatorach w obrabianiu fotek przez właściwe organy, że co pomniejsze przekroczenia prędkości lądują w koszu żeby zmniejszyć liczbę spraw do załatwienia...
...aha, no i chyba sprawność Policji a Strażników Miejskich lub Gminnych też się różni
- Para
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: najlepszy
- Numer Gadu-gadu: 1559591
- Kontakt:
Clarkson w najnowszym DVD Top Gear swietnie pokazuje jak rozwalic foto radar uzywajac Porsche i wyrzutni rakiet.
-
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 1,8D 92r
- Numer Gadu-gadu: 0
Ja czekałem ze 3 tyg. Potem dostałem wezwanie na komende na daną godzinę. Wpadłem, zobaczyłem fotkę, wypełnili papiery i blankiet na 100zł, dali punkciki i wsio
- Lord Devil
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205 CTi i 205 GTi Griffe
- Numer Gadu-gadu: 6446898
- Kontakt:
Niestety strazacy wg prawa maja na to az 6 miesiecy
Car Valeting, Car Detailing.
-
- Maniak
- Posiadany PUG: 205 CTi
- Numer Gadu-gadu: 2422735
o to dobre... ja chętnie zobaczę bo jeszcze nikt sesji ze mną nie zrobił
Zdjęcia CTI: http://jarmarek.205.pl
... to jak z domu jeździsz to nie zwalniaj przed Jankami
- kubagti
- Junior
- Posiadany PUG: GTI 1.6 i 1.9
- Numer Gadu-gadu: 2332343
Według naszego prawa Straż Miejska i Policja maja 30 dni na załatwienie takich wykroczeń, jeśli z jakiegoś powodu nie zostanie ci doręczone wezwanie lub sie nie stawisz to przekazują wykroczenie do Sądu Grodzkiego,
Właśnie taką sytuację miałem Panowie ze Straży zrobili mi sesje zdjęciową, o której nawet nie wiedziałam:(gdyż popełniłem straszne przestępstwo miałem 67km/h na 50 i z racji tego, że samochód był jeszcze nieprzerejestrowany dotarcie, bo mnie zajęło im więcej niż miesiąc, ale w końcu dostałem wezwanie, lecz po moim przybyciu na komendę dowiedziałem się sie że i tak już poszło do Sądu Grodzkiego, ale mogę zasugerować wysokości kary:) więc zasugerowałem 50zł i po paru następnych tygodniach dostałem wyrok skazujący na 100zł, lecz to nie wszystko dodatkowo 75 zł kosztów procesowych:( moim zdanie specjalnie przedłużają aby doliczyć sobie koszty administracyjne więc raczej nie licz, że zapomną o tobie a dowalą ci jeszcze dodatkowe koszty.
Właśnie taką sytuację miałem Panowie ze Straży zrobili mi sesje zdjęciową, o której nawet nie wiedziałam:(gdyż popełniłem straszne przestępstwo miałem 67km/h na 50 i z racji tego, że samochód był jeszcze nieprzerejestrowany dotarcie, bo mnie zajęło im więcej niż miesiąc, ale w końcu dostałem wezwanie, lecz po moim przybyciu na komendę dowiedziałem się sie że i tak już poszło do Sądu Grodzkiego, ale mogę zasugerować wysokości kary:) więc zasugerowałem 50zł i po paru następnych tygodniach dostałem wyrok skazujący na 100zł, lecz to nie wszystko dodatkowo 75 zł kosztów procesowych:( moim zdanie specjalnie przedłużają aby doliczyć sobie koszty administracyjne więc raczej nie licz, że zapomną o tobie a dowalą ci jeszcze dodatkowe koszty.
- minta
- Maniak
- Posiadany PUG: 406 kombi 2,0 HDi 110 KM i znów 205 FOREVER 1,9 d.... siostry hihi
- Numer Gadu-gadu: 691088
Mój Tata w bodajże lipcu tego roku jechał ze Strzelec Opolskich do Opola - błysnęło mu oczywiście nie przejął się tym i na powrocie ponownie dostał lampą po oczach
Mam teraz pytanie. Jechał berlingo jeszcze nie przerejestrowanym na siebie (poprzedni właściciel do firma ochroniarska z Warszawy) tablice rejestracyjne też z Warszawskie.
Po dwóch tygodniach sprzedał citroena (nadal nie przerejestrowanego).
Mandat do tej pory nie przyszedł... zastanawiam się czy przyjdzie.
Mam teraz pytanie. Jechał berlingo jeszcze nie przerejestrowanym na siebie (poprzedni właściciel do firma ochroniarska z Warszawy) tablice rejestracyjne też z Warszawskie.
Po dwóch tygodniach sprzedał citroena (nadal nie przerejestrowanego).
Mandat do tej pory nie przyszedł... zastanawiam się czy przyjdzie.
green sprzedany, cabrio sprzedany - oba zostały w KLUBIE
http://www.minta.peugeot205.pl - moja nowa miłość
http://www.minta.peugeot205.pl - moja nowa miłość
- TO-MI
- Maniak
- Posiadany PUG: XU9J4
- Numer Gadu-gadu: 604584106
pożyjemy zobaczymy
jak miał 150 na 50 to mogą sie chłopaki przyłożyć
jak miał 150 na 50 to mogą sie chłopaki przyłożyć
Doba ma 24 godziny,zgrzewka 24 piwa...przypadek..?
http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2207
http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2207
-
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: 1.6 gti 105km
- Numer Gadu-gadu: 0
Hmm,do mnie przyjechali ze swistkiem i zdjeciami,ah musialem zaplacic mendom
Posiadam czesci do Peugeota 205gti
- trekpio88
- Junior
- Posiadany PUG: Peugeot 205 GLD
- Numer Gadu-gadu: 4204075
kubagti ale mówisz: Według naszego prawa Straż Miejska i Policja maja 30 dni na załatwienie takich wykroczeń, jeśli z jakiegoś powodu nie zostanie ci doręczone wezwanie lub sie nie stawisz to przekazują wykroczenie do Sądu Grodzkiego.
Z tego co tu jest napisane to zrozumiałem że: jeżeli niedostane wezwania do 30dni to sprawa zostanie przekazana do Sądu Grodzkiego.
Źle zrozumiałem??? HEHe
Z tego co tu jest napisane to zrozumiałem że: jeżeli niedostane wezwania do 30dni to sprawa zostanie przekazana do Sądu Grodzkiego.
Źle zrozumiałem??? HEHe
PEUGEOT 205 GLD 1.8 D
VW GOLF
VW GOLF
- kubagti
- Junior
- Posiadany PUG: GTI 1.6 i 1.9
- Numer Gadu-gadu: 2332343
Dobrze zromumiałeś:)
Dokładnie tak było w moim przypadku, sprawa trafiła do Sądu Grodzkiego, Pożniej listem poleconym dostałem piekny wyrok Od którego mogłam sie odwołać w ciagu 7 dni, i oczywiście sumkę do zapłacenia na poczcie 100zł kary + 75zł kosztów
Dokładnie tak było w moim przypadku, sprawa trafiła do Sądu Grodzkiego, Pożniej listem poleconym dostałem piekny wyrok Od którego mogłam sie odwołać w ciagu 7 dni, i oczywiście sumkę do zapłacenia na poczcie 100zł kary + 75zł kosztów
Jakich kosztow?kubagti pisze:Dobrze zromumiałeś:)