obrotomierz
obrotomierz
Czy ktos wie gdzie w 1.9GTI jest podłączony przy silniku obrotomierz?Grzebalem ostatnio przy silniku(wyjmowalem przeplywomierz) i po odpaleniu samochodu przestał mi dzialac obrotomierz!wymienilem bezpiecznik i po przekreceniu kluczyka odrazu sie przepalil!wywnioskowalem ze gdzies jest zwarcie!tylko gdzie???w moim pugu pod z elektryka jest straszny balagan a zwlaszcza pod maska wiec nie wiem od czego zaczac!?wczesniej juz dwa razy przepalil sie ten bezpiezcznik ale po wymianie bylo wszystko dzialalo!Drugie moje pytanie jest o czujnik teperatury cieczy chlodzacej.Tak samo przestal nagle dzialac!wymienilem czujnik i nadal nie dziala!po dlugich dochodzeniach dostrzeglem ze kabel jest przerwany!tylko ze nie wiem gzie on byl podlaczony!!??Prosze o pomoc i z góry DZIĘKI!
od obrotomierza.Przynajmniej u mnie tak jest!A od czego jeszcze to nie wiem!To jest pierwszy bezpiecznik od lewej strony!Jak mi kiedys przestal dzialac obrotomierz to rozebralem pol samochodu zeby znalezc przyczyne a na koncu spojzalem na bezpieczniki bo do glowy mi nie przyszlo za obrotomierz moze byc podlaczony do bezpiecznikow!??